Știrile zileiUTA Arad

UTA bate la Botoșani și-și consolidează locul de play-off! Balint: „Am reglat lucrurile la pauză și am obținut o victorie meritată, uriașă! Să avem constanță de acum înainte!”





„Bătrâna Doamnă” are cel mai bun start de sezon dupa primele 9 etape dintre echipele nou promovate din ultimii 7 ani. Acum exact un deceniu, chiar FC Botoșani, „victima” de azi a „roș-albilor”, reusea 18 puncte după 9 etape.

Arădenii au strâns 14 puncte după succesul cu 3-2 de la Botoșani, la capătul unui meci spectaculos, cu o mulțime de ocazii, de-o parte și de cealaltă, ceea ce l-a determinat pe Laszlo Balint să spună la final: „Pentru noi cei de pe bancă, trăirile au fost intense”.

UTA a început excelent meciul, cu pressing ridicat și gol marcat în minutul 4, prin Vlad Morar, după care a făcut pasul înapoi și echipa lui Croitoru au fost invitată să atace, iar presiunea pusă pe careul arădenilor a adus două lovituri de la 11 metri, transformate de Keyta și Florescu, pentru 2-1 la pauză pentru cei de la Botoșani. „Mă bucur foarte mult că am reușit să reglăm destul de multe lucruri la pauză. După ce am început meciul foarte bine și am avut o ocazie mare chiar în primul minut, după care am reușit să marcăm repede. A urmat o perioadă, din punctul meu de vedere, inexplicabilă, în care i-am lăsat pe cei de la Botoșani să joace efectiv cum au vrut ei. Dar, am reglat totul la pauză cu băieții și am ieșit mult mai hotărâți pe teren”, a spus Gyuszi Balint la finele disputei din Moldova.

Antrenorul arădenilor a fost extrem de inspirat prin introducerea lui Erico, care a marcat primul gol stagional al UTA-ei din centrări venite din fază fixă, dar mai ales a contribuit la echilibrul tactic creat prin urcarea lui Albu la „închidere” în locul juniorului Isac. Lovitura de grație a dat-o Vlad Morar, omul meciului, cu o execuție directă din lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga ce l-a surprins pe Pap la colțul scurt. „Mă bucur foarte mult și pentru Erico, pentru că a intrat extrem de determinat și s-a văzut la acea fază la care a marcat. De asemenea, mă bucur pentru Vlad Morar pentru că avea nevoie de aceste reușite și, cred eu, că victoria noastră este meritată, chiar dacă au mai fost ocazii clare și de-o parte și de alta”, a adăugat Balint.

UTA va rămâne pe loc de play-off (5) și după runda cu numărul 9 a Ligii 1. „Muncim să nu simțim  tracul unei noi promovate, îmi doresc foarte mult să se creeze o mentalitate puternică, o mentalitate de învingător în vestiar și să jucăm de la egal la egal împotriva oricărei echipe din prima ligă. Nu este ușor, am spus-o nu o dată, avem un drum lung și destul de greu până să ajungem să emitem pretenții pentru acea parte superioară a clasamentului. Astăzi, ne bucurăm că am reușit să legăm a doua victorie consecutivă, avem deja cinci meciuri în care nu am pierdut și avem o singură înfrângere în acest sezon. Reușim să adunăm puncte și este foarte important să avem constanță de acum înainte. Începutul de campionat nu a fost atât de bun pentru că au fost trei remize, destul de puține puncte după primele trei etape, după care a venit și acea înfrângere dureroasă pentru mine și pentru toată lumea, cea cu Poli Iași pe propriul teren. Dar, am reacționat, am reușit să mergem la Dinamo și să câștigăm, după care a urmat o perioadă destul de bună, chiar dacă prima victorie pe teren propriu a venit abia etapa în a opta, practic la jumătatea turului. Acum suntem bine, în ciuda multor absențe, jucători care au probleme medicale și pe care îi așteptăm cât se poate de curând să se alăture din nou echipei. Reușim să facem o figură frumoasă și cred că această victorie, fără să folosesc cuvinte mari, poate fi considerată una uriașă. Am câștigat pe un teren unde foarte greu se iau puncte”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

UTA va încheia runda cu numărul 10 luni, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. Meciul va începe  la ora 20,30, pe arena „Francisc Neuman“, din Arad.

8 comentarii

  1. Bravo băieților ,Bravo antrenorilor!Un antrenor cerebral și echilibrat cu bun simt care știe ce vrea de la acest club și știe ce înseamnă acest club!Felicitari Nelutu Roșu pentru declarația de la sfârșitul jocului ai mare dreptate in ceea ce ai spus UTA e un club mare in România! Nu suntem oricine,suntem UTA ARAD și asta trebuie sa înțeleagă toată lumea și or sa vadă și o sa simtă pe pielea lor ce înseamnă UTA când și noi suporterii o sa fim in tribune atunci sa vedeți joc al echipei UTA ARAD!

    0
    0
  2. Balint cu pași siguri pe urmele realizărilor tehnico-tactice a lui Coco Dumitrescu. A văzut cu calm in omul Morar și fotbalistul de talent Morar , a dus potențialul echipei spre 90%. Nu trăiește fotbalul ,,epidermic” ,fotbalul trăiește în ,,măruntaiele ” lui . Pentru prima data felicitări suporterilor care au crezut permanent în echipa . Mențiune specială Nelu Târgoviște ,Giro și toți ceilalți pentru care nu le pomenim numele ,dar sărutăm însemnele UTA ,,La revedere” Hai UTA

    0
    0
  3. Lasa ca nici pentru noi nu e usor in fata televizorului!! De la meciul cu Dinamo am o superstitie…. Nu beau nimic in timpul meciului si stau in picioare in fata televizorului!! Pana acum vad ca a functionat!!!????

    0
    0
  4. Cred ca daca aveam voie su suporteri,stadionul ar fi prea mic pentru noi toți.
    Felicitări echipei pentru determinare,am jucat foarte bine repriză a 2-a.
    Felicitări Balint,pentru schimbările făcutè,sa vazut un plus la jucători care au intrat repriză a 2.a
    Albu ,ar trebui jucat la mijloc…Nu am mai fost de mult timp asa fericit ca astazi??

    0
    0
  5. 30/10/2020 la 23:02
    Croitoru, despre UTA: „Nu au individualități peste noi, dar ca și grup sunt puternici, iar în Romania de multe ori grupul câștigă meciuri˝…să nu îl contrazicem!
    Forza UTA !!!
    Suntem oameni de comitet, nu l-am contrazis pe Croitoru :))
    Felicitări tuturor pentru victorie, ACESTA ESTE SPIRITUL DE ÎNVINGĂTOR !
    Contează ENORM dpdv financiar, locul din clasament la finele campionatului!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  6. Domnul primar Bibart, domnilor consilieri locali ai CLM Arad ati vazut meciul ? V-ati uitat la clasament ? Cu banii pe care ati promis ca ii alocati UT-ei cum ramane ? Sau n-ati avut inca timp pentru asa ceva pentru ca nu v-ati inteles la viceprimari si la coalitia majoritara din CLM Arad.Nu uitati ca indiferent de culoarea politica a dvs. UTA este a tuturor aradenilor ! Asa ca pana va impartiti pe portofolii, vitari banii promisi in contul echipei UTA, cat mai urgent.

    0
    0
  7. Multumesc D-le Ionescu Gavrila pt. aprecieri !!! Toti utistii merita aprecieri care incurajeaza UTA. pe acesti baieti MINUNATI in frunte cu GYUSZI si tot staful echipei care fac eforturi ca, toate lucrurile sa functioneze ca un club cu adevarat profesionist dar pacat ca, acest primar BIBART, nu intelege ce inseamna UTA. ARAD care a adus FAIMA MARE ARADULUI si in tara cat si peste hotare trebuie sa inteleaga acest lucru ca, ORASUL , JUDETUL ARAD, ESTE UTA ARAD UN SIMBOL UNIC CARE TREBUIE TRATAT CU MARE RESPECT !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button