Minifotbal, futsal

Şimandul atacă optimile Cupei la futsal, la Gheorgheni: „Adversarul e abordabil, chiar dacă joacă acasă!”





Recent, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți pentru optimile și sferturile de finală ale Cupei României la futsal. Emoții a avut și Șoimii Șimand, care și-a luat biletele după ce a terminat pe locul 3 turneul de acum zece zile de la Sala UAV „Mihai Botez”, după Timișoara și Ișalnița, dar în fața Devei.

Partidele din cele două tururi ale competiției KO vor avea loc în acest weekend, pe 20 și 21 februarie. Șimandul a evitat un cap de serie sau alți adversari din primul eșalon în optimi, urmând să o înfrunte pe Inter Gheorgheni, nimeni alta decât gazda confruntării. Se va juca sâmbătă, de la ora 20:45. Dacă trec de acest tur, „șoimii” vor întâlni în sferturile de finală învingătoarea dintre Metropolitan Ișalnița, colega de grupă în campionat și Luceafărul Buzău, locul 5 în Liga 1.

Celelalte dueluri din optimi sunt: CSM Târgu Mureș (L2) – FK Odorheiu Secuiesc (L1); Futsal Poli Iași (L2) – Imperial WET Miercurea Ciuc (L1); Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamț (L2) – CS United Galați (L1); Kereszthegy Remetea (L2) – Autobergamo Deva (L1); Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști (L2) – KSE Târgu Secuiesc (L1); Metropolitan Ișalnița (L2) – Luceafărul Buzău (L1) și CFR Timișoara (L2) – CFF Clujana Cluj (L1). Meciurile sunt programate sâmbătă şi duminică, cu primele echipe în postură de gazde.

Fără victorie în ediția 2020-2021 a ligii secunde, Șimandul speră să spargă gheața în Cupa României. „Nu avem nimic de pierdut, câștigăm experiență cu fiecare turneu la care participăm. Adversarul de sâmbătă este abordabil, tot din Liga a 2-a ca și noi, avem și noi șansa noastră, chiar dacă ei joacă acasă, cum se spune. Nu avem la dispoziție toți jucătorii pe care mi i-am dorit, dar încercăm să ne descurcăm și așa, cu întăririle importante precum Bozian și Haloș. Ne-am bucura să câștigăm sâmbătă și să jucăm cu calificarea în semifinale pe masă duminică, în compania câștigătoarei dintre echipa de primă ligă din Buzău și colega noastră de serie din Ișalnița”, ne-a declarat Daniel Mărcuș, antrenorul jucător  al „șoimilor”, care îi va deplasa la Gheorgheni pe: Stejar, Morariu, Dagău, Buruiană, Bozian, Haloș, Roza, Gherheș, Jurj, Sechel și Năstase

Adversarii „șoimilor” au încheiat Seria a II-a – Centru pe locul doi, cu 22 de puncte şi un bilanţ pozitiv, de 7 victorii, un egal și 4 înfrângeri. Inter s-a calificat în faza a doua a cupei după ce a obținut două victorii în trei meciuri la turneele din weekend care au stabilit calificatele din liga a doua.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button