Alte sporturi

Motorca și Oriaku și-au surclasat adversarii „naționalele” de aruncări lungi, de la Arad!





Arena Gloria din Arad a găzduit timp de două zile, vineri şi sâmbătă, Campionatul Naţional de aruncări lungi pentru copii 1 şi 2, juniori II şi III (U18 şi U16). S-a concurat în trei probe, disc, ciocan şi suliţă, iar printre performerii competiţiei atletice s-au numărat şi doi sportivi arădeni de mare viitor, cooptaţi de altfel în loturile naţionale juvenile. La start s-au aliniat 134 de atleţi de la 36 de cluburi din ţară.

Mihai Motorca, cu dublă legitimare CSŞ Gloria Arad şi CSM Arad, a obținut medalia de aur în proba de aruncare a discului, atât la U16 cât şi la categoria superioară, U18 (juniori II)! Mai întâi, în prima zi a întrecerii, elevul profesorului Constantin Miclea s-a impus detaşat, grație unei aruncări de 50,35 metri. Apoi, sâmbătă, în a doua zi, Motorca a aruncat şi mai bine, 56,66 metri, câştigând la o distanţă de peste 12 metri faţă de al doilea clasat, rezultat remarcabil pentru categoria sa de vârstă!

Vannessa Oriaku (CSŞ Gloria, CS Universitatea Arad) a ieşit şi ea la rampă, cu titlul de campioană națională la aruncarea suliței la o categorie superioară vârstei sale, U18. Marea favorită s-a impus cu o aruncare de 45,12 metri, cu aproape cinci metri de cel mai bun rezultat al medaliatei cu argint.

Medalii arădene au mai obţinut Paul Trabok (CSȘ Gloria), argint la aruncarea ciocanului, categoria copii 2, cu 14,75 metri şi Andrei Grecu (CSȘ Gloria), bronz la aruncarea suliței, categoria U16, cu 43,28 metri, rezultat reuşit la a treia încercare. Antrenorii sportivilor sunt Constantin Miclea şi Zoltan Szabo.

Aşadar, cinci medalii, dintre care trei de aur, una de argint şi una de bronz în contul micilor atleţi arădeni, care şi-au atins obiectivele. Reuşită şi pe plan organizatoric, stadionul „Gloria” dovedindu-se din nou o excelentă gazdă pentru o întrecere atletică.

FOTO: CSȘ Gloria Arad (facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button