UTA Arad

Tatuat cu UTA în suflet, Balint dă asigurări pentru îndeplinirea noului obiectiv: „S-a demonstrat că nu putem…puțin hazardată direcția din vară”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a încheiat turul Ligii 1 cu patru înfrângeri la rând și un golveraj dezastruos (1-14), părăsind zona play-off cu direcția „nisipurilor mișcătoare”. Cu această ocazie, conducerea și stafful tehnic al arădenilor și-a mai pierdut din optimism, preocupându-se acum mai degrabă de evitarea zonei periculoase a clasamentului, decât urcarea în Top 6.

Chiar înaintea primului meci oficial din noul an, Laszlo Balint vorbește mai degrabă despre consolidarea și stabilizarea clubului, ceea ce merge mână în mână cu rămânerea în Liga 1. Iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv, antrenorul arădenilor e dispus să ofere de pe acum garanții suporterilor utiști. „Eu am spus-o de foarte multe ori că obiectivul meu, în primul rând și apoi al tuturor celor din club este consolidarea și stabilizarea clubului la nivel de prim eșalon. Aici nu vorbim doar despre partea sportivă, deși e evident că aceasta este primordială sau de la ea pornesc toate. practic, stabilizarea clubului la nivel de Liga 1 înseamnă menținerea și asigurarea participării la următorul sezon de primă ligă. Dar, trebuie lucrat pe toate palierele, începând de la construcția de buget, organizarea clubului, infrastructură și așa mai departe. Eu însă revin la responsabilitatea mea, aceea ca acest club să fie stabil din punct de vedere sportiv. să aibă continuitate. Eu nu sunt genul care dau garanții, dar acum vreau să îi asigur pe suporterii noștri că ne vom atinge obiectivul. Ne sacrificăm fiecare strop de energie în această direcție, jucătorii știu foarte bine ceea ce avem de făcut și poate a fost un pic hazardată direcția pe care ne-am asumat-o, cumva, la începutul sezonului. Eu îmi doresc mai mult de la fiecare minut din viața mea, nu îmi place mediocritatea și tocmai de aceea am spus că, indiferent că suntem sau nu o echipă nou promovată, eu îmi doresc să ne batem în zona superioară a clasamentului și automat să emitem pretenții de play-off. Dar, au fost anumite momente în toamnă când s-a demonstrat că nu putem. E clar că muncim să devenim mai buni, e clar că muncim să acumulăm puncte, este foarte evident că avem nevoie de puncte ca să putem să rămânem într-o zonă a clasamentului care să ne ferească de emoții. Trebuie s-o spun din nou, campionatul este extrem de lung. Mai sunt încă 15 meciuri din sezonul regular, după care mai sunt foarte multe puncte puse în joc în faza a doua a campionatului. Ne așteaptă un program extrem de condensat, de aglomerat, cu siguranță vor fi multe meciuri ale căror rezultate vor fi influențate de oboseală, de eventuale probleme cauzate de covid. Vedeți că nici noi nu am scăpat nici în această perioadă de acest virus. E clar că este un campionat atipic, atât din punct de vedere al desfășurării lui cât și din punct de vedere al structurii și al provocărilor cu care ne întâlnim zi de zi. Trebuie să le facem față și să fim eficienți. Este foarte important ca la sfârșitul fiecărei săptămâni să putem uita ochi în ochi și să fim mulțumiți cu ceea ce am realizat”, a punctat Laszlo Balint.

UTA se află într-o poziție de clasament ce i-ar permite să urce din nou destul de repede în zona play-off, dar există și riscul să alunece pe locurile retrogradabile. „Nu m-am uitat la clasament, nu contează clasamentul acum, pentru mine e important ce realizăm pe termen lung. E adevărat că avem nevoie de puncte, e adevărat că orice victorie sau două-trei rezultate bune legate te pot duce într-o zonă bună a clasamentului. În acest moment, muncesc foarte mult pentru a deveni mai coerenți în tot ceea ce înseamnă exprimare, în tot ceea ce înseamnă cursivitate în joc. Nu vreau să-mi iau alibiuri, nu e stilul meu, dar faptul că nu avem perioadă de pregătire sau că am jucat un singur meci de verificare în această mini-pauză e un impediment în procesul nostru de creștere, așa cum l-aș vedea eu. Asta este situația, reglăm lucrurile pe parcurs. A trebuit și să sărim anumite etape în pregătirea primului meci, dar am fost, cumva, puși în fața faptului împlinit. Dar eu am încredere, am foarte mare încredere că, cel puțin din punct de vedere al atitudinii, al spiritului, al motivației, o să ne prezentăm la un nivel bun sau foarte bun. Sper din tot sufletul să avem satisfacția muncii noastre, iar când ieșim de pe teren să fim împăcați cu noi că am făcut tot ce a depins de noi ca să ne asigurăm un rezultat bun”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Vorbind despre noile achiziții și spiritul cu care acestea au intrat în vestiarul UTA-ei, antrenorul „roș-albilor” și-a pus din nou pe tapet sentimentele pentru echipa la care activează. „Venim după după cea mai scurtă vacanță din istoria Ligii 1, o vacanță destul de delicată din multe puncte de vedere. În primul rând din cauza faptului că am avut foarte mult de lucru ca să încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a ne completa lotul într-o perioadă extrem de dificilă, de scurtă.  Este o perioadă în care se găsesc foarte greu jucători buni pentru ceea ce avem noi nevoie, care să se și încadreze și în anumite plafoane financiare. Oricum, el puțin până în acest moment suntem în regulă, suntem în grafic. Mă bucur foarte mult că și jucătorii noi au înțeles foarte bine ce îmi doresc de la ei și la ce echipă au sosit. Știți foarte bine părerea mea despre UTA, faptul că UTA este foarte adânc tatuată în sufletul meu. Vreau să îi asigur pe suporterii noștri și pe toată lumea care iubește această echipă că ne vom atinge obiectivul, chiar dacă am trecut prin momente dificile. Niciodată un drum către către reușită, către succes, nu poate fi ușor și atunci trebuie să ne asumăm și  perioadele mai puțin reușite. Am avut o perioadă scurtă, dar eficientă de pregătire, o perioadă în care am revăzut acea încredere în propriile forțe la jucători. Am revăzut motivație, am revăzut spirit.  Din punctul meu de vedere este foarte foarte important să fim uniți toți, precum anul trecut, până spre finalul său. 2020 este un an de referință pentru pentru acest club, pentru istoria acestui club, un an în care cred eu că s-au atins borne importante. Promovarea și acele victorii pe care le-am reușit în prima ligă nu ar fi putut fi posibile dacă nu eram uniți, dacă nu aveam acest spirit în interiorul nostru. Adică dacă nu eram cu toții cu sufletul și cu absolut toate simțurile noastre orientate către club și către absolut tot ceea ce înseamnă importanța acestui nume de legendă în fotbalul românesc”.

UTA reia sezonul 2020-2021 al Ligii 1 de la conta 17 puncte contra celor de la Viitorul Constanța. Meciul are loc la Arad, vineri, de la ora 17.

Un comentariu

  1. UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button