UTA Arad

Balauru a apărat un penalty în Liga I după un deceniu, UTA câștigă în „Groapă”: „Știam că Sorescu va da tare în dreapta mea, presiunea e pe jucătorul care bate”





Dragoș Balauru (31 de ani) a fost eroul UTA-ei în victoria cu 1-0 de pe terenul lui Dinamo. Portarul arădenilor a apărat penalty-ul lui Sorescu și a avut mai multe intervenții importante ce i-au împiedicat pe cei de la Dinamo să anuleze reușita lui David Miculescu, din minutul 34.

Se spune că penalty-urile se ratează”

Mai mult, după paradele sale, Balauru câștigă primul meci din carieră împotriva celor de la Dinamo, în fața cărora pierduse până acum de șase ori. „Se spune că penalty-urile se ratează. Știam unde va executa Sorescu, de obicei mă uit, știu unde bat jucătorii adverși. Știam că va da tare în dreapta mea, acolo m-am dus fără nicio ezitare. La penalty eu nu am presiune, presiunea este pe jucătorul care bate” a declarat portarul utist despre momentul psihologic al partidei din această seară.

UTA e din nou pe primul loc în play-out, cel puțin până la meciul Chindiei de mâine. „Trebuie să avem grijă, la club este liniște, iar dacă noi facem lucrurile cum trebuie, nu cred că vom avea nici cea mai mică problemă”, e concluzia lui Dragoș Balauru după meciul de azi.

Sorescu și-a pus cenușă în cap: „Am fost previzibil, le cer scuze colegilor”

Chiar cu ocazia ultimului succes dinamovist în Liga I, Sorescu l-a bătut pe Iacob de la punctul cu var, în meciul de la Arad de la finalul lunii ianuarie. Acum, însă, fostul polist a ratat și echipa sa și-a complicat enorm situația în subsolul Ligii I. „Se pare că portarii care joacă mai puțin cu noi au un meci extraordinar. Nu pot să spun că am un colț favorit, dar ultima oară contra lor am dat în stânga portarului și m-am gândit că va sări tot acolo. Dar da, am fost previzibil azi, Balauru a sărit dinainte acolo și a apărat. Sunt foarte supărat și dezamăgit de mine. Vreau să îmi cer scuze colegilor pentru că au avut încredere în mine că voi putea marca azi și i-am dezamăgit. Vreau să îmi cer scuze. A fost greșeala mea și îmi asum”, a spus Deian Sorescu la flash-interviuri.

Balint, despre Balauru: „A avut o evoluție apreciată, mă bucur că este un portar pe care ne putem baza oricând”

Cel din „Groapă”, din această seară, a fost al 10-lea penalty dictat în acest sezon împotriva UTA-ei și primul apărat sau ratat de adversari. „Inclusiv la penalty am avut încredere că Dragoș îl poate apăra. A avut o evoluție apreciată, mă bucur că este un portar pe care ne putem baza oricând. A demonstrat-o și etapa trecută când, practic, a coborît din tribune și a intrat în poartă după accidentarea lui Iacob și și-a făcut treaba cu vârf și îndesat. Și azi a jucat foarte bine și el, dar și întreaga echipă, căci toți trebuie remarcați. Au făcut un efort considerabil, am fost discplinați, organizați, chiar dacă au fost și mici scăpări, naivități, până la urmă inerente. Dar, am rămas o echipă în adevăratul sensului până la capăt, am absorbit presiunea lui Dinamo și am câștigat meritat”, a spus Laszlo Balint la finalul partidei cu Dinamo. Antrenorului utist i s-a reamintim că Dragoș Balauru a fost și pe lista de transferuri a lui Dinamo în vara anului trecut. „Mă bucur că e la UTA în acest moment și că e apreciat atât de noi, stafful tehnic, cât și de suporteri. E un băiat de caracter, de vestiar, jos pălăria pentru el”, a mai puncat Balint.

Penalty-ul din această seară a fost cel de-al treilea apărat de Balauru în Liga 1. Precedentele două au avut loc acum un deceniu, în 2011, când actualul portar al UTA-ei (care în acea vreme evolua pentru FCM Târgu Mureș) oprea execuțiile lui Ianis Zicu (într-un 0-0 cu Politehnica Timișoara) și Pablo Brandan (într-o înfrângere cu 0-2 împotriva lui FCSB).

FOTO: prosport.ro

2 comentarii

  1. ,,Vizita Bătrânei doamne” O doamna ,in piesa lui Durenmath ,care peste ani pedepsește lucruri grave ,iertate dar nu uitate . Cu Dinamo cum sa uitam că ,,fluerasii” poate contrar voinței lor ,erau montați împotriva echipelor din provinciei. Cu timpul ,1970 , nu mai puteau opri goluri de legendă. Marii fotbaliști ai României , Dobrin sau Domide ca. să ne oprim la litera ,,,D” au fost nu numai mari talente ci și precursori ai Revoluției din ’89 . Fiecare pe domeniul lui !!

    0
    0
  2. Bravo Dragoș Balauru!Un om cu bun simt și un profesionist !Portari avem și sper sa rămână amândoi și in viitoarele sezoane!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button