Șoimii Lipova

Abel Popa și-a făcut botezul „sub tricolor”: „Sper să mai prind și alte convocări, dar pentru asta va trebui să joc din vară în Liga 2-a, poate chiar cu Lipova!”





Singurul fotbalist arădean ce a îmbrăcat tricoul naționalei U19 în amicalul contra Serbiei, de pe arena „Francisc Neuman”, provine de la divizionara terță, Șoimii Lipova. Fundașul central, Abel Popa, a fost ultimul jucător trimis pe teren de Dan Oprescu, mai precis în minutul 70 în locul craioveanului Mitran.

Lipovanul s-a descurcat, în general bine, iar când Babic a avut un pas înaintea sa a avut grijă Tătaru să salveze remiza: 0-0. „Este o mândrie pentru mine că am îmbrăcat tricoul echipei naționale, am fost extrem de motivat și nu am avut emoții. M-am acomodat destul de bine la această primă convocare, colegii m-au încurajat. Pe trei dintre ei îi știam, Gabriel Buta a plecat de la Șoimii Lipova la Viitorul, iar pe Cosmin Gladun și Nelu Vasluianu, de la Ripensia, îi știam de la meciurile amicale cu ei. M-am simțit bine, chiar dacă am jucat mai puțin, am respectat indicațiile și am încercat să le aplic în joc. Mă bucur de această convocare, este o experiență foarte bună. Sper să mai prind și altele, dar pentru asta cred că va trebui să joc din vara în Liga a 2-a, poate chiar cu Șoimii Lipova”, a spus Popa după primul său meci „sub tricolor”.

Vă reamintim că în aria de selecție a lui Dan Oprescu, Dinu Todoran și „Țețe Moraru” au intrat jucătorii născuți după 1 ianuarie 2002, o generație la care Academia UTA nu a excelat.

FOTO: Costel Șerban









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button