Fotbal judeteanProgresul PecicaȘoimii Lipova

Diferență de pregătire, tonus și valoare individiuală: Păulișana Păuliș – Progresul Pecica 1-6! 12 goluri pe „Motorul” între UTA 2004 și Lipova





La un an distanță, terenul din Păuliș a găzduit din nou un meci amical al echipei lui Dinu Maghici. Aceasta se pregătise și de debutul stagiunii de primăvară 2020, care avea să fi anulată de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Astăzi, toate semnalele sunt pentru o începere a campionatului Ligii a 4-a pe 20 martie, iar Păulișana a dorit să-și vadă nivelul în fața divizionarei terțe, Progresul Pecica.

Chiar dacă amicalul a fost „fluierat” de președintele lor, Florentin Iancu, lucrurile nu au ieșit prea bine pentru gazde. Pecicanii s-au impus cu 6-1, după „tripla” lui Capătă și alte trei reușite semnate Bozian, Puie și Smith, în timp ce pentru Păuliș a înscris pe final juniorul de 15 ani, Mitrean.

Dinu Maghici ar fi dorit să aibă la dispoziție lotul complet sau cel puțin nu atâtea absențe importante, precum Florin și Cosmin Gâlcă, Blănaru, Adi Popa și Apostol. „Putem spune că ne-au lipsit cinci titulari, cu ei în teren nu cred că ar fi fost un scor atât de sever pentru noi. Dar, până la urmă, ne-a interesat antrenamentul și acesta a fost unul foarte bun în fața unei echipe dintr-un eșalon mai bun, cu jucători mai superiori din punct de vedere individual, dar și cu un tonus și un bagaj fizic mult peste al nostru. Nici nu-mi amintesc când am disputat ultimul meci amical la Păuliș, pe un teren care astăzi s-a prezentat în condiții foarte, e clar că anul de pauză totală ne influențează clar randamentul. Dar, problema noastră o au cam toți adversarii din Liga 4-a, important este să începem să jucăm din nou pe puncte, altfel viitorul fotbalului la nivel de amatori îl văd foarte negru. Și așa am stat mult, alte șase luni, să zic, cred că ne-ar duce și mai mult înapoi”, spune antrenorul Păulișanei, care are și un prim succes în amicalele iernii, 3-1 cu Șimandul, după reușitele semnate Don, Marc și Măguleanu.

Și pecicanii au avut ceva absențe, dar nu chiar la nivelul adversarilor. Au lipsit Barbu, Țugulescu și Hassane. „Un antrenament bun, ne bucurăm că ne creăm ocazii multe, reușim să și înscriem mult, dar trebuie să ținem cont că jucăm cu echipe de Liga 4-a care au avut lipsă de competiție vreme îndelungată. Ne-a interesat să vedem cum reacționăm pe momentul defensiv, cum ieșim și cum construim. Mai avem de îmbunătățit, dar suntem destul de bine și sperăm ca până la start să fim într-o formă sportivă bună. Sâmbătă, ne întâlnim din nou cu Dinu Maghici, cu echipa sa de copii de la Viitorul, iar sâmbăta viitoare cu Ezerișul. Noii veniți s-au integrat bine. Cei trei jucători străini au venit cu calitate, dar lipsă de pregătire. S-au antrenat bine, cu ambiție și fiecare în parte are ceva care îl recomandă, dar evoluțiile au fost oscilante, însă le pun pe fondul oboselii acumulate. Noile achiziții au înlocuit ce am pierdut, să zic așa, în iarnă. Bilia a venit în locul lui Manea, la mijloc au plecat Sergiu Popa și Mateucă și i-am luat pe Rosenblum și Călin. În atac e Simon, sper să înțeleagă ceea ce trebuie să joace, iar ca junior are șansa să evolueze mai mult decât în tur, să vedem cum o va face. Deci, cam ce am pierdut, am recuperat, cred eu, la nivel de lot, plus cei trei fotbaliști de culoare”, a explicat Dan Stupar, antrenorul Progresului.

Formații:

Pecica: Dagău – Morar, Wild, Bilia, Aldan – Călin, A. Iuga, Rădulescu, Bozian – Simon, Capătă. Au mai jucat Iosub – Rosenblum, Saizu, Diarrassouba, Smith, Puie, Răchită, Matyus, Bănățean. Au lipsit: Țugulescu și Barbu bolnavi, Arsene accidentat.

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Onuțan, Benescu – G. Pop, Grigorian – D. Don, Marc, Măgureanu – Hrimcescu. Au mai jucat: Pleșca, Baraghin, Tod, Mitrean, Pocioian, Borhan, Fl. Tomoiagă

***

Lipovanii i-au întors pe puștii UTA-ei

În nocturna de pe „Motorul”, UTA 2004 a avut 4-1 pe tabelă cu Șoimii Lipova, dar amicalul s-a terminat cu succesul echipei lui Flavius Sabău cu 8-4. Pentru „roș-albi” au înscris Ungureanu, N. Nagy, Sarkozi și Șerengău, în timp ce pentru „șoimi” D. Ciubăncan, Gherasim 3 (foto), Trabalka 2, Paulevici 2. De menționat că divizionara terță a jucat timp de 60 de minute cu liniile secunde, iar Dinu Donca și Adi Ungur au utilizat tot lotul tot după o oră de joc.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button