UTA Arad

Benga revine pe gazon după suspendare: „Nu am fost noi în ultimele meciuri ale anului trecut, ne raportăm la partea superioară a clasamentului”





Alexandru Benga a absentat în ultimele două meciuri ale lui 2020 după cartonașul roșu încasat contra lui CSU Craiova, iar absența sa din centrul defensivei s-a simțit din plin. UTA a încasat 9 goluri în ultimele două  meciuri ale anului (0-3 la Sfântu Gheorghe și 0-6 acasă, cu Astra) din totalul de 25 pe tot parcursul turului Ligii 1. „Alex este un jucător important din vestiarul UTA-ei, ca și alții, de altfel, dar, pe lângă asta, e evient că a reprezentat un punct de siguranță pentru defensiva noastră. În momentul în care am decis să îl aducem, să semnăm cu el, ne-am bazat pe niște calități pe care și le-a demonstrat în aceste ultime luni de când a sosit la Arad. Pe lângă calitățile sale sportive, pe care cred că le-a identificat toată lumea, este și un băiat de caracter, care inspiră mulți colegi pe lângă el. Nu vreau să folsosec foarte multe cuvinte e laudă pentru că după aceea poate percepe altfel, dar e un băiat inteligent, familist, care știe foarte bine ce-mi doresc de la el atât din punct de vedere sportiv cât și uman, al caracterulu. În primul rând, sper să fie sănătos, căci altfel și-a demonstrat importanța pentru defensiva noastră”, a spus Laszlo Balint despre singurul integralist al „Bătrânei Doamne” până în minutul eliminării de pe teren (n.a. 85) în cofruntarea din cadrul etapei a 13-a, cu oltenii lui Papură.

După ce și-a ispășit cele două etape de suspendare, apărătorul brașovean se anunță unul dintre factorii de echilibru din primul „11” utist contra Viitorului Constanța. „Nu ne-am simțit bine în ultimele două meciuri ale anului, însă nu cred că acea perioadă ne caracterizează. Am tras învățămintele de rigoare din acele partide, am învățat și mergem cu încredere mai departe. Ne așteaptă o partidă foarte grea împotriva celor de la Viitorul, o echipă puternică a campionatului, chiar dacă și ei în ultimele partide ale anului trecut au suferit. Noi ne-am pregătit foarte bine în această mini-pauză și așteptăm cu mare încredere meciul de vineri. Am analizat ceea ce nu a fost bun în  tur, dar şi ce a fost bun şi aşteptăm cu încredere returul. Personal, dar și pe ceilalți colegi din zonă ne așteaptă un meci greu cu fotbaliștii ofensivi ai Viitorului. De exemplu, Luckassen e un număr 9 veritabil, un atacant foarte puternic, am jucat împotriva lui când era la Iași. Însă și noi  (n.a. Benga – Erico) formăm un cuplu puternic de fundași centrali, de-abia aștept să vină meciul, să fie o întâlnire provocatoare și interesantă pentru noi” a declarat Alex Benga la conferința de presă premergătoare meciului cu constănțenii.

Echipele de Liga 1 au avut o pauză extrem de scurtă între tur și retur, iar programul din următoarea lună e infernal, cu câte două meciuri pe săptămână. „În România nu am mai jucat niciodată atâtea meciuri în lunile de iarnă. Pentru orice fotbalist e mult mai frumos să joci meciuri oficiale decât să te antrenezi, însă va trebui și să ne conservăm forțele, să ne păstrăm energiile pentru că fiecare meci este foarte important. Clasamentul este foarte strâns, dacă avem o serie bună de rezultate putem să rămânem acolo în față, iar asta este cel mai important lucru, să rămânem concentrați și să tratăm serios fiecare meci”, a adăugat fundașul „roș-albilor”.

UTA a transferat trei fotbaliști importanți din străinătate în această iarnă, Roger jr (din Letonia), Vorobjovas și Antal (Lituania), fără a avea timp să-i integreze în totalitate în echipă. „E o provocare și acest lucru, adică să integrezi rapid jucătorii noi, sosiți de doar zece zile la Arad, dar acesta e un proces natural de selecție la fotbal. Important este că ne vor ridica nivelul, de asta au fost atent selectați. Până la urmă, toți trebuie să ne punem în slujba echipei și să facem o figură frumoasă. Ne raportăm la partea superioară a clasamentului, pentru că ne dorim să progresăm, să rămânem în plutonul fruntaș, chiar dacă suntem o echipă nou-promovată. Totodată, trebuie să vedem și realitatea, pentru că primul an în Liga 1 este unul destul de dificil. Până acum am făcut față cu brio Ligii 1, îmi doresc să rămânem cât mai sus și să întrăm în play-off”, a mai punctat Benga.

Benga a fost titular și integralist în primele 12 etape ale campionatului, dar și în meciul cu Csikszereda din 16-imile Cupei României, câștigat de arădeni cu 2-0.









6 comentarii

  1. …”Până acum am făcut față cu brio Ligii 1, îmi doresc să rămânem cât mai sus și să intrăm în play-off”, a mai punctat Benga.👏
    Dacă toți fotbaliștii de la UTA care vor intra cu Viitorul, vor fi determinați și încrezători în VICTORIE, atunci mai adăugăm încă 3 puncte pentru play-off !
    Atenție mare la deposedări, faulturi inutile și simulări.
    Trebuie să fiți cerebrali până la ultimul fluier și să terminați meciul victorioși, fără să fie eliminat sau avertizat unul dintre voi.
    Perseverența ne va aduce o tot mai bună organizare și eficiență.
    Acasă, VICTORIE OBLIGATORIE!
    Forza UTA !!!💪💪💪

    0
    0
  2. Intradevar BENGA, asa este, va fi un meci foarte dificil si greu cu Viitorul . Speram ca, noii jucatori veniti sa dea un plus in angenajul echipei si sa va motivati la maxim pt. a obtine cele tri puncte puse in joc. FORTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  3. Dupa meciul restanta disputat de Viitorul – Hermanstandt, jucatorul Ciobanu ,a declarat ca, urmeaza meciul de la Arad cu UTA. si foarte increzator ca, va castiga cele 3 puncte puse in joc !!! Ei, prin aceasta declaratie absolut normala ,nimic de zis, aratati-le voi baietilor , prin mare ambitie si cu multa determinare ,contrariu aratandu-le ca, sunte-ti mai buni ca ei !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  4. Respect maxim când văd asemenea declarații a unui jucător și frustrări enorme că nu-l pot încuraja din tribune,să simtă și el o galerie adevărată in spate care te poate face imbatabil in dueluri,sa te simți cu adevărat fotbalist!!!
    Baftă băieți și hai UTA!!!

    0
    0
  5. Eu as incerca sa-l surprind un pic pe vulpoiul Rednic. L-as retrage pe Albu ca fundas central avind in vedere tehnicitatea sa la deposedari fara fault in sau in preajma careului si l-as trimite pe Erico ca ultim virf, sa-i tina un pic ocupati pe fundasii Viitorului care au tendinta de a organiza iesirea ordonata in tranzitie a Viitorului. La parametrii fizici impecabili ai lui Erico sint convins ca poate pune presiune pe fundasii Viitorului in presing avansat, in timp ce abilitatile sale in duelurile aeriene poate aduce finalizarea dorita a acelor centrari bune sau foarte bune venite din margine care din pacate n-au gasit pe nimeni in careul de 11 m la Szeged.

    As incuraja utilizarea juniorilor de gabarit cu joc de cap bun (gen – nu cade mingea in terenul nostru), rapizi in gindire si executie (pase dintr-o bucata / deviere) cu potenti tehnic in crestere, pentru mijlocul terenului. Uzura si travaliul fizic cerut la mijlocul terenului in acest retur condensat, pe terenuri moi, v-a impune utilizarea pe o baza mai larga a juniorilor cu gabarit, proaspeti din punct de federe fizic si cu abilitati tehnice in crestere. (stiinta jocului corp la corp, fara fault este foarte importanta si v-a face diferenta pe terenurile moi)

    0
    0
  6. Juniori de încredere și evoluție sunt vreo ,10 ,12 în tot campionatul Sunt supervizați și antamați din clasa a7-a !! Gen VULTURAR Lipsa de interes pe la juniori a devenit și ea pandemie . Competiții oprite ca și școala Juniorat on-line nu merge La fotbal merg multi copii din dragoste. Procentul de reușită e sub 10 % !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button