Alte sporturi

Copil a început dezastruos noul an: Puștiul Sweeny (794 ATP !?) l-a eliminat din calificările pentru Australian Open





Marius Copil a început cum nu se poate mai rău noul an. Deşi pornea cu mari ambiţii 2021, declarând că se gândeşte să urce din nou în Top 100 mondial şi să se califice la Jocurile Olimpice, tenismenul arădean nu pare deloc în formă.

„Tunarul din Carpați” fost readus cu picioarele pe pământ de un australian în vârstă de doar 19 ani, Dane Sweeny, ajuns în calificările de la Melbourne datorită unui wild-card oferit de organizatori! Puștiul de la Antipozi, clasat abia pe locul 794 ATP, a reuşit să îl elimine pe Copil în primul tur, cu ocazia meciul disputat la Doha, unde se joacă calificările pentru tabloul masculin al Australian Open. Diferența de peste 500 de locuri în ierarhie, nu l-a împiedicat pe Sweeny să se impună cu 7-6 (3), 2-6, 6-3 la finalul unui meci ce a durat două ore și 40 de minute.

Totuși, pentru prezenţa în primul tur preliminar, Copil (30 de ani) va primi un premiu de aproape 16 mii de euro. Din 18 ianuarie, arădeanul legitimat de o lună de zile la CS Dinamo București va juca în calificările Istanbul Challenger. Apoi, singurul tenismen român prezent pe tablourile de simplu ale ediției din acest an a Australian Open mai evoluează la Quimper sau Antalya (25 Ianuarie), Orléans sau Antalya 2 (1 februarie) și Biella (15 februarie).

Un comentariu

  1. Doamne 16 mii de euro sa iei o.bataie de rasul lumii de la locul 800 , sincer multi din renis nu merita acesti banii , acei banii mai bine se dadeau la o academie decat pt ce i ce pietd in calificari in primul meci mai ales tinand cont ce multe meciuri sunt in turul 1 al calificarilor

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button