UTA Academie

Juniorii Academiei UTA nu s-au simțit prea bine în Secuime: Derby pierdut la U17, iar surpriza nu s-a conturat la U19!





Returul Ligii Elitelor a început cu o deplasare foarte complicată pentru echipele Academiei UTA. Csíkszereda Miercurea Ciuc e unul dintre cluburile ce-și crește bine juniorii și rezultatele vorbesc de la sine. Echipa Under 19 e prima în seria de Vest la mare distanță de urmăritoare, pe când echipa U17 e, poate, principala contracandidată a „roș-albilor” pentru primul loc.

Aproape de surpriză

Așadar, trupa lui Bogoșel și Petcuț părea să aibă cele mai mari probleme în fața liderului detașat al campionatului, dar spre meritul ei a și-a ținut în șah adversarii. Ba UTA chiar a condus cu 2-0 la pauză, după două penalty-uri venite după un henț în careu și un fault asupra lui Negoescu. Borcea nu a greșit de la punctul cu var în minutele 22 și 41 și se prefigura o mare surpriză.

Doar că după o oră de joc, Roșca a făcut henț în afara careului și a fost eliminat de pe teren. În zece, „roș-albii” nu au putut ține de scor, mai ales că au și luat golul de 1-2 din lovitura liberă rezultată ce l-a prins pe picior greșit pe Malița, care intrase între buturi.  Până la urmă, reduta arădeană a permis și golul de 2-2 al gazdelor, care evită al doilea eșec stagional.

UTA U19: Roșca – Cleuță, Bortiș, Popa, Puta, Borcea, Bokșe, Ronai, Onișor, Negoescu, Mercioiu. Au mai jucat: Malița (61), Dănilă (67), Rotea, Maxim, Mone (ultimii trei în minutul 87).

Fazele fixe au făcut diferența, Ciucul a venit lângă UTA

Meciul juniorilor mici a fost, de fapt, derby-ul primelor clasate, cu UTA lider, la trei puncte în fața Csíkszeredei. Din păcate, jucătorii din Miercurea Ciuc au fost mai tot timpul cu un pas în față și au reușit să câștige cu 3-2 (2-2). Golaverajul este singurul care desparte cele două echipe în clasament, cu un plus pentru Bătrâna Doamnă. Puține lucruri au funcționat, utiștii reușind să primească în această întâlnire jumătate din golurile încasate în tot turul de campionat.

Meciul s-a abordat cu frică, iar acest lucru s-a văzut în minutul 5, când la o centrare în careu un jucător advers rămâne nemarcat și înscrie cu poarta goală. Codrea a egalat după nici 10 minute cu o lovitură de cap din cornerul executat de Pop. În minutul 25 gazdele au primit o lovitură liberă la marginea careului și au revenit în avantaj. Pe finalul reprizei, Pop  mai executat bine un corner și Bocancea a adus egalarea.

În repriza a doua, „centralul” a dictat o nouă lovitură liberă din preajma careului utist, iar Tirian a trebuit să se recunoască din nou învins. Arădenii au încercat să revină, dar a lipsit ultima pasă sau claritatea la finalizare.

UTA U17: Tirian – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Mihai, Popa, Șerengău, Pop, Nagy, Bocancea. Au mai jucat: Boiț (78), Lingurar (87). Rezerve: Malița, Varga, Opriș, Botoroagă, Babiciu, Mare. Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros

Săptămâna viitoare Academia UTA se întoarce pe „Motorul“ unde primește vizita vecinilor de la Ripensia. Pe hartie par meciuri abordabile, care să pregătească deplasarea dificilă din Bănie.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button