Sporturi de contactȘtirile zilei

Gafencu se bate cu sârbul Bajovic la „Dey Grand Prix Colosseum”, arădeanul – în fața unuia dintre cele mai tari meciuri din cariera de profesionist!



Mai sunt zece zile până la cea de-a doua gală profesionistă de kick-boxing găzduită de orașul Arad în acest an. La precedenta, cea de la începutul lunii martie, chiar înainte de decretarea stării de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, Eduard Gafencu îl invingea la puncte pe belgianul de origine congoleză, Benjamin Masudi. De fapt, a fost singura luptă a arădeanului în 2020, căci ulterior toate meciurile au fost anulate, dintr-un motiv sau altul.

Așadar, Eduard „The Blitz” Gafencu revine în ring pe 23 octombrie acasă, cel mai probabil la Sala Sporturilor „Victoria”, acolo unde – de altfel – își face și antrenamentele de forță, la „Atletic Vsa”. Advesarul său, Milos Bajovic, este unul de marcă, poate cel mai tare din carieră după cel cu Ekrem Doruk, elevul celebrului Remy Bonjaski, pe care arădeanul l-a făcut KO în primăvara lui 2019.

Sârbul Bajovic este triplu campion european ISKA și are 17 victorii și două înfrângeri la profesioniști. Numai în acest a câștigat șase lupte, din acest punct de vedere fiind ceva mai conectat la miza compețițiilor, pe care, după cum vă spuneam, Gafencu nu o mai simte din luna martie.

Un alt meci interesant de la La gala „Dey Grand Prix Colosseum”, ce începe la ora 18, este cel între greii Marius Munteanu și campionul francez la kickboxing, Freddy Kemayo. Sebastian Cozmâncă, Andrei Ostrovanu sau Flavius Boiciuc sunt alte nume grele ve vor urca în ring, dar care, din păcate, din cauza restricțiilor nu vor putea fi urmăriți pe viu, ci doar din fața televizoarelor, în direct pe Digi Sport. Cozmâncă se va bate cu francezul Anthony Burger, iar Ostrovanu și Boiciuc se „duelează” între ei. Bineînțeles, localul lui Edi Gafencu, „Blitz Cafe”, e locul unde amatorii kick-boxingului sunt așteptați oricând.

Vă reamintim că invitatul special al evenimentului este nimeni altul decât „Semmy” Schilt (46 de ani), fost campion Glory Heavyweight Grand Slam și cvadruplu campion K-1 World Grand Prix. Olandezul este unicul luptător din istoria K-1 care a câștigat campionatul de trei ori consecutiv, și împarte recordul cu Ernesto Hoost la cele mai multe Grand Prixs-uri câștigate, cu 4 la activ.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button