Alte sporturi

Copil, din nou victorios după un an de zile: Arădeanul dă peste francezul Lamasine la turneul de la Quimper





Marius Copil obține o victorie de moral după o perioadă grea în cariera sa. Tenismanul arădean l-a învins, ieri, pe italianul Stefano Napolitano cu 7-6 (6), 3-6, 6-3, în cadrul primului tur al calificărilor turneului challenger de la Quimper (Franţa), dotat cu premii totale de 88.520 euro.

Copil (30 ani, 216 ATP) l-a învins pe Napolitano (25 ani, 279 ATP) după ceva mai mult de două ore de joc, arădeanul legitimat la Dinamo de la începutul lunii decembrie trecându-şi în cont zece aşi. În ultimul tur al calificărilor, Copil îl va înfrunta, în această dimineaţă, pe francezul Tristan Lamasine (27 ani, 249 ATP).

Marius Copil  are amintiri plăcute de la Quimper, unde în 2013 a câștigat turneul challenger, după ce l-a învins în finală cu de 7-6 (9), 6-4, pe francezul Marc Gicquel.

Statistica este implicabilă și spune că „Tunarul din Carpați” nu mai câştigase de un an de zile în circuituL ATP, cel mai recent succes datând tocmai din primul tur al calificărilor Australian Open 2020, 3-6, 7-6(1), 7-6(8) cu taiwanezul Tung-Lin Wu. La fel de adevărat este este că în toată aceasta perioadă Copil a jucase doar şase meciuri, motivul fiind deja binecunoscut: tenisul ca și aște sporturi de pe mapamond s-au oprit în plină pandemie de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button