Arhivă articole

Lotul național Under 19 s-a reunit la Arad fără „piesele” grele, dar cu mulți jucători cu dorință de afirmare printre care și lipovanul Popa!Naționala Under 19 a României s-a reunit aseară la Arad, mai precis la Hotelul Continental Forum, pentru mini-stagiul de pregătire de trei zile, ce se va încheia cu amicalul în fața selecționatei similare a Serbiei. Inițial, seleționerul Dan Oprescu a dorit să cheme „sub arme” toate „piesele grele”, inclusiv pe „stranierii” Radu Drăgușin (Juventus), Louis Munteanu (Fiorentina) sau Cătălin Cîrjan (Arsenal), dar restricțiile legate de călătorii în contextul pandemiei de coronavirus, plus faptul că – oricum – „europenele” din vară au fost anulate, l-au determinat să apeleze doar la fotbaliști din țară.

În plus, nici măcar cei mai buni juniori născuți în anul 2002 din Liga 1, precum Octavian Popescu sau Ovidiu Perianu (FCSB), Ștefan Bairam (CS Universitatea Craiova) sau Alexi Pitu (Viitorul Constanța) nu au mai venit „sub tricolor”, așa că lotul e format în special din fotbaliști ai divizionarelor secunde, dar și trei jucători din Liga 3-a. Printre ei se află și lipovanul Abel Popa, un fundaș central care s-a impus la viceliderul din C8. Și tot de la Șoimii Lipova a plecat la Viitorul Constanța Gabriel Buta, care revine la Arad pentru a îmbrăca tricoul naționalei.

Lotul de 22 de jucători reunit la Arad:

Portari: Otto Hindrich (ASU Politehnica Timișoara), Alexandru Tătaru (Fotbal Club Rapid)

Fundași: Andrei Iana (CSM Slatina), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Cornel Ardei (Aerostar Bacău), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Abel Popa (CS Șoimii Lipova), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Cosmin Gladun (Ripensia Timișoara)

Mijlocași: Ștefan Pănoiu (Fotbal Club Rapid), Gabriel Buta (Viitorul Constanța), Soma Casiadi-Bakó (AFK Csikszereda), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Janos Botorok (AFK Csikszereda), Vlad Șerbănescu (Viitorul Pandurii), Florin Bălan (AFC Farul Constanța), Alin Văsălie (Fotbal Comuna Recea), Nicolae Sima (CSM Reșița)

Atacanți: Ianis Stoica (CSM Slatina), Ion Vasluian (Ripensia Timișoara), Toni Suciu (AFK Csikszereda).

Meciul tricolorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2002 va avea loc miercuri, 10 martie, de la ora 12:00, pe stadionul „Francisc Neuman” și va fi transmis în direct pe YouTube FRF TV.

Naționala U19 a României urma să fie gazdă la Campionatul European al acestei categorii de vârstă, în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021. În contextul pandemiei COVID-19 și a restricțiilor de călătorie de la nivel continental, UEFA a decis să anuleze competiția din acest an.

7
1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.