UTA Arad

Cea mai scurtă bancă utistă de la începutul sezonului, nicio soluție de atacant la dispoziția lui Balint: „Cu Roșu, un plus pe momentul de atac pozițional” + FOTO





UTA a mai avut probleme de efectiv în prima parte a sezonului, dar niciodată ca ieri, cu ocazia primei confruntări a returului, în fața celor de la Viitorul Constanța. „Oficialii” arădenilor nu au putut completa întreaga foaie de joc și asta pentru că între accidentați, suspendați sau infectați cu COVID au lipsit nu mai puțin de 7 fotbaliști: Isac, Bustea, Voinea, C. Rus, Hrezdac, Buhăcianu și Tescan.

Dintre aceștia, trei sunt atacanți, așa că Laszlo Balint nu a avut fotbaliști de profil pentru a forța golul de trei puncte. Schimbarea brazilianului Roger jr., poate cel mai bun utist în meciul cu trupa lui Rednic, se impunea ținând cont de risipa de efort făcută de fostul campion al Letoniei, dar de pe bancă a venit mijlocașul Roșu. „Roger avea cartonaș galben, scăzuse puțin și ca prospețime fizică și m-am gândit că inroducerea lui Neluț (n.a. Roșu) poate reprezenta un plus pe momentul de atac pozițional. Cred că am avut momente bune în ceea ce privește dezvoltarea atacului în jumătatea adversă. Azi avem soluții destul de puține, am fost condiționați de modificările pe care le puteam face pe parcursul meciului, dar o să revină toți și vom arăta din ce în ce mai bine”, a spus Laszlo Balint după remiza (0-0) cu Viitorul.

De altfel, și lituanianul Modestas Vorobjovas a adus un plus fotbalistic, dar și ca mentalitate în teren. În general, UTA a arătat mult mai bine decât în ultimele două-trei meciuri ale anului trecut, când și rezultatele au fost foarte slabe. „Băieții au avut o atitudine foarte bună, am fost la un nivel de responsabilitate bun, aspecte la care am suferit în luna decembrie. Dar nu aș mai vrea să-mi aduc aminte de ceea ce a fost, important este cum suntem acum. Am cunoscut progres și la acest capitol, băieții au abordat și duelurile unu la unu și mai responsabili și determinați și am crescut și la capitolul spirit. Am jucat cu agresivitate și determinare, sper să o ținem tot așa”, a mai afirmat Balint după meci.

Galerie FOTO UTA – Viitorul 0-0, semnată Viorel Musca

11 comentarii

  1. Nelut Roșu, mi-a plăcut cum ai intrat în meci. Problema ta este frica de a pătrunde spre poartă. Ai avut culoar mai bun pe centru dar ai preferat pase la Hora, ascuns după fundași. Mai mult curaj, dacă vezi că atacanti nu se știu demarca, du-te cu mingea la picior. Ori dai gol ori te faultează si scoți oricum ceva. Mi se pare că sunt semne bune de când te-ai tuns. Imi place că esti muncitor, de luptat lupti, mai un pic de curaj…

    0
    0
  2. „Am jucat cu agresivitate și determinare, sper să o ținem tot așa”, a mai afirmat Balint după meci.
    UTA are jucătorii capabili să fie organizați nu doar defensiv, ci și ofensiv.
    Este mult mai important să câștigăm cele 3 puncte puse în joc, să declarăm mai puține și să facem ( să înscriem goluri, care să ne aducă victorii) mai multe.
    Ar trebui să visați , atac,atac,atac și iar atac, pentru că ne declarăm mulțumiți de achizițiile din atac.
    Nu am mai văzut de multe meciuri cum arată un gol marcat de UTA, dar am văzut multă frică, distanțe prea mari între cei responsabili cu ofensiva și lipsă de idei în atac.
    Dacă se dorește pătrunderea individuală spre poarta adversă, este nevoie și de viteză și de susținere din partea colegilor ( care nu trebuie să fie spectatori, ci să facă parte din acțiunea de atac).
    Până la meciul cu Voluntari ( și înaintea fiecărui meci) ce puteți face altceva decât să exersați ATACUL ?!
    Atacul susținut, în majoritatea timpului, nu doar „momente”, să mergeți grămadă pe adversari până la victoria finală , ca la război ;).
    Fiți una din puținele bucurii pe care le putem avea !
    Forza UTA !

    0
    0
  3. Sa joace artagos ,gramada peste adversari cum au facut-o in aceasta seara CHINDIA TGV. la MINAMO !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Sa te arunci in atac doar de dragul sa marchezi,inseamna o arma cu 2 taisuri,mai ales fata de o echipa elastica,tehnica si rapida cum este Viitorul….Asa te prind pe contraatac,de nu te vezi….Si daca marcheaza,trebuie sa iesi la joc,de voie,de nevoie…Si din nou te prind cu stangul inainte….nu este neaparat un exemplu…uite meciul FCSB-ASTRA…S-au inchis in carapace si dupa ce Man a inscris cu capul,au trebuit sa iasa si au mai luat inca 2,rapid,pe ultimele minute,lasand garda jos..
      Asa se intampla cand 2 antrenori merg pe aceeasi idee,tactica…Incerci sa musti rapid,apoi ii inviti la joc…E ca si la sah….Ai mutat gresit,ai platit…

      0
      0
    2. Tu te raportezi cu niste jucatori neplatiti,de luni de zile,Dinamo…ai uitat aceste chestii….Esti pensionar….Cam cum ar fi sa nu primesti pensia,cateva luni de zile,sa te uiti in portofelul gol?Ti-ar place?Nu prea cred….

      0
      0
  4. Deocamdata, a trecut prea mult timp asteptarile de la MICULESCU de a exploda, se lasa asteptate inca dar pana cand ? DENIS RUSU este la UTA. de cateva luni si deja a confirmat si confirma in continuare dar tu pe cand ?

    0
    0
  5. De ras sau de plans?Tot felul de ciocoflenderi,l-as cita pe Florin Piersic,de antrenori schimbati peste noapte…La Sibiu,la Voluntari….tare imi pute ca si la Botosani antrenorul va fi pe faras…Prea se baga in seama Mister Gura Sparta….deocamdata ii da pace patronul,dar e pe faras….Hmmmm….pase intre ei,schimburi de antrenori….Teja,Bogdan Andone,cam aceeasi rotatie….Nici iubitul nostru Pancu nu are multe zile pe la Iasi….

    0
    0
  6. Mi-ar plăcea să cred că comentariile așa cum sânt pro sau contra dacă o persoană din clubului UTA ne-ar răspunde la eventualele întrebări de cum să făcut un anumit transfer sau de organizare jocului de antrenament cum se simte jucători antrenori a ne pune și cei din conducerea clubului UTA întrebări suporterilor într-un cuvânt spus să avem comunicare . Succes UTA-ARAD.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button