UTA Arad

Schimbare tactică la sugestia lui Antal, cu Voluntariul! Balint: „Înseamnă implicare, personalitate, decizia finală tot la mine rămâne!”



Ieri, la Voluntari, jocul ofensiv al echipei UTA s-a schimbat în bine după intrarea pe teren al lui Liviu Antal. Sau mai bine spus după ce fostul golgheter al campionatului Lituaniei a trecut în linia de atac, iar brazilianul Roger a fost mutat în locul său în banda dreaptă.

Schimbarea tactică a venit chiar la sugestia lui Antal și a fost acceptată imediat de Laszlo Balint, care – de altfel – spunea încă de la oficializarea transferurilor celor doi fotbaliști că ei sunt polivalenți și pot face schimb de posturi în teren. „Liviu a sesizat că adversarul are probleme în special pe zona centrală a defensivei și mi-a sugerat să-l trec în atac, lângă Hora. În plus, fiindcă știe și el că nu e la sută la sută din punct de vedere fizic și-a dorit să ajungă mult mai proaspăt la finalizare. După cum s-a văzut, cu Liviu în atac ne-am creat ocazii mari de gol, puteam marca mai repede golul de trei puncte. Am apreciat propunerea sa, înseamnă implicare, personalitate, de multe ori fotbaliștii simt mult mai bine jocul din teren decât noi, de pe margine. Oricum, decizia finală tot la mine rămâne. Dacă eram convins că Liviu nu poate da randament în atac și Roger în bandă nu aș fi schimbat niciodată. Ne bucurăm cu toții că a ieșit așa, sunt trei puncte foarte mari în economia clasamentului și pe deplin meritate la cum am jucat și am atacat în special în ultimele 20-25 de minute”, ne-a mărturisit antrenorul principal al „roș-albilor”.

Până la reușita din prelungiri al lui Erico, Antal a fost la capătul celei mai clare ocazii de gol utiste. După pasa inspirată a lui Rusu, experimentatul atacant a ajuns unu la unu  cu Lavin, dar a reluat din întoarcere exact în acesta. Tot la Antal, arădenii au mai cerut un penalty cu Voluntariul, la intervenția energică, cu ambele picioare înainte, a portarului Lavin. „Am văzut penalty de pe bancă, așa mi s-a și spus că la faza aia a fost un 11 metri. Poate că 8 din 10 arbitri ar fi dat, dar nu mai contează. Nu-mi place să comentez deciziile arbitrilor. Sunt convins că așa a văzut, nu a niciun fel de intenție. Important este că am trecut și peste, pentru că a fost un moment psihologic destul de dificil. Un minut-două, băieții au rămas cu faza respectivă întipărită în minte, dar ne-am scuturat repede, am crezut în victorie și, din fericire, iată că reușim să ne bucurăm”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei de pe arena „Anghel Iordănescu”.

Arbitrul Ionuț Coza nu a scos deloc cartonașul galben în disputa de la Voluntari, jucători cu probleme medicale nu există, așa că meciul de sâmbătă cu FC Argeș poate fi abordat în aceeași formulă. „Singurul factor ce ne îngrijorează puțin este oboseala, dar sper să ne scuturăm rapid de ea prin ședința de refacere de azi și antrenamentele din zilele ce urmează. Meciul de sâmbătă e foarte, foarte important pentru UTA în acest punct al sezonului. Dacă vom reuși să legăm două victorii vom avea și mai mare încredere în forțele noastre, am putea deschide un drum frumos în fața noastră”, a mai punctat Gyuszi Balint.

După 17 etape scurse din sezonul 2020-2021 al Ligii 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc ocupă poziția a 9-a, cu 21 de puncte, la doar trei lungimi de undă de formația de pe locul 6, de play-off, Chindia Târgoviște.









8 comentarii

  1. E limpede ca cei 3 nou veniti stiu mai mult fotbal decit cei pe care i-au inlocuit. Vorbesc aici despre faptul ca stiu pasa, nu se debaraseaza repede de minge,intra in combinatii, asta inbunatateste jocul. Sper sa tina fizic.. Meciul cu FC Arges este delicat, ei, ca si UTA joaca bine in deplasare, au joc de pasa organizat, si-au revenit in clasament.. M-as bucura sa revina si Buhacianu, ar fi foarte util, la fel si rusul poate fi o solutie. Toti joaca in acelasi ritm, UTA s-a ” repatriat” , asa ca la Arad are mijloace de reincarcare si de eliminare a oboselii. Mi-ar place sa vad o victorie, la care sa avem si finalul…linistit, adica…fara emotii. Succes ! PS. Sper , din suflet ca cei de la Primarie sa se trezeasca, sa aduca sursa mobila de energie, sa intretina gazonul apt, in bune conditii. Acum e nevoie de asta….nu la …primavara.

    0
    0
    1. Bravo 👏 Antal bun fotbalist un mare plus pentru echipa. Acum sa-si revina din punct de vedere fizic si sa inceapa sa inscrie pentru ca avem nevoie de golurile lui. Daca si pe viitor continua la fel putem spune ca va fi un jucator important pentru UTA . Tot respectul pentru el .

      0
      0
  2. De când a intrat Antal au prins curaj toti. E un fotbalist care îti dă elan. Luptă, se demarcă bine și nu faultează.
    Nu se sperie de „licurici”. Aveam nevoie de asa jucator.
    Ps. Cosmin, se pare ca așa rămâne terenul până la vară. Trebuie să facă alt proiect ca să primească o putere mai mare de curent.
    Cine poate intelege? Din câti specialisti sunt să nu-si dea nimeni seama că sistemul de degivrare nu poate functiona cu instalatie de 220v.

    0
    0
  3. Cosmin & Sam, bine că la noi Iarna e destul de blândă și nu vom mai avea parte de prea multe zile de zăpadă pe gazon.
    Indiferent că va fi zăpadă sau nu, de acum încolo, UTA va câștiga ( și ) pe teren propriu.
    Forza UTA !!!

    0
    0
  4. Noi in primele 10 etape din retur trebuie sa facem maxim de puncte ca apoi vine calvarul in ultimile 5.Noi trebuie sa gestionam bine jocurile cu echipele care sunt sub noi in clasament, restul este bonus.

    0
    0
  5. Atitudine de leader. Nu mulți antrenori acceptă sugestii de la un jucător. Asta înseamnă echipă. Ascultă și părerile jucătorilor și ajungi ca aceștia să tragă pt antrenor și pt binele echipei lăsând la o parte câteodată aspectul financiar. Exemplu de profesionalism atât din partea jucătorilor cât mai ales din partea antrenorului. Bravo !

    0
    0
  6. Deosebit de interesant,ca un jucator(sa nu imi spuna cineva ca s-a integrat Antal,total,deja) nou, sa ceara antrenorului sa il mute pe postul sau de baza…sau cel putin la cateva minute de intrare in joc,extrem de rar….
    Si ce am vazut ulterior?Am vazut asalt total,la poarta Voluntariului…Ocazii ratate,intr-adevar…dar le-am avut,si chiar multe….E altceva….cu totul altceva asemenea abordare….
    Mister Balint,baieti….ne aratati ca se poate….ALO!!!!Play-OFF…deschide lacatul…venim,putem!Existam!Trebuie sa fim linistiti si sa dam foc tortelor ros/albe din nou!Bibi…..UTA nu si-a pierdut apetitul….Stai linistit….

    0
    0
  7. Am spus odată intr-un coment ,că jucătorii unui antrenor in devenire ,sunt consultați unde dau randamentul maxim.El nu e obligat să țină cont ,mai ales că jucătorul nu ar vrea să iasă din echipa. Atunci accepta variante.De multe ori merge.Sunt jucători care niciodată nu au jucat ce au dorit.Toata vorbăraia are o alta țintă. Miculescu. Suporterii și nu sunt puțini ,sunt de părere că nu este jucat pe postul lui. Să nu-l fi consultat Balint ?? Sau accepta el orice ,cum am mai spus. Subiect deschis ,pentru un băiat ,totuși talentat !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button