UTA Arad

Benga revine cu Viitorul, UTA are nevoie de calitate în special de la mijloc în sus





Cu ultimele patru runde ale anului, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a șifonat linia de clasament, dar mai ales golaverajul. De la locul 6 și +1 la golaveraj (12-11) după victoria de la Cluj, arădenii au terminat turul pe locul 10 și un pasiv de 12 goluri. Buhăcianu a fost singurul utist care a mai marcat în contul „roș-albilor” timp de 360 de minute, în UTA – Craiova 1-2, meci pe finalul căruia s-a decis, în mare măsură și ceea ce urma să se întâmple cu defensiva lui Laszlo Balint.

Alexandru Benga a fost eliminat direct pentru o intrare mai tare la Mamut și a stat pe margine în ultimele două partide ale anului, când echipa sa a încasat alte 9 goluri. Statistica spune că, avându-l pe teren pe experimentatul fundaș luat în vară de la Chindia, „Bătrâna încasase o medie de 1,2 goluri pe meci, pentru ca împotriva celor de la Sepsi și Astra dezastrul să fie complet, cu media de 4 goluri și jumătate încasate de Iacob. Sigur, întreaga echipă a fost într-un evident picaj din punct de vedere al jocului și al atitudinii, dar absența lui Benga nu e de neglijat atâta timp cât el a fost mereu unul dintre fotbaliștii care au pus osul la bătaie în orice circumstanțe.

Chiar dacă pe site-ul FRF nu există afișate sancțiunile luate în ultima ședință a Comisiei de Disciplină, „oficialii” utiști au aflat că Benga a fost suspendat două etape, așa că, dacă va fi ferit de probleme de ordin medical, se va afla pe gazon în primul meci oficial al anului, cel de pe 15 ianuarie, de acasă, cu Viitorul Constanța.

Probabil, centrul defensivei și capitolul portari e singurul în care Balint nu se gândește să mai aducă întăriri, În rest, antrenorul arădean se mai gândește la un fundaș lateral, dar ar avea nevoie de sânge proaspăt în special de la mijloc în sus. După Chindia, care  – totuși – a încheiat anul pe loc de play-off (6), UTA are cel mai slab atac. Arădenii au marcat de 13 ori, în timp ce ultimele clasate, FC Argeș și Poli Iași au reușit câte 14 goluri.

Balint a și renunțat deja la trei mijlocași (Klapan, Ursu și Popescu) și doi atacanți (Ioniță și Morar) tocmai pentru a face loc unor fotbaliști care ar trebui să vină cu mai multă calitate pa faza de contrucție și finalizare. Până la această oră, doar „decarul” brazilian Roger (ex. FC Riga – Letonia) a semnat cu UTA, însă de de așteptat ca până la Anul Nou să mai confirmate și alte transferuri.

 

3 comentarii

  1. Daca nu se aduce un fundas dreapta si un concurent sau inlocuitor (in caz de accidentare sau suspendare) pentru Simo degeaba se aduc mijlocasi…

    0
    0
  2. La numărul celor plecați ,ar fi nevoie tot atât ,,pentru toate liniile.Mijlocul rezolva o stabilitate,până acum rara. E motivul pentru care jocul se întoarce cu virulență spre Iacob !! Atacul ,lipsit de ,,smecheriile” și trucurile luminate ,contribuie din plin la seceta . Apărarea in formule diferite. îngroașă nesiguranță. Cine vine ,are nevoie de doua ,trei etape . Atunci trebuie sa găsească ceva decent și motivat în grupul jucătorilor rămași O lupta pe cât de frumoasă ,pe atât de grea. BAFTA !!!

    0
    0
  3. BENGA, stalpul apararii, cel mai bun,nu trece aproape nimic de el, daca juca cu Astra, la pariu ca, grasunelul de Budescu nu isi mai facea de cap cum voia el pe teren !!! O sa ne luam revansa in retur dar poate Budescu nu o sa mai fie !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button