Alte sporturi

Bîlcea a adus completări la Legea Sportului pentru: ”O mai bună colaborare dintre federații și cluburile sportive, dar și reguli de finanțare mai clare”





De la obținerea mandatului de deputat, Sergiu Bîlcea a avut mai multe inițiative în Parlament, intervenții sau întrebări pentru miniștrii Guvernuțului Cîțu, iar câteva dintre ele se referă la sport. Ultima dintre ele vizează Legea Sportului, la care deputatul arădean susține că a adus completări pentru o mai bună colaborare dintre federații și cluburile sportive, dar și reguli de finanțare mai clare.

„Am depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, sper să fie dezbătută în regim de urgență. Propunerea legislativă a fost construită în urma dialogului cu federațiile sportive și vizează o relație mai bună între Guvern, federații și cluburi sportive. Experiența și practica ultimilor ani ne arată că este nevoie de o actualizare a legislației, pentru o funcționare mai eficientă. În multe situații, am transpus realități faptice în norme legale. Amendamentele la care am lucrat se referă la clarificarea rolului Ministerul Tineretului și Sportului, clarificarea relației cu federațiile și cluburile sportive, reguli de finanțare mai clare și noi reglementări pentru formarea antrenorilor și a profesioniștilor în sport. Sper ca legea propusă să primească votul colegilor din Parlament, în interesul sportului românesc. În perioada următoare, voi veni cu propuneri pentru a obține surse de finanțare suplimentare pentru sport, baza de la care putem porni salvarea și relansarea sportului românesc”, susține Bîlcea.

Omologarea stadionului pentru meciuri internaționale, încă în aer

Vă reamintim că, recent, deputatul arădean a pus în gardă Primăria Arad cu privire la investițiile ce mai trebuie făcute la stadionul „Francisc Neuman” pentru ca acesta să fie omologată și pentru meciurile oficiale internaționale.  Într-un cuvânt, reprezentativele „tricolore” nu vor putea evolua niciodată la Arad dacă nu se rezolvă punctual niște probleme, iar acestea ar fi: definitivarea organigramei personalului de la stadion de către administratorul Recons,  rezolvarea problemelor legate de infiltrațiile din zona vestiarelor în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Asta se întâmpla acum o lună de zile, dar nimeni din cadrul instituției de la kilometrul zero nu a făcut nimic în acest sens, iar un comisar UEFA și-a anunțat sosirea în orașul nostru în luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button