UTA Arad

Cu numeroase probleme de lot, Poli Iași și UTA se luptă pentru trei puncte imense în „zona play-out”: „Să facem un joc inteligent, pentru că întâlnim o echipă în mare dificultate”







După eșecul dureros cu FC Argeș, conturat în doar trei minute după ce a avut 1-0 pe tabelă, UTA primește rapid șansa revanșei. Arădenii joacă mâine după-amiază la Iași, în cadrul etapei cu numărul 19 a Ligii 1, în fața unei alte formații din zonă periculoasă a clasamentului. Poli chiar deține de una singură „lanterna roșie” după remiza de azi a Voluntariului cu Craiova, iar antrenorul Daniel Pancu își joacă postul.


Primarul Chirica l-a amenințat cu demiterea pe Pancu


Cu un singur punct obținut până acum în primele trei meciuri din retur, moldovenii sunt obligați să câștige meciul cu arădenii pentru a nu se rupe de plutonul echipelor aflate deasupra liniei retrogradării. Dincolo de situația din clasament, victoria este importantă și pentru a detensiona atmosfera din jurul echipei încinsă, luni, de primarul Mihai Chirica.

Edilul a criticat dur echipa pentru rezultatele dezastruoase și, în plus, a lăsat să se înțeleagă că orice alt rezultat decât victoria cu UTA ar putea duce la înlăturarea lui Daniel Pancu de pe banca tehnică. Potrivit Comitetului Director, tehnicianul ar fi avut ca obiectiv obținerea a cel puțin 5 puncte în „tripa” cu Mediaș, UTA și FCSB, țintă compromisă mult după eșecul cu Gaz Metan (1-2). „ „Nu am apucat să vorbesc cu nimeni de la club, am așteptat să vină echipa de la Mediaș. Dar am vorbit înainte de meciul de la Mediaș cu membrii Comitetului Director și s-a stabilit obținerea a cinci puncte în următoarele trei etape. Nu ne convine absolut deloc starea în care se află echipa. Mă surprinde că nu au un pic mai multă vână în ei, joacă totuși pentru capitala Moldovei, nu pentru o suburbie a Bucureștiului, echipe de la care luăm bătaie. Eu sper ca următoarele meciuri să fie cu succes. În lipsa unor rezultate pozitive cu UTA și FCSB trebuie luată o decizie radicală la echipa de fotbal”, a declarat Chirica pentru ProSport.

Misiunea echipei lui Daniel Pancu va fi însă una exrem de complicată întrucât este decimată de accidentări, suspendări și Covid-19. Stoperul Cosmin Frăsinescu este suspendat, Platini și Passaglia sunt accidentați (se speră recuperarea argentinianului până la ora meciului), în timp ce căpitanul și golgeterul Andrei Cristea s-a alăturat și el mai nou pe lista jucătorilor infectați cu Covid-19 pe care se regăseau Calcan, De Iriondo, Stan și Acosta. Pancu se va baza în schimb pe doi dintre jucătorii nou-veniți, Dylan Flores și Gaitan, la care ar putea să apeleze măcar o jumătate de oră, ori în cel mai fericit caz o repriză. Astăzi a fost legitimat și mijlocașul costarican, Deyver Vega, dar el va debuta, cel mai probabil, în meciul din weekend, cu FCSB.



Situația delicată a ieșenilor îl pune în gardă pe Balint: „Se vor agăța de punctele cu noi”

Poli Iași e prima echipă ce a îmvins-o pe UTA în prezenta stagiune a Ligii 1 și a făcut-o la Arad, revenind de la 1-2 la 3-2, în ultimele 14 minute. La finalul disputei din luna septembrie, Daniel Pancu dădea lecții tactice, subliniind faptul că echipa sa a creat superioritate numerică la mijlocul terenului și golurile victoriei semnate Platini și Onea au venit ca o consecință a acestui fapt. „Eu nu dau lecții tactice în public, ci discut aceste aspecte cu băieții în vestiar. Ei interpretează principiile pe care le antrenăm și o fac bine, zic eu, cu excepția unor mici momente ale jocului, inexplicabile pentru toată lumea, așa cum au fost cele 4-5 minute din finalul partidei cu Argeșul ce ne-a făcut să pierdem avantajul de un gol luat în minutul 86. Ce e mai important este că suntem foarte hotărâți să mergem la Iași pentru a câștiga toate punctele și nu ca revanșă la ceea ce s-a întâmplat în tur, ci pur și simplu pentru că simțim că putem să le câștigăm. Muncim foarte mult, în ultimele trei meciuri am demonstrat că suntem pe un drum bun, că echipa progresează de la meci la meci, chiar dacă rezultatele nu au fost tocmai cele pe care ni le-am fi dorit. În plus, am fi vrut să marcăm mai mult. Trebuie să facem un joc inteligent, pentru că știm că întâlnim o echipă aflată în mare dificultate, atât din punct de vedere al poziției în clasament, cât și din punct de vedere a problemelor de lot cu care se confruntă. Dar și noi avem absențe importante, însă am foarte mare încredere că indiferent în cine va intra miercuri pe teren pentru UTA.  Doar că și ieșenii gândesc, probabil, la fel, fiind într-o situație delicată. Indiferent pe cine va conta Daniel Pancu echipa va fi extrem de motivată, mai ales că pentru ei urmează un program foarte dificil. Se vor agăța de punctele cu noi, pentru că vor da piept apoi cu echipe cu pretenții la titlu sau la play-off, precum FCSB, Craiova, Sepsi, Astra, iar asta cam este valabil pentru toate echipele cu care jucăm noi. Așa s-a întâmplat cu Viitorul, Voluntari și FC Argeș, dar – până la urmă – trebuie nu ne intereseze asta, ci să rămânem foarte concentrați pe ce avem noi de făcut, pe cum trebuie să ajungem mai ales din punct de vedere mental, dar și fizic la ora jocului de la Iași. Acestea vor fi aspecte decisive în desfășurarea jocului și stabilirea rezultatului final”, consideră Laszlo Balint, antrenorul principal al UTA-ei.

Nici „roș-albii” nu stau foarte bine din punct de vedere al efectivului, ba chiar nu pot conta pe trei titulari cerți: fundașii Benga și Roumpoulakou (suspendați) și atacantul Hora (accidentat). Nici fundașul rus Shlyakov nu se află în delegația care a călătorit cu charterul la Iași, ca și atacantul Voinea și mijlocașul Hrezdac, de altfel.

Formații probabile:

Poli Iași: Brănescu – Cană, Baxevanos, Răzvan Popa, Bușu – Onea, Mihalache, Passaglia, Popadiuc – Dylan Fores, Djuranovic.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Melinte, Bustea – Miculescu, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Antal.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Vlad Bârleanu (București), Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Marian Barb (Făgăraș).

Observator FRF: Irina Mârț (București).

12 comentarii

  1. Lacate absente au aia se la Iasi, multi jucatori de baza meci de meci, UTA. nu trebuie sa piarda la Iasi !!! Are si UTA. absente dar mai putine decat moldovenii. Chiar si asa ,moldovenii o sa isi vanda scump pielea in acest meci pt. a obtine victoria si daca jucatorii UTA-ei nu joaca de mananca pamantul si se lasa intimidati de iuresul moldovenilor , atunci nu va fi bine !!!Acuma , UTA. are la mijloc jucatori mult mai buni care pot face diferenta la acest meci. La Arad in tur ei au castigat cu mijlocul terenului avand jucatori mai buni, acuma deci este momentul ca, baietii sa isi arate valoarea si sa lupte din rasputeri pt. reusita, sper sa nu mai traiesc o noua dezamagire !!! Vad ca, se incepe dinou cu doi juniori U21 ? Vad ca, Balint le-a dat o noua sansa , vom vedea ce ambitie vor avea pe teren, poate sparg gheata si totul va fi OK !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Ce vei face dacă UTA va pierde mâine domnule Nelu??? Eu sînt obișnuit cu insuccesele,sincer mă aștept că UTA să piardă mâine Pancu-Balint pina acum Pancu are 2-0 . Sper că Balint sa demisioneze după meci.

      0
      0
    2. Domnul mare fan NELU!
      1.REGULA FRF : OBLIGATORIU SA SE ÎNCEAPĂ JOCURILE DIN LIGA 1 CU 2 JUCATORI SUB 21 DE ANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Când o sa înțelegi???
      2. Nici nu sti de câte ori ai botezat jucătorii cu alt nume
      3. Dacă nici atât nu sti (mare fan UTA) te rog sa nu mai scri la fiecare rubrica cum joaca jucătorii ca nici nu cred ca te uiți la meciuri!!!
      Multumesc!
      P.S. Mai sunt alții care tot întreabă unde pot vedea meciul!!!!pai dacă nici acum nu știți nu va mai intitulați fanii echipei
      Un fan știe deja unde se pot vedea meciurile ca ați primit zeci de răspunsuri la întrebare!

      0
      0
  2. Ce sa fac DIMITRI !!! O sa imi para rau dinou, o stare proasta,deci o sa fiu foarte, foarte suparat cum am fost in atatea meciuri pierdute de UTA. o echipa care are loc in inima toata viata mea !!! Acuma sa vedem ce va fi ? Dar sincer sa fiu, imi este frica de acest meci de la Iasi si spun asta pt. ca, ma astept ca, UTA. sa fie dominata si dupa amenintarile Primarului de la Iasi ca, in cazul inca unui esec , Pancu zboara de la echipa si alte sanctiuni date jucatorilor, iti dai seama cu ce motivatie vor intra moldovenii pe teren, de fapt a ziso si Pancu ca, ori la bal ori… !!! Asa ca, vom vedea maine in fata TV. cum va decurge meciul, sperand ca, UTA., baietii vor intra foarte motivati pt. un rezultat cat mai bun . Eu vreau 3 puncte, dar si cu 1punct ma-s multumi dar repet, vom vedea ce se va intampla ? HAI BAIETII, FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  3. Scriu ziarele de sport ca, ASTRA GIURGIU are mari probleme la club si FRF, LPF ar fi obligate sa retrogradeze clubul s-au chiar desfiintat ? !

    0
    0
  4. Ce haini si mojici sunt unii….Greu cu fotbalul…Se aplauda intre ei doi,doar sa retrogradeze Dinamo si Astra,dar ce am eu cu ei,la o adica???…Au uitat altele,ca era gata,gata ca Targoviste si Minamo sa aiba aceeasi soarta,la brat,si oricum va urma…@Nelu Targoviste il aplauda pe Dimitri si @ Dimitri,reciproc il aplauda..ce se aseamana,se aduna….Ce ipocriti….

    0
    0
  5. Citat din articolul de mai sus :

    „Potrivit Comitetului Director, tehnicianul ar fi avut ca obiectiv obținerea a cel puțin 5 puncte în „tripa” cu Mediaș, UTA și FCSB”

    Asta inseamna ca Poli Iasi are nevoie de doua egaluri si o victorie din aceste 3 meciuri, altfel Pancu isi pierde locul de munca.

    Acum daca te pui in pantofii lui Pancu, pierzi 3 puncte cu UTA miine, esti concediat, fara nici o sansa de a mai continua cu echipa in urmatoarele 2 jocuri, in care, cu multa, multa bafta ar fi posibila o victorie in fata Mediasului si un egal la mare lupta, pe viata si pe moarte cu FCSB, astfel incit Poli Iasi sa-si faca acele 5 puncte impuse de conducerea echipei, iar Pancone sa fie declarat noul „Stefan cel Mare al Moldovei” asa cum s-a intimplat si cu regretatul, Dumnezeu Sa-l Ierte si Sa-l Odihneasca, Ionut Popa.

    Ca atare, banuiesc ca strategia lui Pancu pentru acest meci v-a fi…meci egal cu UTA. Toate bune si frumoasae insa, statistica si CV-ul lui Pancone ne sugereaza ca a fost si inca este, un mare admirator al Ruletei Rusesti (ori la bal ori la spital), ceea ce este exact oportunitatea asteptata de Balint, de a pleca de la Iasi cu trei puncte mari si foarte late. Balint ar avea mare nevoie de aceste 3 puncte fiindca, vine Dinamo la Arad, iar recordul victoriilor in meciurile de acasa nu este deloc pe placul suporterilor si ca atare trebuie imbunatatit rapid si substantial.

    Bafta multa, arbitrajul v-a fi cu Iasul, deci atentie mare la faulturi usoare dictate contra UTA-ei si suturi cit mai multe pe spatiul portii din afara careului pentru cele 3 puncte.

    0
    0
  6. Bai GIRO !!! tu dinou ma jignesti ? Cu ce l-am aplaudat eu pe DIMITRI ? Eu am vorbit civilizat cu el si el la randul lui la fel. DIMITRI, chiar daca este foarte critic la adresa UTA-ei, este datorita rezultatelor nrgative ale echipei ,este problema lui asa gandeste el dar totusi este UTIST si are pretentii de la jucatori sa joace bine. Ipocrit esti tu, ti-a mai spus-o si KIDU , esti un om arogant care iti place sa te iei de toata lumea cand nu iti convine ceva, esti ca un copil in care i-a luat jucariile si incepe sa tipe !!! Si mai vorbesti si prostii pe deasupra ca, mabucur eu ca, au probleme Astra si Minamo ? De unde ai scoso si pe asta ? Ce iti mai place sa mananci ce nu trebie !!! Vezi-ti de treaba ta ma omule .

    0
    0
  7. Greu cu fotbalul ? Bai GIRO !!! Ai jucat tu fotbal vreodata ? Sti tu oare secretele fotbalului ? Vai de steaua ta. Nu mai da din gura aiurea daca nu stii !!! Daca te bagi la o miuta, esti varza !!!

    0
    0
  8. …un alt motiv să câștige UTA, suporterii ar fi fericiți și nu s-ar mai certa!?
    După cum se spune, ” Nu există oameni răi, ci doar oameni nefericiți”.
    Așadar, UTA-ARAD-VIICTORIIIEEEE! ?

    0
    0
  9. Spuneam si despre meciul cu Arges ca trebuia sa ii batem la handicap, si dupa ce i-am „calarit” tot meciul, chiar si in 10 oameni, ne-au dat perversa pe final. Meciul cu moldovenii este la fel de vital ca si cel cu Voluntari sau FC Arges, toate meciuri de 6 puncte cum se spune. Vom avea de tras pentru a reveni cu puncte din Copou, dar la absentele care le au, ar fi de plans sa nu „smulgem” cel putin o remiza. Sper sa fie ultimul meci pentru Pancone

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button