Liga a 2-aSuperliga

Se redeschid stadioanele în România? Burleanu: „Nu avem încă un răspuns de la autorități nici pentru meciul test România – Germania”





Primele meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 se apropie cu pași repezi, iar cel puțin disputa dintre România și Germania e foarte importantă pentru toți suporterii echipelor autohtone. Partida programată pe 28 martie ar trebui să fie etalon pentru autoritățile sanitare, care s-ar putea convinge că nu există riscuri de împrăștiere a viruslui SARS-CoV-2 dacă arenele își deschid porțile la 30% din capacitatea lor.

Veștile nu sunt, însă, prea bune și asta pentru că nici la această oră Răzvan Burleanu nu știe dacă vor fi spectatori pe „Arena Națională” pe 28 martie. „Pe lângă obiectivul de a debloc toate competițiile, ne-am mai propus să redeschidem stadioanele. Propunerea pe care am înaintat-o autorităților guvernamentale a fost să folosim acest meci, al României cu Germania, ca un meci test prin care să putem să demonstrăm științific că deschiderea unui stadion așa cum este Arena Națională, la capacitatea de 25-30% nu ar pune sub nici un risc siguranța și sănătatea jucătorilor sau a spectatorilor. Din păcate, nu avem un răspuns favorabil în momentul de față. Singura speranță pe care o avem, care s-a și transpus într-un acord la nivel guvernamental, face referire la Campionatul European, unde stadioanele vor fi ocupate de public la cel puțin 25% din capacitatea lor”, susține Răzvan Burleanu.

Prezent, astăzi, la Arad președintele FRF a vorbit și despre o altă problemă spinoasă pentru echipele din Liga 3-a și fotbalul județean (amator), respectiv „îndulcirea” protocolului medical în contextul pandemiei de COVID. „Ca și Federație am avut câteva obiective extrem de importante în această criză, care – de altfel – a fost cea mai puternică criză cu care fotbalul românesc s-a confruntat vreodată. În primul rând, încă de la început, obiectivul nostru a fost să facem tot ceea ce este posibil să reluăm antrenamentele. După reluarea antrenamentelor, al doilea obiectiv extrem de important pentru noi a fost reluarea competițiilor. Apoi, atenția noastră s-a orientat spre redeschiderea bazelor sportive pentru amatori. În momentul de față, obiectivul cel mai important este acela de a relua toate competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator. Ca să putem să facem acest lucru, încă de la finalul anului trecut am solicitat Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății o schimbare de protocol medical. Aceasta face referire la înlocuirea testelor PCR cu testele rapide. Așteptăm și noi cu mare speranță, cu mare încredere, un semnal din partea Ministerului Sănătății, astfel încât toți acești copii și juniori care au mai bine de un an de zile de când nu au mai jucat în competiții oficiale în România să poată să se întoarcă pe terena cât mai repede. Dacă nu vom reuși să reluăm competițiile, ne este mare teamă că se va crea un decalaj extrem de mare între noi și toate celelalte țări care reușesc să își organizeze competiții la nivel de copii și juniori, un decalaj care poate reprezenta la un moment dat chiar un dezastru pentru următoarele generații de jucători tineri pe care ne dorim cu toții să îi regăsim în primele eșaloane fotbalistice ale României. Și, bineînțeles, pe cei mai buni și la nivel de echipe naționale”.

În județul Arad, majoritatea grupărilor arădene din ligile trei și patru, dar și cele de copii și juniori așteaptă cu sufletul la gură înlocuirea testelor PCR cu cele antigen, diferența de costuri fiind destul de importantă.

4 comentarii

  1. Cu regret….spun : ” stăm capră la ce ne dictează Bruxelles ! ” Noi ….ca nație….nu contăm !!!

    0
    0
  2. dragi tovarasi frf nu are covit ceilalti ….////??????EI AU DREPTUL voi …..nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    –-si un citat––in tara mieilor conduc lupii–-nu Bruxelesul va deschide stadioanele
    daca ….atunci nimic…….sau covitul e la fotbal……..
    Domnule Burleanu
    Le deschizi la anu………….FRF FRF FRF…

    0
    0
  3. Vino, taica să te-nveţe
    Cum să ai şi două feţe,
    Una-ncoace, alta-n spate,
    Jumătăţi şi jumătate.
    Cugetul de-o vrea s-asculte,
    O să-ţi facă şi mai multe.
    (Tudor Arghezi )
    ….mai nea Tudorica asa e ca sefii au alta constitutie

    0
    0
  4. 🙂 Bruxelles nu dicteaza nimic in ceea ce priveste covidul, toate tarile isi conduc singure strategiile luand in considerare recomandarile OMS-ului.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button