Șoimii Lipova

Lipova are test la Ghiroda înaintea derby-ului seriei! Gherasim: „A fost greu cu ei și în tur, dar dacă vom juca fotbalul pe care-l știm…”





Înainte de derby-ul pentru fotoliul de lider cu conjudețeana din Chișineu Criș, Șoimii Lipova are parte de o deplasare dificilă sâmbătă. Chiar dacă a pierdut unii jucători importanți în iarnă, precum Bocșan, Pădurariu, Poparadu sau Velici, CS Ghiroda și Giarmata Vii a rămas una dintre formațiile solide ale seriei a 8-a a Ligii a III-a și speră la o clasare pe podium la finele sezonului. Acolo, însă, înghesuiala e mare și orice punct pierdut s-ar putea să o coste, cu atât mai mult cu cât din ultimele două runde a luat doar un punct.

În precedentul meci de pe teren propriu, ghirozenii chiar au cedat în fața unei alte formații din județul nostru, Gloria Lunca Teuz Cermei, iar acum își ascut săbiile pentru vizita viceliderului. Doar că lipovanii trec printr-un moment bun, după cele trei succesuri la rând, toate cu același scor, 1-0, două dintre ele venite împotriva a altor formații din județul Timiș, ACS Poli și CS Dumbrăvița. Dar, „șoimii” iau ca referință ultima deplasare. „La Pecica am jucat cel mai bun meci al echipei din retur și am scos un rezultat mare. Am avut ocazii pe fondul unei dominări clare, dacă vom continua așa putem obține chiar primul loc .La Ghiroda mergem să câștigăm, chiar  dacă știm că nu va fi ușor. Poate că au pierdut niște fotbaliști cu experiență în iarnă, dar chiar și așa au potențial să încurce orice echipă din această serie. A fost greu cu ei și în tur, dar dacă vom juca fotbalul pe care-l știm, vom câștiga și vom avea un moral bun pentru ce va veni după. Și vorbim despre partida derby cu Crișul, momentul adevărului pentru șefia seriei”, susține Cristian Gherasim, polivalentul mijlocaș al lui Flavius Sabău.

După ce a absentat cu Dumbrăvița, Gherasim (20 de ani) va fi, probabil, pe gazon la Ghiroda, cu atât mai mult cu cât unul dintre juniorii titulari ai Lipovei, Abel Popa, este suspendat. „Mă simt bine fizic, sunt motivat și încrezător după atâtea operații și probleme medicale. Campioantul acesta l-am început bine, am primit încredere de la domnul antrenor, am jucat și am avut minute bune dar și mai puțin bune. Cred, totuși, că per total cred a fost bine. Sperăm să promovăm, avem tot ce trebuie pentru acest obiectiv și să jucăm la anul în Liga 2-a. Eu personal aș dori să fac pasul spre o ligă superioară din vară și mi-aș dori să fie în culorile Lipovei”, a mai spus tânărul fotbalist al viceliderului, care în meciul tur dintre cele două echipe a fost eliminat în minutul 60. Prună a deschis scorul 10 minute mai târziu, dar Mancaș a egalat în ultimul minut de joc, scor final: 1-1.

În condițiile în care Trabalka nu și-a revenit încă, sâmbătă, de la ora 17, pe terenul din Ghiroda, am putea vedea la lucru următoarele echipe:

Ghiroda: Mosoarcã – Cluci, Stupu, Hecsko, Velcan – Precup – Mancaș, Pițigoi, S. Costea, Kayondo – Drãghici.

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, D. Pop, Filimon – Gavrilă,  Salhi, Prună, Gherasim – Ardelean, Paulevici.

Arbitrii: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Kopriva Zsolt (Carei), Alexandru Turian (Zalău)

Observatori: Dan Alexandru Miholcea  (Bocşa), Mihai Țîra (Alba Iulia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button