Fotbal judetean

VI-FE, la câteva secunde de a încurca planurile Ineului! Ciba: „Cred că am avut ocaziile mai mari” v.s. Sculici: „Meci nebun, dar rămânem cu punctele încrederii” +FOTOVictoria Felnac a așteptat-o pe Academia Brosovszky Ineu cu cuțitele pe masă și cu multă foame de fotbal după pauza luată în noiembrie 2019. Până la urmă, s-au duelat echipele cu, probabil, cele mai spectaculoase campanii de transferuri din 2020 și primăvara acestui an, iar meciul a fost de o calitate foarte bună.

După o jumătate de oră, scorul putea foarte bine să fie egal, 2-2, dar ocazii importante au fost și în repriza a doua. În minutul 67, Burian nu i s-a lăsat mai prejos lui Burlă, care ratase și el un penalty în debutul confruntării, așa că meciul părea să se îndrepte spre un 0-0. A venit, însă, minutul 88, când ineuanii au dezvoltat bine o fază de la mijlocul terenului, iar Mâneran a avut sânge rece în a trece de Rusu și a-l culca și pe Istin înainte a trimite în plasă pentru golul de trei puncte.

Ciba: „Am cel mai bun lot de când antrenez la Felnac, acum am posibilitatea să-mi caut primul <<unsprezece>>

La final, Lucian Ciba a susținut că echipa sa ar mai fi trebuit să beneficieze de un penalty, tot la o intervenție asupra lui Burian, cu 15 minute înainte de final. Altfel, și-a lăudat elevii și e mulțumit și de calitatea lotului pe care-l are la dispoziție în această primăvară. „Singurul lucru care mă nemulțumește este rezultatul, iar – în rest – sunt bucuros că am reînceput campionatul și că jucăm pe puncte, parcă simțeam că nu mai trăim. Probabil, dacă nu începeam nici acum ne pierdeam pe toți jucătorii, și așa am pierdut câțiva, dar și ceilalți își găseau alte activități, renunțau la fotbal. Eram foarte dezamăgit și eu personal, dar e bine că ne-am întors cu toții pe teren. Cu Ineul, am făcut un joc bun și cred că am avut ocaziile mai mari. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, nu am mai avut de vreun an și ceva ocazia să luăm în calcul și acest factor, dar posibil să mai fi avut un penalty. Dar, cum am ratat primul penalty, poate l-am fi ratat și pe al doilea și vorbim degeaba. Păcat că am luat gol pe o greșeală la mijlocul terenului, care putea fi evitată foarte ușor. Despre Ineu știm foarte bine că vor să promoveze, s-au adunat mai repede, pe când noi, chiar dacă ne-am întărit lotul, nu toți jucătorii sunt încă pregătit și nici nu avem relațiile de joc formate. Altfel, e clar că acum am cel mai bun lot de când antrenez la Felnac. Am posibilitatea să-mi caut primul <<unsprezece>> și  mai am și soluții bune pe bancă. Așadar, avem un lot echilibrat valoric și, din ce am văzut, toate echipele sunt de valoare apropiată. Cred că și noi ne apropiem de ceea ce se cere la locurile fruntașe. Obiectivul este să jucăm în primul rând bine și să acumulăm puncte, să nu fim ultimii. Putem fi și un arbitru pentru cei care vor să promoveze, mai ales că, în afară de meciul cu Sântana, toate echipe bune, cu pretenții, vin aici și cred că nu o să aibă viață ușoară cu noi”, susține Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Sculici: „Trebuie să ne recâștigăm încrederea după o pauză foarte lungă”

Rebranduită în ACB Ineu, trupa din Țara Zărandului e sigura divizionară județeană care a spus fără ocolișuri că vrea să joace din vară în Liga a 3-a. După cum s-a demonstrat și astăzi nu-i va fi deloc ușor să adune punctele necesare, dar bazele există. „Mă așteptam la un meci de luptă, i-am văzut săptămâna trecută pe cei de la Felnac și știam că ne vor pune probleme. Pentru jocul nostru, pauza aceasta de aproape un an și jumătate fără meciuri oficiale și-a spus cuvântul. Altfel, a fost un meci nebun, dar rămânem cu cele trei puncte care sper să le dea încredere jucătorilor noștri și încet, încet să intrăm în ritmul meciurilor oficiale, să jucăm ceea ce antrenăm și ceea ce am jucat și în meciurile de pregătire. Sper că a fost un prim meci în care am regăsit și pofta și condițiile de joc oficial. Nu aveam neapărat o presiune a promovării, pentru că, indiferent de ceea ce a fost în campionatele trecute, chiar dacă nu am avut obiectiv, ne-am dorit mereu să câștigăm fiecare meci. Și acum e la fel, până la urmă nu mergem să pierdem, nici măcar să facem egal. Probabil, însă, fiecare adversar se va mobiliza sumplimentar împotriva noastră, dar nu este ceva anormal”, consideră Cristian Sculici.

Întrebat dacă lui Bogdan Burlă îi va sări rândul de la execuția penalty-urilor, antrenorul ineuanilor a adăugat: „Nu neapărat, fiecare greșește, nu pun mare accent pe treburile astea. Ba, din contră, ar trebui să mai execute, să dea gol ca să-și revină, să nu fie cu moralul la pământ. Discuția este, însă, alta. Mai avem de lucru toți la relațiile de joc, unii jucători au venit mai târziu și mai trebuie integrați, dar, în primul rând, trebuie să ne recâștigăm încrederea, despre asta este vorba. La pauză când am intrat în vestiar, asta era problema, nu tactic și îi înțeleg, pauza a fost foarte mare”.  Ineul nu a contat pe unul dintre juniorii titulari, Sergiu Balaci, infectat cu COVID. „Din păcate, Balaci e în izolare, la Cohan a recidivat o accidentare mai veche, dar nu e important cine lipsește. Toți jucătorii din lot sunt la fel de importanți și toți trebuie să-și aducă aportul în cadrul echipei”, a încheiat Sculici.

Dacă Felnacul se deplasează la Socodor etapa ce vine, Ineul o găzduiește pe Păulișana, pentru alte trei puncte mari puse în joc.

Galerie foto de la partida Victoria Felnac – ACB IneuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button