Baschet

Show „galben-albastru” pentru locul pe podium la finalul turului: FCC Baschet UAV Arad – Phoenix CSU Simona Halep 73-62





8 martie 2020 a fost data la care s-a jucat ultimul meci de baschet în Sala Sporturilor „Victoria” din Arad. Apoi, pandemia de coronavirus a blocat, pentru câteva luni bune, întreg sportul mondial și implicit baschetul românesc.

Spre sfârşitul anului trecut s-au reluat jocurile în Liga Naţională, dar cu un sistem competiţional diferit sub formă de turnee. FCC Baschet UAV Arad și-a depus și ea candidatura pentru unul-două dintre ele, dar nu a avut ocazia să organieze unul. Așteaptarea a luat sfârșit în acest weekend, când Polivalenta de pe Mureș a găzduit trei partide restante de la începutul anului, de la Constanța. Atunci Phoenix a avut mai multe jucătoare infectate cu COVID și, dacă tot a avut răgaz să se pună pe picioare,  l-au adus pe fostul selecționer al României,  Miroslav Popov, plus Henderson, Wooten, Sutherland și Kelly. Automat, trupa de pe Litoral nu mai era victimă scontată, doar că omogenitatea superioară a echipelor din Cluj și Arad și-au spus în cele din urmă cuvântul.

După ce Universitatea a trecut cu 68-55 de constănțence, a venit și rândul „galben-albastrelor” să-și valorifice statutul de favorite. În această seară, trupa pregătită de Bogdan Bulj şi Cristian Bondor s-a impus cu 73-62, având ceva emoții la pauză, când vizitatoarelor aveau 3 puncte în plus pe tabelă: 38-35!

În partea a doua, Branki Hadzovic și colegele sale au realizat că jocul lor din primul act nu îi putea mulțumi pe fanii lor, conectați și ei la maxim la această dispută. Aproximativ 30 dintre ei s-au și prezentant, distanțați social, cu tobe, steaguri și fulare, în fața Sălii Polivalente la ora la care favoritele au intrat în bulă. După inimile „galben-alabastre” ce le-au întâmplinat pe scaunele sălii, a fost al doilea moment al weekendului când jucătoarele FCC UAV au rămas cu gură căscată și au mulțumit de la distanță (GALERIE FOTO).

Revenind la meci, fiindcă pe parchet s-au aflat destule baschetbaliste cu un CV important, meciul a fost în general foarte plăcut ochiului…telespectator. Iar primul act și foarte echilibrat. Pauza a fost atipică, pentru că protocolul FRB nu mai permite combatantelor să-și refacă forțele la vestiare, ci au trebuit să rămână parchet. Se pare că acest lucru a fost în avantajul arădencelor, care au făcut un sfert trei aproape perfect. Ofensiva amfitrioanelor funcţionat la parametri ridicaţi, cu Beadle şi Hadzovic la „catedră”, „galben-albastrele” s-au desprins decisiv pe tabelă: 62-53.

Ultimul sfert al întâlnirii nu a produs mari surprize, iar FCC Baschet UAV s-a impus la cea mai mare diferenţă de puncte înregistrată în cele 40 de minute, scor 73-62 și termină pe locul 3 turul LBNF. Peste două săptămâni, arădencele revin pe parchet în cadrul primului turneu al returului, contra echipelor din Cluj, Oradea și Satu Mare.

Formați și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Beadle 18 puncte, Hadzovic 14, Fodor 12, Karakasevic 9, Ardelean 8, Armanu 6 şi Akathiotou 6.

Phoenix Constanța: Henderson 18, Wooten 12, B. Nagy 9, Sutherland 8, Kelly 8, Mititelu 5, Fota 2

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button