Gloria LT Cermei

Cermeiul, prea naivă pentru Dumbrăvița! Moisă: „Din lipsă de maturitate am pierdut meciul în 5 minute” v.s. Bătrânu: „Ne-am sacrificat mai mult pentru cele 3 puncte”





Ce a luat pe mere, la Pecica, Gloria Lunca Teuz Cermei a dat pe pere, acasă, contra celor de la Dumbrăvița. „Sămădăii” nu au mai repetat jocul ordonoat de etapa trecută, a lăsat prea multe spații în defensivă, iar echipa timișană revitalizată de Florin Bătrânu a profitat cu vârf și îndesat. După 1-1, scorul pauzei (goluri Iuga 35 și Făgărășanu 42), „alb-verzii” s-au dus rapid la 1-3 (Făgărășanu 61 și David 64), iar reușita de 2-3 a căpitanului Sabău avea să conteze doar pentru statistică.

Moisă: „Fotbalul ne arată că nu echipa care propune mai mult fotbal are câștig de cauză pe tabelă”

Cert este că Cermeiul rămâne cu un singur succes pe teren propriu în acest sezon, cel cu „lanterna roșie”, dim toamnă. Punctele sunt 10 la număr, insuficiente pentru a evita emoțiile retrogradării. „Un meci dus de la o extremă la alta. Am avut 1-0, jocul curgea în favoarea noastră, după care lipsa de experiență a tânărului nostru mijlocaș central (n.a. Răzvan Țurcanu) a dus la un penalty și la egalare. În a doua repriză, un corner și un șut de la distanță care nu anunțau nimic i-a dus pe cei de la Dumbrăvița la 1-3. Am avut consistență până la golurile lor, speram că putem să ne mărim avantajul, dar fotbalul ne arată că nu echipa care propune mai mult fotbal are câștig de cauză pe tabelă. De la 1-3, adversarul și-a urmărit scopul. Am încercat să-i desfacem, să-i deschidem pe lateral, să venim cu centrări, dar nu am avut luciditate la finalizare. Am avut două ocazii prin Radu Popa și Luca Bodri, dar pe final putea fi și 2-4 în loc de 3-3. Asta se întâmplă când nu ai finalitate,  când nu dai gol din ocaziile pe care ți le creezi. Băieții au muncit, și-au dorit, dar lipsa de maturitate a făcut ca în 5 minute să pierdem toate punctele astăzi”, a menționat Flavius Moisă, antrenorul „sămădăilor”, care-și va pregăti elevii pentru un alt duel cu o timișană, cel din deplasare cu Ghiroda și Giarmata Vii.

Bătrânu: „Dacă ajungem între primele două echipe nu ne supărăm”

După despărțirea de Sorin Bălu, Dumbrăvița a apelat la fostul internațional, Florin Bătrânu. În primele două etape din acest an, formația comunei de lângă Timișoara a luat maxim de puncte și i-a luat locul lui ACS Poli pe podiumul din C8. „A fost un meci disputat, ne așteptam la asta. Cermeiul nu mai este echipa din tur, este mult schimbată în bine, dar astăzi experiența băieților noștri a făcut diferența. Este de apreciat, au vrut să joace fotbal și gazdele, la fel ca și noi, dar o victorie se obține cu multă muncă, determinare și atitudine și eu cred că astăzi  noi am fost echipa care s-a sacrificat mai mult pentru cele trei puncte. Obiectivul nostru este e a juca cât mai bine, de a aduna cât mai multe puncte și dacă ajungem între primele două echipe nu ne supărăm”, a spus la finalul meciului Bătrânu, care consideră că Andrei Făgărășanu ar merita să joace mai sus: „Este unul dintre jucătorii în care noi ne punem mari speranțe și e păcat că e încă la acest nivel. Sper ca din vară să joace la Liga a 2-a, unde, cred eu, că se cam duce lipsă de jucători de valoare”.

Peste o săptămână, Dumbrăvița are derby județean cu Periamul, echipă care a fost învinsă, astăzi, acasă de Pecica.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button