Gloria LT Cermei

După victoria de la Pecica, „sămădăii” au de luat o revanșă în fața Dumbrăviței! Sabău: „Concentrare 100%, avem nevoie de continuitate în rezultate”





Într-un singur meci, cel de pe terenul conjudețenei de la Pecica, Gloria Lunca Teuz Cermei a făcut aproape jumătate din punctele acumulate în toată stagiunea de toamnă. „Sămădăii” au ajuns la „cota 10”, s-au mai îndepărtat de zona retrogradabilă, dar cursa pentru salvare e mai degrabă în compania formațiilor din alte serii expuse ca și ocupante ale locurilor 8 și a codașelor din Becicherecu Mic și Ezeriș.

Plus de experiență la mijloc și în poartă

Până una alta, Cermeiul e autoarea uneia dintre surprizele începutului de an în eșalonul terț. Ea s-a conturat spre finalul disputei de pe arena „Pădurice”, când Șimăndan a obținut penalty-ul transformat de Alex Sabău. „Am reușit să facem un meci bun la Pecica, ne-am mobilizat bine și a rezultat un meci echilibrat. Pe final am reușit să marchez din penalty un gol de trei puncte care ne dă speranță că vom scăpa din zona nisipurilor mișcătoare. E bine că am inceput cu dreptul, sunt puține meciuri, vrem să adunăm puncte de la fiecare partidă. Nu am avut emoții la penalty, am sânge rece în astfel de momente, e al doilea meu gol după cel din tur cu Becicherecu. Am muncit bine în iarnă, suntem mai puternici acum prin venirile lui Sergiu Popa și Florin Mateucă, aveam nevoie de un plus de experiență la mijlocul terenului și avem și un plus de siguranță în poartă prin revenirea lui Gârlea. Toate aceste lucruri s-au văzut încă de la primul meci oficial. Avem același vestiar unit și un grup frumos, plus un moral bun pentru cele șapte finale pe care le mai avem de jucat. Toate meciurile sunt grele, dar vrem să scoatem maxim de la fiecare”, spune căpitanul cermeianilor.

„Cei din Dumbrăvița nu mai pare atât de puternici, dar meciul rămâne greu”

Sâmbătă, de la ora 15, pe teren propriu, Cermeiul are de luat o revanșă în fața celor de la Dumbrăvița, care în tur au realizat scorul campionatului. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat la gruparea „alb-verde” care au renunțat la câțiva jucători bine cotați, dar au schimbat inclusiv la nivelul băncii tehnice, în locul lui Sorin Bălu apărând Florin Bătrânu. „Ne-au umilit în toamnă cu acel 9-1, aveau echipă foarte bună, cu mulți jucători cu experiență. În iarnă au mai schimbat și ei ceva, nu mai par atât de puternici ca în tur după plecările câtorva jucători buni și cooptarea unora mai tineri, dar cu calitate. Timișul are mulți fotbaliști de unde cluburile de Ligă a 3-a pot să aleagă. Va fi meci greu, trebuie concentrare 100% și la final sperăm să ne bucurăm, să legăm victoriile. Încă avem o serie grea de meciuri, ne trebuie continuitate pentru că săptămâna viitoare avem deplasare la Ghiroda, iar apoi găzduim liderul din Chișineu Criș”, a adăugat fundașul de bandă stângă, care a fost trecut în centrul defensivei de Flavius Moisă. „Personal vreau să joc cât mai bine, să nu mă accidentez. Sper să mai dau goluri din faze fixe, iar din vară aș vrea să fac pasul la Liga a 2-a”, a adăugat Sabău.

După „roșul” încasat la Pecica, Salka e suspendat, dar pe teren revine Lazăr.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, Al. Sabău, I. Pop – Lazăr, S. Popa – L. Bodri, Țurcanu, Mateucă – R. Popa

Dumbrăvița: Popeț – Morariu, Telescu, Podină, Pașcu – Jichici, Udrea – R. Rus, Făgărășanu, Adrian Ștefan – Mura.

Arbitri: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca) – Daniel Ștefan Lar (Baia Mare), Cristian Gheorghe Mureșan (Cavnic – Maramureş)
Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button