Diverse

Kitul de drumetie: top 8 lucruri utile





Drumetiile la munte trebuie sa fie bine planificate, astfel incat sa te asiguri de faptul ca ai parte de o experienta cat mai placuta si ca ai la indemana toate cele necesare, pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla. 

Dupa ce ai ales bine traseul si te-ai asigurat ca e unul sigur in perioada in care vrei sa mergi, pune in bagaj toate cele necesare. Mai jos, iti prezentam o lista de produse care nu ar trebui sa iti lipseasca.

1. Imbracaminte

In primul rand trebuie sa iti asiguri haine suficient de groase, astfel incat sa iti fie si cald, dar sa te si misti cu usurinta. Vei gasi in magazinele specializate tot felul de articole vestimentare pentru drumetii, de la lenjerie, la pulovere, pantaloni si tot felul de accesorii. E posibil ca unele dintre ele sa nu fie necesare pe anumite portiuni de drum, deci, va trebui sa ai loc suficient in bagaj pentru ele.

2. Incaltaminte

Si aici vorbim de ceva foarte important. Multe din trasee pot fi dificil de parcurs, motiv pentru care, in picioare, trebuie sa ai incaltaminte adecvata. Aceasta trebuie sa fie cat mai comoda, sa iti tina de cald pe portiunile cu temperaturi scazute si sa te ajute sa inaintezi cu usurinta in zonele in care terenul nu e cel mai bun.

3. Medicamente si produse cosmetice

E bine sa ai la tine tot felul de pastile, unguente si alte astfel de articole necesare in eventualitatea in care apar anumite probleme digestive, dureri de cap, rani, inflamatii etc. Poti sa iti pui in geanta si o crema calcaie crapate si uscate, deoarece e foarte probabil sa te confrunti cu astfel de inconveniente. 

4. Obiecte necesare daca petreci noaptea in natura

Daca vrei sa campezi seara la munte, atunci trebuie sa fii pregatit/a pentru asta. Ai nevoie in primul rand de un cort, apoi de un sac de dormit, o lanterna care sa te ajute daca vrei sa iti fie mai simplu in caz ca trebuie sa iesi pentru nevoi fiziologice, vrei sa citesti, te hranesti si asa mai departe. Gandeste-te bine la tot ce ai putea lua cu tine pentru a avea macar un minim de confort. 

5. Hrana si apa

Mancarea e si ea deosebit de importanta. Chiar daca mergi intr-o drumetie scurta, de cateva ore, tot e bine sa ai la tine ceva de-ale gurii, deoarece nu se stie niciodata din ce motive poti sta mai mult pe traseu sau cat de solicitat/a vei fi si te apuca foame. Recomandat e sa ai alimente neperisabile, care rezista mult la schimbarea de temperatura – biscuiti, batoane proteice, covrigi, conserve etc. 

Si bineinteles nu uita de apa. Aceasta este extrem de importanta, pentru ca trebuie sa fii bine hidratat/a pe toata durata calatoriei. 

6. Obiecte necesare pentru conditii de ploaie

Nu se stie niciodata in mod cert, cu cateva ore inainte, cand va incepe sa ploua sau sa ninga pe anumite portiuni, asa ca o astfel de vreme nu trebuie sa te prinda nepregatit/a. Pelerina de ploaie e cea mai recomandata in aceste momente, deoarece o tragi peste haine si mergi mult mai comod decat daca ar trebui sa folosesti o umbrela si ai mainile ocupate. 

7. Diverse obiecte ce ti-ar putea fi utile

Acum, vrem sa-ti vorbim si de o serie de lucruri care ar putea sa-ti fie de mare folos in tot felul de situatii. Ele nu vor ocupa mult loc in bagaj si nu se stie niciodata cand ai nevoie de ele. Mai exact, pune in bagaj: un briceag multifunctional, o foarfeca, o surubelnita, o busola, o pereche de ochelari de soare etc. 

8. Gadgeturi

Sunt si anumite aparate de acest fel pe care ar fi bine sa le ai la tine. In primul rand ne referim aici la telefonul mobil. Ai grija sa il ai incarcat suficient, pentru a te putea folosi de el pentru indicatii pe traseu, poze, comunicare cu cei dragi, informatii esentiale etc. Totodata, recomandat ar fi sa ai la tine si un acumulator extern, care sa-ti permita sa alimentezi telefonul sau alte astfel de obiecte, in cazul in care vorbim de drumetii mai lungi. Bateria externa ar putea functiona chiar si pe energie solara, pentru a te bucura de functionalitatea ei in orice moment. 

Daca iti place sa asculti muzica, poti sa iei cu tine si o miniboxa, daca vrei sa faci poze cat mai frumoase, ai nevoie de un aparat foto si asa mai departe. Gandeste-te bine la ce ai nevoie musai si nu incarca prea mult bagajul, deoarece trebuie sa il cari dupa tine tot drumul. 

Parcurge cu atentie aceasta lista si asigura-te ca ai la tine tot ce e necesar.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button