Fotbal judetean

Marea parte a reprezentanților cluburilor din Liga 4-a sunt pentru începerea campionatului! Cadar: „Suntem la răscruce, doar o Stare de Urgență cred că ne-ar mai putea opri”





După ședința Comitetului Executiv al AJF Arad, în care s-a decis ca noul sezon al Ligii a 4-a Arad, primul după izbucnirea pandemiei de coronavirus, să înceapă pe 20 marttie, astăzi au fost ascultate și opiniile reprezentanților celor 12 combatante. Majoritatea lor s-au exprimat pentru revenirea în iarbă chiar în condițiile în care ar trebui respectat protocolul de astăzi, legat de testări, deși toată lumea speră ca Ministerul Sănătății și Sportului să aibă mai multă înțelegere pentru fotbalul amator.

Altfel, Vasile Rad, secretarul AJF, a prezentat situația financiară a AJF Arad care nu este deloc roz. Se înregistrează datorii de de 15 mii lei datorită contextului de inactivitate de un an de zile, dar – totodată – are de încasat de la afiliați, în special ligile 5 și 6, nu mai puțin de 70 mii lei. Activitatea va fi reluată și la AJF Arad după câteva luni de concediu fără plată.

Până pe 5 februarie cluburile de Liga a 4-a trebuie să se înscrie în noul campionat, acceptând că e posibil ca protocolul medical să rămână cel cu teste mai scumpe, PC-R. Reprezentanții cluburilor au vorbit fiecare și au spus că în principiu sunt de acord, toți având speranța că respectivele costuri maximale estimate pentru testele PC-R ar fi de 30 mii lei de club, ce vor putea fi acoperite de bugetele locale. După cum se știe, acestea încă nu s-au definitivat și va mai dura ceva timp. Probabil vreo lună și, o lună jumătate-două  până se vor vota.

În CEX s-a stabilt că în 20 martie 2021 va începe Liga 4 într-un format care încă nu poate fi stabilit.

Concluzia întâlnirii din această seară a oferit-o Răzvan Cadar. „Din discuții a reieșit foarte clar că se va juca fotbal la Liga a 4-a, doar o Stare de Urgență cred că ne-ar mai putea opri. Vom vedea câte cluburi se vor înscrie din cele 12, noi avem semnale că toate, apoi vom conveni împreună cum vom juca. În principiu, se va juca un tur de campionat, deci maxim 11 etape. Joi este o primă întâlnire din acest an dintre reprezentanții FRF și Ministerul Sportului și Ministerul Sănătății în care oamenii de fotbal vin cu niște propuneri pentru modificarea protocolului sanitar. Cea mai importantă este acceptarea testelor rapide, mult mai ieftine. Avem speranțe, vom afla în săptămânile următoare rezultatul acestor discuții. Suntem la o răscruce, după un an de inactivitate trebuie neapărat să jucăm, altfel pierdem copiii, juniorii, dar și fotbaliștii seniori. Se vor orienta spre alte activități și nu ne vom reveni mulți ani de acum încolo”, a spus președintele Asociației Județene de Fotbal Arad.

Întâlniri de genul celei de azi sunt programate și pe 2 și 3 februarie cu reprezentanții cluburilor din Liga 5A și Liga 6A, respectiv 5B și Liga 6B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button