UTA Arad

Câte un fundaș pentru fiecare bandă, ultimele transferuri la UTA: „Discuții cu străini, dar și cu un fotbalist român care a jucat afară”





Mijlocașii Vorobjovas, Antal și Roger jr . nu sunt singurii fotbaliști străini pe care UTA îi ia în această iarnă, ci arădenii mai poartă discuții și cu fundași laterali din alte campionate. Cel puțin unul dintre aceștia are șanse mari să ajungă la Arad chiar până la finalul acestei săptămâni. Din informațiile noastre, acesta vine din campionatul Rusiei.

Altfel, Laszlo Balint nu a dat multe detalii, în afara faptului că pe listă s-ar afla și un fotbalist român, care a evoluat peste hotare în ultimele sezoane: „În acest moment, discuții avem cu străini pentru posturile de fundași stânga-dreapta. La nivelul transferurilor din România este foarte greu să mutăm pentru că nu renunță nimeni la jucători buni și nu vrem să aducem orice fotbaliști. E adevărat că avem contacte și cu un jucător român care nu a evoluat în ultima perioadă în România, un jucător care, dacă vom reuși să-l convingem să vină, ar reprezenta un plus clar. Eu cred că vor fi surprize plăcute în momentul în care oficializăm transferurile și sper să fie cât mai repede pentru că avem nevoie e concurență, consistență, într-un cuvânt avem nevoie să fim mai buni”.

Până una alta, antrenorul arădenilor are soluții variate pentru linia de mijloc și atac. „Pentru mine e important că cel puțin Liviu Antal și Roger sunt jucători care pot evolua și o fac bine cel puțin pe două poziții, chiar trei, pentru că Liviu a evoluat și ca vârf împins. Și de asta e important pentru că putem să alege soluțiile cele mai bune. E clar că Roger, având calități de pătrundere poate specula acele spațiile indiferent unde apar ele, poate evolua atât mijlocaș lateral, cât și al doilea atacant. Inclusiv la Szeged a încercat din acea zonă centrală să caute profunzimea, aveam nevoie de un astfel de jucător care să înțeleagă foarte bine și foarte repede ce vreau eu de la pozițiile respective. Rămâne să se confirme și în meciurile oficiale, dar eu am încredere că o vor face toți jucătorii care au sosit pentru că au venit cu un plus cert ce se va regăsi și în evoluțiile echipei”, a mai punctat Balint.

Pornind de la transferurile realizate până acum, care, din punctul său de vedere, aduc un plus fotbalistic, dar și unul legat de atitudine și spirit, tehnicianul „roș-albilor” a adăugat: „Tot ceea ce facem, tot ceea ce fac acești băieți este pentru a ne mulțumi suporterii. Vrem ca fanii noștri să spună după meciuri: <<OK, acesta este spiritul pe care vrem să îl vedem>>. Am rămas un pic restanțieri în luna decembrie, știm și ne asumăm acest lucru, dar nu am fost noi în acea perioadă. Nici eu, Balint, care stă în fața dumneavoastră, nici jucătorii din varii motive pe care le-am analizat, le-am discutat, nu rămânem ancorați în trecut. Din punctul meu de vedere, fiecare meci este o experiență și eu cred și sper că avem maturitatea necesară să scoatem lucrurile pozitive și să tragem învățămintele de rigoare”.

Pentru meciul cu Viitorul, UTA nu are la dispoziție nu mai puțin de șase fotbaliști. Bustea și Isac sunt suspendați, Voinea și Hrezdac – accidentați), iar Buhăcianu și Tescan – infectați cu COVID. „Este clar că nu vom avea o bancă completă, nu vom putea să completăm foaia de joc, dar asta este situația. Nu ne plângem și nu ne creăm alibiuri din asemenea situații. Cine va intra pe teren sunt convins că o va face sută la sută indiferent de ceea ce înseamnă sută la sută în acest moment”, consideră Gyuszi Balint.

 

Un comentariu

  1. Oare ce se va întampla cu Tescan din momentul in care Turis se va retrage oficial din campionat?Va deveni liber de contract?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button