Șoimii Lipova

Lipova a terminat a doua, pe loc de baraj, prima parte a sezonului în Liga 3-a: „A contat mult spiritul de echipă, în schimb am avut probleme în atac”





Vicecampioana edițiilor precedente ale seriei a V-a a Ligii a 3-a, Șoimii Lipova era și încă e considerată una dintre marile favorite la promovarea în eșalonul secund. „Alb-albaștrii” nu s-au putut întoarce acasă nici în această toamnă, unde gazonul nu a permis desfășurarea partidelor oficiale, dar nici nu au mai mers la Pâncota. Și-au stabilit „cartierul general” pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, unde a pierdut doar două puncte, contra Ghirodei, în tot sezonul de toamnă. Celelalte trei remize ce i-a costat primul loc, în favoarea „verișorilor” de la Chișineu Criș, au venit afară, chiar la Criș, dar și Periam și Cermei. Antrenorul Flavius Sabău face o analiză a celor întâmplate cu echipa în prima parte a sezonului, în care a strâns 22 de puncte, lăudându-se și cu cea mai bună defensivă, doar 7 goluri încasate.

Concluzia toamnei – „Mulțumit de rezultate, mai puțin de joc”

Tânărul tehnician s-a consacrat deja pentru exigența sa când vine vorba despre exprimarea echipei în teren, indiferent de rezultatul de pe tabelă. „Privind în urmă la cele 10 etape pe care le-am jucat în această toamnă, mă declar mulțumit de rezultate, dar mai puțin de joc. Am văzut încă de la prima etapă, cu Cermeiul acasă, că suferim în ultimii 30 de metri, în duelurile de unu la unu, am și transmis acest lucru către echipă. La antrenamente am încercat să corectăm acest lucru, dar nu am prea reușit, iar problemele le-am avut în special în banda stângă. E nevoie de calitate individuală, dribling bun, execuții. Uneori, am avut un joc mai mult chinuit. Am fost conduși de câteva ori, am egalat sau am câștigat abia pe final. În schimb, am marcat goluri din faze fixe, ceea ce nu prea făceam înainte. Una peste alta, a contat mult spiritul de echipă, ne-am bazat pe multă muncă la antrenamente și mai puțin pe talent și creativitate. Sigur că sunt aspecte importante, este deja o tradiție la club să se muncească mult și bine, dar trebuie și calitate petru a scoate jucători din joc prin dribling”.

Improvizații multe în atac: „Doar Filimon – o alegere reușită, dar locul lui e în bandă”

Lipova a început sezonul cu un cuplu de atacanți destul de experimentat, Codoban – Moise, după care ambii au întâmpinat ceva probleme de ordin medical. Ultimul avea să se și despartă de „șoimi” după etapa a 8-a. „Am improvizat la fiecare meci, am pus în poziție de vârf nu mai puțin de opt jucători, am încercat tot ceea ce puteam cu lotul pe care l-am avut la dispoziție. Doar Filimon a fost o alegere reușită pe postul de vârf, în sensul că a marcat și chiar în momente grele. Dar, el este jucător de bandă, acolo dă randamentul cel mai bun, nu-l avantajeaza jocul cu spatele la poartă. Era obișnuit să atingă mingea des, ori ca vârf primea mingi de 5-6 ori pe meci și nu i-a convenit prea mult”.

Absența lui Rusu: „Era fotbalistul care dorea să câștige tot timpul și asta face acum la UTA”

Lipova s-a despărțit de „perla” sa chiar după amicalul din vară cu UTA, când Denis Rusu a făcut o fază ce i-a furat definitiv ochii lui Laszlo Balint. „Era clar că ne lipsește Denis Rusu, acest copil talentat care făcea diferența. Jocul lui avea un impact foarte mare, el era cel care reușea să rupă ritmul, să facă duelul 1 la 1 cu talent și entuziasm. Era fotbalistul care dorea să câștige tot timpul și se antrena foarte bine pentru acest lucru. Așa face acum la UTA, în Liga 1. Are contract de împrumut până în vară, drumul lui e clar că va continua tot la cel mai înalt nivel, nu mai are cum să se întoarcă la Lipova. Va juca unde vrea el, dacă UTA și antrenorul Balint îl doresc probabil va rămâne acolo, dacă nu, va merge în altă parte. Pe adresa clubului nostru au sosit mai mute oferte, propuneri, de la cluburi de Liga 1 care și l-ar dori. Are viitorul în față și sunt sigur că va știi să aleagă ce e mai bine pentru el”.

În vacanță până pe 18 ianuarie: „Sunt suficiente 8 săptămâni de pregătire”

Față de anii trecuți, „șoimii” au intrat brusc vacanță, de vină fiind situația legată de pandemia de coronavirus. „După meciul cu Cermei din ultima etapă am intenționat să mai continuăm cu câteva antrenamente de revenire după efort, dar, întrucât trebuia să ne și testăm pentru a fi siguri că nu avem probleme cu răspândirea virusului și nici nu puteam să jucăm măcar o partidă cu vreo altă echipă, s-a luat decizia de a intra în vacanță. Vom reveni pe 18 ianuarie 2021, vom avea 8 săptămâni de pregătire, încărcare fizică pe plan local. Nu știm dacă vom putea face și un cantonament centralizat, vom vedea ce va fi în ianuarie din punct de vedere al numărului de infectatări cu COVID”

Vor calitate în atac: „Să trecem peste handicapul din tur”

Așadar, după despărțirea de Moise și revenirea amânată a lui Trabalka pe gazon, Lipova va căuta întăriri în avanposturi. „În iarnă vrem să aducem 1-2 jucători de calitate în atac ca să putem face diferența. Vrem să trecem peste handicapul din tur, care cred că este singurul minus pe care l-am avut. În apărare am stat bine, avem cele mai puține goluri primite, l-am integrat foarte bine pe Abel Popa, care este sub vârstă, iar pe dreapta îl avem și pe juniorul Nagy, un jucător deja de bază. Așadar, sperăm ca în iarnă să ne întărim, avem deja câteva ținte cu care suntem în discuții, vom vedea în ianuarie ce se va concretiza și desigur că ne gândim și la câteva despărțiri, jucători care nu mai pot progresa și care pot să joace mai mult în altă parte”.

Ca și restul divizionarelor terțe, Șoimii Lipova mai are de disputat opt meciuri în campania de primăvară, după care, dacă va fi pe unul dintre primele două locuri, așa cum își dorește conducerea clubului și stafful tehnic, va ataca barajele de promovare. Mai întâi cu o reprezentantă din seria cu numărul 7, acolo unde Viitorul Șelimbăr pare deja scăpată în câștigătoare, în timp ce pentru locul 2 e bătaie mare, între Mediaș 2, Târgu Cărbunești, Horezu și Cisnădie.

Un comentariu

  1. Sint convins ca SOIMII LIPOVA va termina pe primul loc si ne va bucura pe toti locuitori orasului LIPOVA de succesul unuia dintre putinele brenduri cu care ne mai putem mindri …atentie mare oamenilor raspunzatori de destinele orasului …nu e usor…este o raspundere morala fata de locuitori orasului…cu ce am mai ramas…sportul este ambasadorul unei civilizati….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button