Baschet

Universitatea Cluj rămâne în carantină, doar două meciuri la turneul LBNF de la Arad: „Simona Halep” poate fi o nucă tare pentru „galben-albastre”





Vineri și sâmbătă, pe parchetul Sălii Sporturilor „Victoria”, FCC Baschet UAV Arad trage concluziile sezonului regulat al LBNF. „Galben-albastrele” sunt pe locul 3 în acest moment și doresc să încheie și matematic socotelile înainte de play-off, dar pentru asta trebuie să treacă de CS Phoenix CSU Simona Halep Constanța și CS Municipal Alexandria.

De altfel, meciurile fetelor pregătite de Bogdan Bulj cu cele două formații vor fi singurele ale turneului din orașul nostru și asta pentru CS Universitatea Cluj e tot carantinată după cazurile de COVID descoperite înainte de turneul de la București și nu poate juca la Arad. Prin urmare, s-a reconfigurat și programul întrecerilor, în sensul că ele au fost devansate pentru zilele de vineri și sâmbătă.

Așadar, mâine, de la ora 18, , FCC Baschet UAV Arad susține, probabil, examenul definitiv pentru ocuparea ultimului loc pe podium, contra echipei de pe Litoral. De la meciul tur dintre cele două echipe, „Simona Halep” a făcut progrese evidente sub comanda sârbului Miroslav Popov, având în cele patru jucătoare americance, Shereen Sutherland, Tierra Henderson, Anna Kelly și Tia Wooten, adevărate „arme” de atac. În afara eșecurilor cu Sepsi, Satu Mare și Brașov (la 4 puncte diferență), constănțencele au avut succese pe linie după ce au jucat pe Mureș și au devenit a cincea forță a campionatului.

Trupa de la malul mării se află de miercuri în orașul nostru (au călătorit direct de la Sfântu Gheorghe unde au jucat luni și marți), chiar au făcut testele pentru COVID în orașul nostru și sunt apte pentru jocul de mâine seară, ca și arădencele, de altfel. „Ne bucurăm că am trecut cu bine de încă o testare, iată că fetele noastre au fost disciplinate, responsabile și am evitat focare de genul celor apărute la alte echipe. Nu am amânat niciun meci din cauza noastră, iar mâine și sâmbătă avem șansa să cucerim și matematic poziția a treia înainte de intrarea în play-off. Nu vor meciuri deloc simple, în special cel cu echipa din Constanța, care pare în mare formă în actuala formulă. Dar, avem încredere în fetele noastre, în stafful tehnic și sperăm să mai adăugăm patru puncte în clasament”, ne-a declarat managerul Marcel Urban, care de azi e din nou coleg de birou cu profesorul Dan Moraru. În sfârșit, acesta a fost testat negativ la COVID și și-a reluat atribuțiile la gruparea arădeană.

Așadar, în condițiile în care echipele din Constanța și Teleorman nu mai joacă cu U. Cluj la Arad, turneul din orașul nostru se încheie sâmbătă, la ora 13, cu meciul dintre FCC Baschet UAV Arad – CS Municipal Alexandria. Evident, accesul spectatorilor în sală rămâne interzis în contextul pandemiei de COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button