UTA Arad

Instanța timișoreană le-a dat dreptate suporterilor lui Poli rămași în țarc, la Șiria, în 2018, clubul UTA pregătește recursul!





Pe 24 aprilie 2018, UTA și Poli disputau poate cel mai trist derby din istorie. La Șiria, acolo unde echipa fanion a Aradului se afla în exil până când autoritățile locale arădene au binevoit să refacă terenul „Motorul”, cele două rivale din Vest au jucat fără galerii în tribune. Pe baza biletelor achiziționate prin metode proprii de la Arad, în jur de 400 de timișoreni veniseră cu trenul la meci, dar au fost ținuți de jandarmi într-un țarc pe un câmp de la marginea comunei de baștină a lui Ioan Slavici. Motivul? Conform regulamentului, pe arena „Otto Grefner”, trebuiau să intre doar 80 de susținători ai „alb-violeților”, care au pus condiții, ori intră toți pe baza tichetelor, ori niciunul. Conducerea UTA-ei nu a cedat, invocând eventualele probleme de securitate ce ar fi apărut pe stadion în timpul meciului.

Galeria arădeană s-a solidarizat cu rivalii de pe Bega și nu a intrat nici ea pe stadion la derby-ul de 60 de minute. Până la urmă, la presiunea susținătorilor din țarc, echipa lui Antonio Foale s-a retras de pe teren la scorul de 0-0, „roș-albii” având să câștige, evident, partida cu 3-0 la „masa verde”.

Fanii clubului timișorean au anunțat de la vremea respectivă că vor depune o acțiune în instanță. Au avut un avocat pro-bono, iar procesul a durat trei ani aproape. În primă instanță, la Tribunalul din Arad, câștig de cauză a avut clubul UTA sau mai precis s-a respins acțiunea inițiată de timișoreni. Asta se întâmpla anul trecut, pentru ca acum Judecătoria din Timișoara să schimbe sentința după recursul făcut de poliști. ”Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că admite în parte acţiunea celor 138 de reclamanţi. În consecinţă, obligă pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să plătească reclamanţilor suma de 4.140 lei, reprezentând costul a 138 bilete meci + suma de 2.925,60 lei reprezentând costul biletelor de călătorie OPEN – CFR, dus-întors, pe ruta Timişoara-Arad-Şiria şi retur, ambelor sume adăugându-se dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Obligă de asemenea pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să prezinte reclamanţilor scuze publice printr-o scrisoare publică şi totodată, obligă aceeaşi pârâtă să publice prezenta hotărâre, pe cheltuiala sa, pe pagina oficială AFC UTA Arad – www.uta-arad.ro precum şi într-un ziar de largă circulaţie, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa apelată, în sensul respingerii celorlalte capete de cerere, privind daunele morale, respectiv cererea de chemare în garanţie. Respinge ca nefondat apelul provocat declarat de pârâta Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad împotriva sentinţei civile nr. 136/31.07.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 7252/55/2019. Obligă pârâta intimată să plătească reclamanţilor – apelanţi suma de 1.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxe judiciare, la fond şi în apel”, se arată în decizia instanței.

Așadar, vorbim despre totalul sumei  8.115,60 de lei pe care „Bătrâna Doamnă” le-ar datora-o timișorenilor, plus scuze publice, doar că lupta nu s-a încheiat. La rândul său, clubul arădean va depune recurs și, prin urmare, toate deciziile instanței timișorene sunt doar pe foaie deocamdată.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto









4 comentarii

  1. Ma bucur ca razboiul continua,ar putea continua si in iarba verde avand in vedere faptul ca una din echipele din Timmaisoara este acum in play-offul ligii a-2-a si teoretic are sanse ori sa intre chiar in prima liga ori sa participe la un baraj ptr intrare in prima liga si cum UTA noastra sigur va juca on play- outul primei ligi sunt toate sansele sa intalnesca pe teren aceasta echipa daca nu cumva vom obtine o pozitie superioara in play -offul ligii intai ,adica locul 7 respectiv 8!
    Asa sunt premize ptr o vara fierbinte la propriu si la figurat! HAIDE UTA,una dintre campioanele Provinciei!

    0
    0
    1. Din comentariul tau,@Miculescu,deduc ca ai dori,sub orice forma,ca ori ASU sa promoveze,ori ca UTA sa retrogradeze,sau in cel mai bun caz,sa se intalneasca prin baraj…Atunci,ma intreb,cat de suporter UTA esti????
      Dorintele mele,primele,deocamdata,pentru Iepuras,mi s-au indeplinit..U Cluj si Petrolul(se pare ca sunt cam manjiti rau gazarii),mai stau la rand…
      Despre Rapid,mai vedem…..
      UTA nu retrogradeaza sub nici o forma,departe….Nu mor caii cand vor cainii!

      0
      0
    2. Scuzatima dar nu mai tineti cu cfr cluj? Acum ati trecut la asu poli tm…! Sau simpatizati cu banii si cine va plateste este no1?
      Incet incet veti tine cu toata liga 1 si 2

      0
      0
  2. Nu are rost acum,ca sa se mai dezgroape mortii,indiferent despre ceea ce sustine galeria Poli…Oficial,au avut dreptul la 5% din capacitatea stadionului din Siria,adica 70 locuri…Nu este nici o noutate cum au facut rost de restul biletelor,prin tradarea galeriei aradene,care doreau sa dea la temelie conducerii UTA-ei,aceeasi conducere de astazi,sa fim realisti….
    Ok…pana aici….Doar ca simpatizantii Poli,au venit grupati,impreuna,nicidecum ca si simpli spectatori,gafa lor…
    In paralel,aradenii,surplus,la vremea cand au mers pe Paltinisanu,s-au multumit cu bilete cumparate la portile de intrare,dupa ce peluza era sold-out pentru noi,fara a fi echipati si mai tacuti,au luat loc prin Tribuna 1 si 2…
    Sa nu uitam ca suporterilor aradeni care stiau de 10-15 Lei,cei care nu au prins bilete alocate si tineau neaparat sa fie alaturi de UTA,aproape li s-au dublat preturile,la intrare…Si sa nu mai amintim de penibilitatea care au facut-o,sa perchezitionezi si sa descalti copii si femei,in toata firea….Umilinta….Pai si atunci?Noi sa-i fi asteptat cu paine si sare????
    Despre ce vorbim????
    Jur,ca daca atunci,la Siria,langa familia mea,stateau suporteri timisoreni,cu bilete facute rost,asa cum au fost,cu Fair Play…nu aveam nici o problema….Nu accept huliganism…Nici din partea suporterilor nostri,nici ai adversarului,indiferent care ar fi….
    Hai sa respectam regulile frumoase,logice,sa fim responsabili si sa traim cu inima alaturi de echipa favorita….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button