03/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Linie de mijloc „verde” pentru UTA, la Mediaș! Balint: „Trebuie să-i felicit pe Miculescu, Isac și Rusu, sunt convins vor fi din ce în ce mai buni”

UTA a obținut un punct la Mediaș, contra lui Hermannstadt în condiții speciale. Lui Laszlo Balint i-au lipsit nu mai puțin de nouă jucători, între care doar unul era sub vârstă și e ceva mai veche absență utistă, Denis Hrezdac. În rest, acasă sau pe margine au rămas doar fotbaliști cu experiență, antrenorul utist trezindu-se în postura de a apela la juniorii săi.

Când majoritatea formațiilor (poate exceptând-o pe Viitorul) încep partidele cu exact doi fotbaliști Under 23, iar unul dintre ei nu prind mai mereu minutul 15 pe teren, „Bătrâna Doamnă” a apelat la trei fotbaliști de 19 ani. Toți trimiși în linia mediană acolo unde sibienii aveau „stranieri” de culoare, bine clădiți, plătiți cu bani frumoși: ghanezul Addae și brazilianii Pires și Jo Santos. De altfel, Ruben Albes a contat în disputa cu arădenii pe nu mai puțin de 9 fotbaliști străini, în primul „11” mai apărând spaniolul Mayoral, ivorianul Viera și portughezul Fortes. Apoi, pe parcursul partidei au mai apărut pe gazon sârbul Karanovic, portughezul Caiado și spaniolul Bastos.

Dincolo, UTA l-a avut doar pe greco-albanezul Simo Roumpoulakou din afara granițelor, în timp ce restul au fost români, între care foștii internațioali Under 18: David Miculescu, Damian Isac și Denis Rusu, care împreună nu câștigă, probabil, nici măcar un sfert din salariul lui Addae, de exemplu. Iar diferența nu s-a văzut deloc, dimpotrivă, arădenii au stăpânit meciul timp 50-60 de minute cu cei trei fotbaliști la mijloc, dar și cu cei care au intrat spre final: Dragoș Tescan (21 de ani) și Călin Popescu (18 ani), acesta din urmă debutând oficial pentru UTA.

La final, Laszlo Balint a ținut să-și felicite fotbaliștii tineri, care nu au fost cu nimic mai prejos decât seniorii, ba chiar au avut câteva realizări personale, cum a fost cea a lui Rusu, care a obținut lovitura liberă din care a marcat Hora. „Trebuie să-i felicit, au făcut un joc foarte bun, Isac chiar a fost la debut. Miculescu, chiar dacă a început un pic mai greu jocul, a reușit și el să se ridice la un nivel foarte bun. Apoi, Denis Rusu continuă în nota lui, a evoluțiilor bune sau foarte bune. E adevărat, lipsa de experiență își poate spune cuvântul în anumite momente, dar am foarte mare încredere că ei vor progresa. În plus, bineînțeles, trebuie să fim consecvenți principiilor de a promova jucători de la Academie și sunt convins că, ușor ușor, vor fi din ce în ce mai buni”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Pe bancă pentru UTA au mai rămas alți doi fotbaliști Under 23, portarul Moldovan și mijlocașul Oroian, acesta din urmă fiind unul dintre cei doi fotbaliști din lotul arădenilor (alături de accidentatul Hrezdac) care nu a debutat încă în Liga 1.

FOTO: Claudia Carp

8
0
%d blogeri au apreciat: