Liga a 2-a

Petrolul i-a luat fața UTA-ei și l-a împrumutat pe Romario Moise, de la Astra



O singură jumătate de an a rămas Romario Moise la Astra Giurgiu după aventura de un sezon, la UTA. Mijlocașul de 25 de ani s-a întors, practic, acasă, la Ploiești, unde va încerca să obțină a doua promovare la rând în Liga 1, în tricoul Petrolului.

Din informațiile noastre, „lupii galbeni” au satisfăcut pretențiile financiare ale conducerii „astrale” pentru un împrumut până la finele campionatului. Cel puțin „Bătrânei Doamne” Astra i-a cerut 300 de mii de euro pentru un transfer defintiv și 80 de mii de euro pentru împrumut, dar asta nu înseamnă că sumele au fost valabile și pentru ploieșteni.

Cert este că Moise a fost prezentat astăzi la Petrolul, în prezența impresarului Bogdan Apostu. Ieri, acesta din urmă a mai intermediat și transferul fundașului Viorel Lică, de la Farul Constanța.

Născut la Ploiești, Moise (24 ani) a bifat 13 apariții în actualul sezon al Ligii I, asta după ce, în campionatul trecut, a fost adversarul „lupilor”, punând umărul la promovarea arădenilor de la UTA, pentru care a marcat 8 goluri în cele 21 de meciuri jucate în ediția 2019-2020 a eșalonului secund. În total, Moise are 60 de partide disputate și cinci goluri marcate la nivel de primă ligă, toate pentru Astra Giurgiu.









10 comentarii

    1. E foarte simplu, trebuie sa ai ceva in tartacuta nu doar sa bagi batul prin gard, Astra nu vrea sa il dea UTEI, de asta ti-a cerut un pret exorbitant pentru transfer si de asta nu ti-l lasa nici imprumutat pentru ca esti o contracandidata.

      Pe de alta parte, faptul ca Apostu are o afinitate pentru UTA, nu inseamna ca trebuie sa isi neglijeze jucatorii imptesariati si trebuia sa ii gaseasca o echipa unde sa joace, drept urmare a rezultat acest IMPRUMUT la Petrolul.

      Mi-l doresc pe Romario la noi insa inteleg si posibilitatile noastre financiare. In plus de asta am acoperit acel post prin venirea lui Mode si Roger Jr.

      Capisci?

      0
      0
      1. Pe langa cei noi veniti (care probabil vor juca titulari) la mijloc avem si juniorii impusi de regulament.
        Nu mai avea unde sa joace Moise…

        0
        0
      2. Nu cred ca ne considera Astra o contracandidata, au echipa de Play off toata ziua, cum a dat securistul drumul la plata salariilor, Budescu &co au inceput sa joace. Probabil a fost ceva istoric si cu Stahl si au umflat pretul cerut noua, pe Moise. Oricat de mult mi-ar fi placut si mie sa-l vad pe Romario in continuare la Arad, cum ziceai si tu, trebuie sa intelegem posibilitatile financiare ale clubului. Poate o varianta de a ajuta clubul, ar fi un program socios de genul celor de la ddb, cu participatie intr-o societate pe actiuni, bineinteles cu un studiu inainte, daca e fezabil sau nu.

        0
        0
        1. Ar mai fi un aspect pe care l-am aflat tocmai acum: Costel Lazar managerul Petrolului vine de la Astra Giurgiu unde a activat in conducere mai multi ani si e posibil sa fi avut si ceva contre cu ei pe seama transferului lui Stahl pentru ca de la securistul ala te poti astepta la orice.

          0
          0
  1. Ei, si titlul e bagat la oha: „…i-a luat fața UTA-ei” , ca dupa aia sa se explice ca de fapt UTA nici nu prea alerga dupa el si ca se cerea o caruta cu bani, cand deja avem postul asigurat de jucatori mai valorosi.
    Sigur, la prima pasa gresita sau un sut nereusit a lui Roger sau Modesta or sa fie multi samantari care or sa zica „bine ma Balint , de ce nu l-ai luat pe Moise” . 🙂

    0
    0
    1. Are un pic de tenta si titlul :)), ii clar. O „jucat” bine, Lucian, cuvintele :)). Cred ca ii foarte important sa intelegem fiecare din noi, ca daca am batut campioana la ea acasa, nu suntem la masa bogatilor. Rezultate surpriza vor mai fi, dar pana sa ajungem la stabilitatea necesara Ligii 1, mai avem pasi de parcurs. Un exemplu elocvent este Sepsi OSK, club care dupa promovarea din 2017 a fost „pompat” cu bani, serios pe toate caile: patron, sponsorizari, guvernul Ungariei. Cu o reteta financiara consistenta, orice club poate face performanta, un plus fiind si istoria, ceea ce noi avem din plin la UTA

      0
      0
  2. Cititi informatia, Moise e nascut…la Ploiesti, asa ca e normal sa vrea acolo. UTA probabil ca nu a vrut sa plateasca o suma anume, asa ca omul , in acord cu ASTRA s-a dus la Petrolul, unde cred ca va fi bine platit.Cu sau fara Moise, UTA va evolua la fel, dar sper ca noii veniti sa poata duce , mai bine mingea in pase, nu ca in tur. Vom vedea ce va fi, sincer…nu am o mare incredere in ce poate Balint (… stiu ca nu place ce spun, dar cu o singura victorie la Arad- in play off si tur- mi-a clar ca nu prea stie organiza jocul de posesie progresiva, el poate cam atata : ” tare si pe-a doua”)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button