UTA Arad

Bine ați venit în „zona Erico”! „Cel mai bun sezon al meu în fotbal, mă bucur că-mi ajut echipa dar ar fi bine să înscriem și mai repede”





Există câțiva fotbaliști în fotbalul european specializați în goluri marcate în prelungiri. Cel mai recent dintre exemple vine de la atacantul lui Lazio, Felipe Caicedo, care le-a adus destule puncte romanilor cu reușitele sale din ultimele secunde ale meciurilor. Italienii vorbesc despre o „zona Caicedo”, adică perioada de timp de după minutul 90 când atacantul de culoare obișnuiește să-și pună numele pe lista marcatorilor.

Lucruri reglate la pauză

Însă, utistul Erico da Silva începe să aibă o medie de goluri înscrise în prelungiri și mai de „speriat”. În trei dintre ultimele patru deplasări ale „Bătrânei Doamne”, fundașul brazilian a marcat mereu după ultimul minut de joc regulamentar. Gol de trei puncte la Voluntari, golul de 1-1 la Iași (care apoi s-a transformat în 1-2 prin grija lui Cipri Rus) și astăzi golul punctului din meciul de la Buftea, cu Chindia. Popa deschisese scorul în minutul 32, Chindia mulțumindu-se apoi să țină de rezultat, în special în actul secunde. „Mă bucur că-mi ajut echipa, dar ar fi bine să înscriem și mai repede. Ocazii ne creăm mereu și astăzi am dominat în totalitate repriza a doua și am ajuns de câteva ori periculos în careul adversarilor. Era păcat să pierdem astăzi, chiar dacă am făcut o primă repriză mai slabă. Am reglat lucrurile la pauză și am fost echipa ce a jucat mai bine apoi. Am avut și câteva absențe importante și azi, chiar Albu a resimțit dureri înainte de meci, nici eu nu am terminat bine meciul, la fel și Roger, terenul a fost foarte tare, înghețat. E bine că nu am pierdut, deși obiectivul nostru pentru acest meci erau toate cele trei puncte”, ne-a declarat apărătorul UTA-ei.

Se simte bine la Arad

Cu reușita de astăzi, Erico da Silva a devenit golgheterul stagional al UTA-ei. „Nu contează că sunt fundaș, important este să nu ratez din fața porții. Mă bucur că fac cel mai bun sezon al meu în fotbal, în România nu am avut niciodată astfel de realizări și nu vorbesc doar despre goluri, ci de jocul meu în general. Mă simt bine la Arad, avem o echipă bună, unită și suntem pregătiți să facem puncte și în etapele ce urmează. E bine că avem câteva zile bune până la următorul meci, e necesar să revenim din punct de vedere fizic și jocul nostru cred că va arăta și mai bine când o să fim mai proaspeți. Cel puțin eu nu mă gândesc la play-off, play-out, ci mereu la următorul meci și cum să scoatem maxim din el. Iar dorința noastră e mare să câștigăm din nou și acasă după atâta timp”, a adăugat puternicul fotbalist.

Îi simt lipsa lui Balint

De două meciuri UTA joacă fără antrenorul Laszlo Balint pe margine. „Din păcate cam toată echipa a avut acest virus, acum i-a venit și lui rândul. Ne auzim cu dânsul online în fiecare zi, a vorbit cu noi și înainte meci și la pauză, dar nu e chiar același lucru. Prin prezența sa fizică parcă ne motivează mai mult, însă suntem fotbaliști profesioniști, mulți dintre noi avem mare experiență, trebuie să ne facem treaba în orice condiții. Și până la urmă ceilalți domni antrenori își fac și ei treaba foarte bine”, a mai punctat fundașul de 31 de ani al arădenilor.

Pînzaru apreciază spiritul lui Erico

La final, Alin Pînzaru, cel care îi ține locul pe bancă lui Balint, a spus la finalul meciului cu Chindia că Erico a strâns din dinți pentru a termina partida. „Erico are un spirit bun, este un jucător care mereu a pus probleme la fazele fixe. El a acuzat o stare de oboseală și ceva probleme musculare, chiar s-a pus problema pe finalul jocului să îl schimbăm. Dar, a strâns din dinți, ne-a făcut semn că mai duce și a dus bine, a dat golul egalizator. Este un fundaș care apare excelent la momentele fixe”, a spus „secundul” UTA-ei.

FOTO: prosport.ro

19 comentarii

  1. Daca toti ar fi ca si Erico…sau macar macar pe undeva, pe aproape…Am vazut descatusarea sa dupa golul marcat,care descrie multe….In paralel,nu pot uita rasul lui Hora,dupa ce a ramas singur cu Andrei Vlad,nimerind bara…Nu pot..Pur si simplu…NU POT digera asemenea atitudini…
    Cat despre faptul la cat suntem noi de doriti si apreciati,va citez din ineptiile canalului Digi Sport:”…mingea l-a lovit neasteptat pe Erico in cap si a intrat in poarta…”
    Ati inteles ceva?Eu nu…deloc….

    0
    0
      1. Nu,@Aradean,urmaresc meciuri…Ai vazut meciul,sau doar faci gargara?Mereu ranjeste Hora,fara rost…si iti repet pentru ultima data…Am fost bucuros cand a fost transferat la UTA….cel putin am avut sperante ca sa nu intre in categoria de Elefanti….Ce zici?Este valabil ca performanta,aptitudine-raportat la salariu?Eu asta compar,fara suparare….

        0
        0
  2. Cu Albu, Modesto, Bustea, Simo indisponibili, optiunile la mijlocul terenului atit in dreapta cit si pe centru si chiar pe stinga au fost practic inexistente. In prima repriza, mijlocul format din Roger, Rosu, Isac si D Rusu n-au reusit sa mentina o posesie cit de cit acceptabila a balonului, care sa mai fi temperat avintul si elanul gazdelor catre poarta lui Iacob. Nici talia acestora nu i-au avantajat in angajamentul fizic pe un teren denivelat si inghetat care a creat destule probleme jocului la firul ierbii pentru ambele echipe. A rezultat acel joc pe sus cu luminari, pase la nivelul buricului, calcari pe minge, etc S-au pierdut mult prea multe baloane la mijloc, ceea ce a favorizat o multitudine de ocazii pentru Chindia in prima repriza printre care si un gol. As zice ca am fost totusi norocosi fiindca, dupa numarul ocaziilor avute, Tirgovistea ar fi putut conduce lejer cu 3-0 la pauza. A fost o zi cu presiune uriasa pe aparatori, care au trebuit sa le faca pe toate aparare, posesie, pase filtrante, centrari, inscriere de goluri, etc. Spre final, introducerea inspirata a lui Buhacianu si incursiunile in viteza ale acestuia pe stinga, a creat panica in aparatorii adversi care au recurs la faulturi repetate asupra lui. Dintr-o astfel de lovitura libera Iacob a centrat in careu de unde Erico a inscris golul egalizator. Bine ca s-a terminat odata si plecam cu un punct. Un meci de uitat.

    Cam tot asa juca si Unirea Urziceni si CFR Cluj in era Dan Petrescu dar, omul a cistigat trei titluri de campion al Romaniei

    0
    0
  3. BRAVO BA ERICO !!! UN ADEVARAT LUPTATOR , CU O AMBITIE IESITA DIN COMUN !!! BRAVO, BRAVO, BRAVOOOOOOOOOOOOOOO !!!

    0
    0
  4. La prima ocazie mare a targovistenilor cand a ratat Dumitrascu, Erico a greșit, la gol Popa de lângă Erico a dat după ce brazilianul a ezitat să-l blocheze. Hai să nu il facem erou , că nu e.. In fiecare meci si greseste decisiv. Dacă nu marca in prelungiri numai vedeam cuvantul felicitari asa des pe aici, ci demisia!

    0
    0
    1. A fost un lanț de greseli acolo incepand cu Melinte marcaj larg Erico depășit Iacob lasat pe genunchi.

      0
      0
      1. Culoarul de gol, a plecat de pe partea noastra dreapta,culminand cu Melinte,care nu are nici o treaba cu realitatea….NU MERGE!Nu face fata nici pe postul sau,teoretic,cu atat mai putin improvizat altundeva…Ma rog….Daca si Florin Ilie,este pe acolo,e bai….
        Erico a gresit,clar,jucand zonal,fara Benga, in vacanta,dar macar este mereu la faze fixe este acolo…sus…Este fundas central finalizator si se repliaza rapid,doar ca scapa usor anumite aripi rapide….
        Ideea ramane aceeasi….Rezervele nu aduc un plus(Unic Buhacianu)…..
        Una peste alta,atat putem si sa ne bucuram de locul pe care il ocupam…Asa sa fie cand va fi mai rau!Amin!

        0
        0
  5. Din 7 atacanți nici unul sa nu poată da gol???? Trebuie sa de-a un fundaș? Așa ceva nu sa întâmplat niciodată în toată istoria clubului UTA. Jenant chiar rușinos.???

    0
    0
  6. A zis cineva pe FB ca Fundașul Erico e cel mai bun atacant al UTA-ei. Tin sa ii dau dreptate doar e golgheterul echipei.

    0
    0
  7. Trebuie doi atacanți gen Njok care duce 2 fundasi in spate. FC Arges s-a orientat bine la cei doi atacanti de culoare. Dau si goluri si echipa s-a intărit considerabil. Noi il avem pe Voinea care a sutat si un jut anemic…si asta fost.
    Ceilalti nu reusesc nicicum să dea gol. Mijlocasii nu sutează la poartă, nu fac un dribling reusit…pasele se opresc la primul fundaș advers…ce să mai zici…peri albi la Gyuszi.

    0
    0
  8. „Ar fi interesanta o formula cu Shyakov, Albu, Erico, Peteleu-Isac, Roger, Mode, Rusu-Petre, Buhacianu. Nu sunt antrenor dar dupa ce ai vazut 23 de meciuri in Liga 1 poti sa-ti faci o parere. Poate se schimba ceva.”@Buimac ?
    Altă opțiune până revine Benga, ar fi:
    Peteleu,Albu,Isac,Shlyakov
    Erico,Mode
    Roger,Denis Rusu, Vali
    Adrian Petre.
    Adaptarea jocului echipei la stilul de joc al unor jucători s-ar putea pune în aplicare cu ceva curaj și la UTA:
    -Isac, este mai rapid în mișcări decât Erico și nu ar gafa așa de des, în plus nu ar mai da așa de multe pase la adversar;
    -Erico are un spirit ofensiv accentuat, ar putea ajuta atacul și nu am mai vedea atât de des atacuri întârziate, fiind în afara zonei periculoase, Mode să rămână cu sarcina principală de închizător,dar fără să renunțe la pasele filtrante foarte bune cu care ne-a obișnuit;
    Vali va lăsa adversarii în urmă pe partea stângă și ar pasa sau ar pătrunde spre poartă;
    Astfel în teren ar fi fotbaliștii cei mai determinați, cu cele mai multe calități.
    Isac, Erico și Rusu, ar avea suficient de mult timp pentru a se obișnui cu poziția din teren.
    De ce nu?
    După meciul cu Botoșani, îmi doresc să-l aud pe Marius Croitoru cum spune ” UTA ne-a învins deoarece au avut curaj, un spirit de echipă și sacrificiu peste al nostru”.

    0
    0
    1. Eu cred că esti ceva rudă de a lui Isac că prea il lauzi, dar copilul ăla e praf! Mai si faci formația in care il lasi pe dinafară pe cel mai bun jucator de la UTA Denis Rusu!? Nu ai cum să il lasi pe Rusu înafară, mai bine il imprumuti pe Isac la Resita

      0
      0
  9. ALINE !!! Ce vorbesti ? Despre ce greseala la golul Chindiei il incriminezi pe ERICO ? I-a uite-te mai bine la acea faza cine a gresit ? In momentul cand Daniel Florea a primit mingea de la un coechipier, MELINTE ,era la distanta de 2-3 m de el , FLOREA a intrat in careu flancat de Melinte, acesta a insistat apoi a centrat lui Daniel Popa care a si inscris, deci Melinte in momentul in care Florea a primit acea pasa, el trebuia sa stea lipit de acesta sa nu miste, mai ales la fizicul lui Florea nu avea nicio sansa dar Florea si-a fact de cap cum a vrut el pe acea parte ,asta este adevarul !!! Cum zici tu ca, ERICO, face gafe, mai greseste, dar nu uita un lucru !!! ERICO a fost eroul UTA-ei in multe partide aducand multe puncte importante !!! La Voluntari, Iasi, Chindia , despre ce vorbim ?

    0
    0
  10. @ Emil, citești superficial.
    Mai încearcă odată, de data asta mai atent?
    Isac nu are atacuri întârziate (el doar emotiv fiind, mai greșește niște pase) Erico este mai lent în mișcări și ar fi mai bine pentru echipă dacă nu ar mai fi fundaș central.
    Dacă mai citești încă o dată, vei înțelege și nu vei mai ataca un jucător tânăr de-al UTA-ei.

    0
    0
  11. Emil eu prefer sa il vad in primul unsprezece pe isac decat pe melinte sau ilie in aparare sau rosu la mijlocul terenului. Sa nu uitam la laudat si balint deci nu a jucat rau primul unsprezece scris de comunicarea din teren este cred cel mai bun in momentul de fata.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button