26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

După Rusu și Buta, Lipova mai propune un junior pentru fotbalul mare – Abel Popa: „O onoare să îmbrac tricoul echipei orașului natal”

În tradiția ultimelor sezoane, Șoimii Lipova a propus destui fotbaliști tineri interesanți. E suficient să spunem că doi dintre ei joacă acum în Liga 1, Gabriel Buta, la Viitorul, iar Denis Rusu, la UTA. În acest sezon, Flavius Sabău i-a acordat deplină încredere lui Abel Popa, un fundaș central de 18 ani care se pregătește de ceva timp cu prima echipă, dar care – poate – era prea fraged pentru o poziție în care, de obicei, antrenorii apelează la fotbaliști experimentați.

La câtă siguranță arată, Popa pare unul dintre „veteranii” echipei, de acum un punct fix pentru „alb-albaștrii”, cu atât mai mult cu cât se încadrează în regula juniorilor de la nivelul Ligii a 3-a. „Am muncit foarte mult în ultimii patru ani și, iată că, după ce în campionatele precedente am primit doar minute din postura de rezervă, în acest sezon am fost titular în primele două etape. Când mi-a spus domnul antrenor că fac parte din planurile sale pentru noul sezon am simțit o foarte mare fericire, dar și o răspundere enormă. Este o onoare să îmbrac tricoul de titular al echipei orașului în care m-am născut și asta mă ambiționează să muncesc mai mult. Pe de altă parte, bineînțeles, pentru că îmi doresc să ajung cât mai sus în fotbal. Sigur că mai am de îmbunătățit multe lucruri, dar muncesc sub coordonarea atentă a lui Flavius Sabău, cu care discut aproape zilnic. Am un fizic potrivit pentru postul de fundaș central, fix 1,90 metri și, suplimentar față de antrenamentele cu echipa, merg la sală pentru forță fizică și fac și alergări pentru a-mi îmbunătăți viteza. În plus, am șansa să am lângă mine colegi care mă ajută mult. Mă corectează și mă încurajează, astfel că voi putea să mă dezvolt fotbalistic în timp scurt”.

În deplasarea de la Periam, juniorul Lipovei a jucat aproape fără greșeală, golul gazdelor venind după o greșeală colectivă. „Am trecut peste semieșecul de la Periam. Am jucat pe un gazon de liga a șasea și nu ne-am putut exprima așa cum am fi făcut-o pe un teren bun. De acum ne gândim la meciul din Cupa României, de la Chișineu-Criș, căci vrem neapărat să mergem mai departe”, a adăugat tânărul fotbalist al „șoimilor”.

Despre tânărul său fundaș a vorbit și antrenorul Flavius Sabău: „Abel Popa este cu noi de la 14 ani. Am remarcat din prima că este foarte liniștit când are mingea la picior și odată cu pregătirea foarte bună a devenit un jucător important”.

3
0
%d blogeri au apreciat: