Rugby

Rugbiștii arădeni demarează pregătirea cu speranța că protocolul pe sănătate și sistemul competițional se vor „îndulci”!





Echipa de rugby a Aradului pune punct și ea unei lungi vacanțe cu un prim antrenament ce va avea loc chiar astăzi, pe terenul Șega. CS Universitatea nu a mai jucat un meci oficial de pe 9 noiembrie 2019 (10-26 cu CSM Galați în Sânnicolau Mic), căci în primăvara anului ce a urmat pandemia de COVID a lovit din plin și sportul cu balonul oval. Au fost câteva tentative de reluare a întrecerilor în vară, fie că vorbim despre rugby în 15 sau în 7, apoi, Federația a amânat totul pentru toamna lui 2020.

„Studenții” arădeni ar fi trebuit să joace în play-outul ligii secunde, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cubul din orașul nostru nu a putut susține cheltuielile cu testările PCR și a preferat să piardă la „masa verde” disputele cu Bucovina Suceava, Grivița București și Gura Humorului și să termine pe ultimul loc al clasamentului în seria ei. Oricum, miza era inexistentă din moment ce Federația Română de Rugby oricum numără cel mult până la 20 când vine vorba despre echipele de seniori din țară.

La această oră, de altfel, sunt foarte multe necunoscute. Pe 27 februarie, Alin Petrache va fi reales președinte al FRR din postura de unic candidat și, împreună cu Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, e dator să vină cu un sistem competițional potrivit vremurilor. Chiar daca s-a demarat campania de vaccinare, lupta cu coronavirusul e departe de a fi câștigată, iar astăzi protocolul pe sănătate în sport nu s-a modificat. „Dacă testele antigen nu le vor înlocui pe cele PCR nu știu ce vom face nici în noul sezon. Nu putem suporta cheltuieli între 30 și 40 de mii de lei pe sezon dacă nu se vor aproba testele rapide, mult mai ieftine. Sunt semnale că Liga a 2-a va fi organizată pe campionate regionale și se vrea să jucăm două tururi și două retururi înainte de a merge pentru fazele play-off și play-out. Îi avem deja în zonă pe Știința Petroșani, am înțeles că în competiție se va înscrie și echipa din Alba Iulia,  mai e și Târgu Mureșul, formație împotriva căreia jucăm și un amical pe 7 martie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla exact, probabil după 26 februarie, când e și o ședință la Izvorani și mai ales după ziua alegerilor. Bineînțeles, că vrem să ne întoarcem pe teren, dar nu chiar în orice condiții și vorbesc despre protocol, bineînțeles”, ne-a declarat Marian Grindei.

Antrenorul „studenților” arădeni susține că tot lotul care a terminat anul 2019 pe teren se va prezenta în întregime din nou la antrenamente. „Nimeni nu mi-a spus că vrea să renunțe, acum să vedem și cum sunt din punct de vedere medical. Important este că ne întâlnim, începem antrenamentele cu speranța că vom juca din nou și pe puncte. Principalul obiectiv ar fi acela de a găsi resursele financiare pentru a deveni din nou o formație ce se gândește exclusiv sau mai ales la rugby și nu la alte lucruri din afara sportului. Sperăm să câștigăm și proiectul pentru fonduri nerambursabile pe care-l vom depune la Primărie pentru această primă sesiune, însă deocamdată, se știe, nu există nici buget la nivel național”, mai spune Grindei.

Dacă seniori încep doar azi pregătirea, echipele de juniori ale CS Universitatea sunt în priză de la începutul anului. „Băieții au făcut mișcare la Timișoara încă de luna trecută, din acest an sperăm să adaugăm echipelor noastre arădeni mai mulți. Știm că rezultatele la seniori sunt cele care sunt, în schimb la copii vrem să facem lucrurile ca la carte”, a concluzionat antrenorul CS Universitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button