UTA Arad

UTA joacă la Szeged singurul amical al iernii, brazilianul Roger vine după Anul Nou: „Sperăm să profităm de calitatea și polivalența sa”





Exact 11 zile de vacanță au utiștii pentru a-și încărca bateriile în sânul familiilor, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Crăciunul a trecut, mai sunt 4 zile din acest an, după care, pe 2 ianuarie, Laszlo Balint și colegii săi din stafful tehnic au sunat adunarea. Arădenii sunt chemați să-și ia revanșa pentru finalul ratat de tur și să facă punctele care să îi țină în cursa pentru salvarea de la retrgradarea din Liga 1.

Până una alta, conducerea „Bătrânei Doamne” face eforturi să-i găsească lui Roger Junior Rodrigues Figueira (24 de ani), singura achiziție a iernii confirmată până în acest moment, o legătură aeriană din Brazilia, în așa fel încât noul mijlocaș ofensiv al „roș-albilor” să fie prezent la primul antrenament din 2021. Până să se concretizeze și celelalte mutări ale perioadei de mercato, Gyuszi Balint speră ca brazilianul campion al Letoniei cu FC Riga să aducă acel plus pe frontul ofensiv. „Este un fotbalist pe care-l urmărim de ceva vreme, mă bucur că am reușit să ne asigurăm serviciile sale, căci a avut și alte oferte importante în această iarnă.  Sperăm să profităm de calitatea și polivalența sa, tipul de mijlocaș ofensiv ce evoluează în spatele atacantului, dar și în bandă în sistemul pe care l-am jucat noi în tur, 4-4-2. Fiind stângaci, vine deseori să-și ia baloane în dreapta, însă poate fi adaptat oriunde. Sperăm să ajungă cât mai repede la Arad, pe 2, cel târziu 3 ianuarie, în așa fel încât să avem ceva timp pentru integrarea sa în grup, în echipă”, a spus „principalul” arădenilor.

Roger ar trebui să debuteze pentru „Bătrâna Doamnă” în singurul amical al iernii, pe care „roș-albii” l-au bătut în cuie în Ungaria. Pe data de 8 ianuarie, cel mai probabil de la ora 13, Iacob et. comp. își vor verifica potențialul cu echipa din Szeged, ce ocupă locul 14 din eșalonul secund maghiar. În funcție și de condițiile meteo de la acea dată, rămâne de văzut dacă formația de peste graniță îi va găzdui pe arădeni pe arena de 8256 de locuri inaugurată în 2019 sau partida se va juca pe un alt teren. Fiind vorba despre o călătorie de câteva ore și un meci în care ambele formații vor fi testate anti-COVID, utiștii nu vor trebui să stea în carantină la revenirea la Arad.

Pe 15, adică exact peste o săptămână de la partida cu Szegedul, UTA o va întâlni pe Viitorul Constanța la Arad, pe arena „Francisc Neuman”.

FOTO: Claudia Carp









19 comentarii

  1. Uta ar avea nevoie nu doar de un mijlocaș ofensiv ci chiar de doi .Ar fi bine să-i aibă pina la începutul returului.Altfel vor fi din nou probleme . O intrebare. Are cine-l antrena și al ști să-l folosească în teren????

    0
    0
  2. Poate in retur cu noii jucatori ,UTA. va fi alta echipa care se va exprima mult mai bine in teren. Asa trebuie sa fie UTA. in retur , stabila in toate compartimentele ca echipa,una mult mai omogena. Vin batalii si mai grele in retur, bataie pe multe puncte si nu mai merge sa te tot aperi si sa contraataci cand se poate, poate iese ceva, UTA. noastra trebuie sa joace altceva , vom vedea !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  3. Prosportul scrie ca, JUAN CAMARA este ca, si transferat la U, Craiova si acesta urmeaza al inlocui pe BARBUT care cel mai probabil ar pleca chiar in iarna sata de la Craiova intrand in ultimile 6 luni de contract. Deci Conducerea UTA-ei, GYUSZI BALINT s-ar putea indrepta spre el fiind un jucator foarte bun al ligii a1a, de ce sa nu se mearga pe aceasta pista ? Ar fi foarte util UTA-ei.

    0
    0
    1. Normal….lasa ca nu le este bun lor,dar va fi bun la noi,cine stie?….Se rasuceste Mister Popica in mormant daca ar auzi de Barbut,Mailat si altii care l-au tradat,ma rog,discutiile nu si-ar avea sensul….Exact tipul de jucatori mercenari,sablon….UTA nu are nevoie de asa ceva…Dar cine stie?
      Nu este treaba mea,dar mi-e teama din nou cu amical impotriva unei echipe maghiare,mai ales la ei acasa,ca din nou vor intra la rupere….De fiecare data,in ultimii ani,a iesit cu scandal…peste sportivitatea minima acceptata….

      0
      0
      1. Giro ce sablon mercenari tradatori, Barbut si Mailat au plecat de la ACS Poli pe bani, Barbut la Craiova si Mailat la CFR. Cu ce au tradat acesti baieti? inseamna ca orce jucator vandut este un tradator 🙄🙄🙄

        0
        0
        1. au plecat peplatiti de luni de zile, dupa ce ca si aveau sume derizorii … acum sigur costa bani la trasfer, nu-i lasa craiova gratis

          0
          0
          1. Barbut a plecag pe bani undeva in jur la 100000 de Euro chiar au scris ziarele centrale de sport dw asta

            0
            0
          2. Exact,@Lucian….Bine punctat!Luati pe nimic si acum se cer sume interesante pe ei….Da,da….
            Sper ca sa nu fim noi,UTA,din nou,mama ranitilor….Hmmm…

            0
            0
        2. Au plecat fara vointa lui Mister Popica,care s-a bazat pe ei,la o adica,la momentul cand Robu,i-a intors spatele….Au insemnat niste bani marunti si Mister Popica nu avea alta varianta de finantare…Ba chiar plecati gratuit,furati,pe undeva….I s-a promis ceva si a fost „lucrat” pe la spate…Tipic….

          0
          0
  4. Cum prevedeam, va fi greu sa gasim jucatori de valoare. Brazilianul , in discutie, poate fi un jucator bun, deocamdata a fost vazut doar video ( cam stim noi….de catre cine). In plus vine…direct din Braziia ( nu e acomodat in Europa) si acolo ” iarna nu-i ca vara”…pina se va acomoda cu frigul si terenurile de aici ii va fi greu. Asta daca ….nu se va accidenta repede.A mai adus UTA un arab…care nu prea avea vaoare de UTA. Era si greu sa gasim 2-3 jucatori buni, din spatiul ex-yugoslav…ca asta e prea departe. Am vaga parere ca la UTA exista multa nehotarare, si multa improvizatie. Afirmatia lui Balint :„Este un fotbalist pe care-l urmărim de ceva vreme….” …ma lasa rece si pe altii i-a urmarit dansul …si nu au produs mare lucru. In plus cu un singur mijlocas….si ala neacomodat la iernile europene…nu cred ca UTA rezolva multe. campionatul incepe repede…din nou vor veni…jucatori neantrenati…ca in vara.

    0
    0
      1. M-am linistit , e plecat in Brazilia…dar vine din Letonia…un campionat…pe cinste . E cu totul…altceva ! Multumesc !

        0
        0
  5. Ca sa iei calitate te lovești de contracte existente. Pe margine ,. și ce dorești ,e mai rar ca zapada. !! Era o soluție cu jucători foarte buni ,dar la străini , cu oameni care nu joaca pentru. că titularii nu pot fi schimbați. Cu o condiție . Să le plătești salariu ,la un împrumut. Asta însemna un agent de jucători cu deschidere mare și să iei restul de bani de la Man. De. aici ce sa iei ?? Jucători de care și alții vor să scape !!

    0
    0
  6. Suferim grav la capitolul viteză, excepția fiind Vali Buhăcianu.
    Suntem cea mai lentă echipă, este mare nevoie ca toți jucătorii ce vor fi transferați la UTA, să aibă foarte bine dezvoltată această calitate și de ce nu vreo 2-3 care să aibă calitatea să țină de minge și să dribleze.
    Se poate juca în deplasare în aceiași idee, în care s-a jucat și până acum și am strâns majoritatea punctelor.
    Dacă se dorește atac pozițional, mai ales acasă, atunci acum cu jucătorii actuali nu au calitatea de a face asta.
    Multă baftă la transferuri reușite !
    Forza UTA !!!

    0
    0
  7. MATEIU, alt jucator care poate fi adus la UTA. Ar fi de mare folosinta UTA-ei la mijlocul terenului !!!

    0
    0
  8. Balint a spus clar jucatori care vin trebuie sa fie peste ce au plecat, cum naiba sa renunti la Ursu si sa il aduci pe Blejdea ambii mijlocadi ofensivi.
    La Mateiu si Barbut nu va ganditi, pentru ca acestia vor avea pretenti salariale mari, vor veni liberi de contract, iar pe UTA nu o scot bani din casa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button