UTA Arad

Balint, după deblocarea lui Miculescu: „A avut reușite la antrenamente, a prins curaj și încredere, acum are nevoie de evoluții constant bune!” De ce a rămas Buhăcianu în tribună?





Față de succesul cu Viitorul, Laszlo Balint a făcut o mutare importantă în atac în disputa cu Dinamo. L-a lăsat pe bancă pe Adi Petre și l-a trimis pe David Miculescu din primul minut pe teren. „Decarul” arădenilor chiar a început pe poziția recomandată de numărul de pe tricou, dar primul său gol în Liga I l-a marcat tot din poziție de mijlocaș lateral dreapta, câștigând fără probleme duelul fizic cu Filip.

A fost prima reușită în Liga I a fotbalistului de 19 ani, una de trei puncte mari în fieful „câinilor”. „Îl felicit pe David pentru gol, dar și pentru prestația sa pe două posturi. Mi se pare că în dreapta a evoluat și mai bine, dar asta și pentru că s-a antrenat mult pe acea poziție în ultimul timp. A avut reușite la antrenamente, a prins curaj și încredere, acest prim gol al său nu este deloc întâmplător. Noi avem aceeași atitudine față de el, avem încredere în potențialul său. Sperăm să aibă evoluții constant bune de acum înainte și să fie un fotbalist care să intre pe teren datorită valorii sale și nu neapărat vârstei”, a spus Balint despre marcatorul său în „Groapă”.

Adi Petre a intrat pe teren doar în ultimul minut de joc, iar jucători ca Antal sau Roșu, fotbaliști cu destule minute în Liga I au rămas pe bancă. „Din fericire, avem un lot echilibrat atât din punct de vedere numeric cât și valoric. Indiferent cine joacă, pentru că, pe lângă Iacob, Roșu sau Antal, am mai avut și absenți la meci. Să ne gândim la un Benga sau Peteleu, jucători importanți nu numai pentru noi, ci la nivelul primei ligi. Dar, iată că indiferent cine intră în teren își face treaba pentru echipă și avem rezultate. Suntem pe un fond bun, pe un drum în care predomină moralul și încrederea jucătorilor. Ne dorim să continuăm tot așa,  până la urmă această constanță a rezultatelor ne poate aduce mai repede la îndeplinirea obiectivului. Adică menținerea în prima ligă și apoi, bineînțeles, de ce nu, o clasare cât se poate de bună în acest play-out”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Fiindcă miercuri dimineață a programat un antrenament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, antrenorul utist a deplasat toți jucătorii valizi la București. Dintre ei, a surprins puțin lăsarea în tribunei a lui Valentin Buhăcianu, alături de fotbaliștii care veneau după probleme medicale, Isac, Tescan și Peteleu, plus al treilea portar, Mociu. „A fost o alegere de ordin tactic, am considerat că, de exemplu, un jucător ca Voinea ne era mai util pentru acest meci. La UTA există concurență, fotbaliști de valori apropiate. Vali rămâne același jucători bun, cu calități extraordinare, pe care ne bazăm în continuare”, a menționat tehnicianul „roș-albilor”.

5 comentarii

  1. Cu o zi înainte ,spuneam că după portari eram pe loc 6. !! Meci și mai greu la noile contracte ! La ediția următoare buni ar fi vreo doi investitori ,macar la valoarea celor doi portari.!! Înainte de gol ,Miculescu ,a câștigat lupta cu inertia. Nu mai privește pasiv faza ,pune osul . Adversarii ,spectatori neutrii sau chiar specialiști consideră că și norocul o ajuta pe UTA. Așa e cu amendamentul că și norocul e o arma alcătuită din ,,cristale” de munca amestecate cu elemente tehnice necesare unei echipe care vrea sa conteze. Câți ,,repeziti” o fi văzut în cariera ,Balauru de tipul Sorescu ??? Vorbind de noroc ,un cetățean de prin Europa ,s-a dus la agenția de loto cu niste numere ,dar fara ochelari. A bifat alte numere pe buletin ,fara sa vadă bine fara ochelari ,tocmai acelea au ieșit pentru premiul cel mare !! Vorbind de bani locul actual ,al UTA-ei e de 2. milioane in grilă TV. Asta va conta și la rămânerea lui Balint. și a jucătorilor care contează. Se vor cere măriri de salarii , ceva jucători mai scumpi. Totul sub deviza ,,performanță superioară. Balint vrea cel puțin performante tip Clinceni . Totul depinde de finanțe care desparte echipele cu viitor de amărâții soartei . Hai UTA !!!

    0
    0
  2. UTA a castigat cu Dinamo, si asta e tot ce conteaza, tot ceea ce va ramane. Asta, insa nu ne impiedeca sa judecam, la rece, nu doar jocul, cit si optiunile antrenorului. 1. Victoria a fost obtinuta, in special prin prestatia lui Balauru, care in 3-4 randuri, a fost providential.Concluzia ? UTA are portari buni 2. Apararea cu acelasi joc ( dublare buna, interventii simple, marcaj..”la sange”, ceva sansa,..dar lipsa oricarei griji de a degala constructiv) a tnut de rezultat, desi a fost si ceva noroc. 3. Mijlocul preocupat doar de aparare a dezamagit. in atac, Albu , in special, foarte imprecis, desi muncitor, sub Mode, ca randament. Roger nu prea are cu cine juca, linga el, doar Rusu stie si poate dribla si pasa, in fata. In atac, Miculescu e mai mult atacant ,decit mijlocas , a aratat ca are clasa si viitor. Hora si Voinea , cu tot respectul…nu au avut mare contributie, Hora, a ratat goluri simple, dar …e de iertat ..dupa golul cu Viitorul, si fiindca ratarile lui nu au influientat rezultatul final. De neinteles nefolosirea lui Buhacianu, iute si periculos, mult mai periculos decit altii. In concluzie, UTA a jucat cum ne-am asteptat, cu aceiasi siguranta in aparare, cu acelasi joc ..in care atacul se face sporadic si pe faze fixe, realizand doar 3-4 faze de gol …pe meci. Dar, cind bati Dinamo, la Bucuresti ( cind ei aveau nevoiue de victorie) si aduci atata bucurie suporterilor ” calul de dar..nu se mai cauta la masele” si trebuie sa ne bucuram…nu sa criticam. PS. 1. Cred ca Tomozei…”e prea de sticla” si ca rusul da randament mai bun in dreapta, deci ar trebui pus acolo, mai ales ca Roumanpoulaku face bine jocul defensiv, cam ca si Tomozei. 2. Din nou UTA a fost fluierata „cu tema”, din nou un penalty dat contra noastra, si un altul…clar, transformat in…simulare, un gazdar usor de identificat, insa nu „un escroc:”( cum ar fi procedat altii). Mi-e clar, pe UTA…. ” cineva Sus..nu o iubeste” ,…este echipa cea mai penalizata cu penalty-uri.

    0
    0
  3. Felicitări pentru victoria împotriva lui Dinamo, cea mai mediatizată echipă la posturile tv centrale!
    Lipsa de obiectivism, comentarii pline de subiectivism, denotă o lipsă de profesionalism a realizatorilor tv și a comentatorilor.
    Noi cei din partea de vest a României, suntem agresați cu subiectivismul exagerat și cu dragostea eternă a bucureștenilor pentru echipele din zona respectivă.
    Atunci când ei vorbesc despre provinciali, e ca și cum ar vorbi despre niște echipe de fotbal din afara granițelor țării noastre!
    De aceea, UTA ar trebui să dea dovadă de profesionalism și să realizeze performanțe tot mai mari, cu multă muncă și modestie!
    UTA a învins Dinamo cu bine cunoscuta siguranță în apărare, cu mici sincope care pot fi evitate și cu încercări cei drept mai timide în jocul ofensiv, dar care la una din acțiuni, a adus o bucurie imensă suporterilor.
    Sprinterii Vali Buhăcianu, Albert Voinea și Adrian Petre (cu un moral mult mai crescut) ar putea destabiliza orice apărare din liga 1, mai ales dacă ar juca titulari, nu introduși pe parcursul meciului.
    Atitudinea de învingător și spiritul de echipă, nu trebuie să lipsească nici o fracțiune de secundă la un brand ca UTA!
    Sper ca politica pașilor mărunți adoptată de conducerea UTA-ei, să ne aducă satisfacții uriașe începând din următoarea ediție a ligii 1 și cât de curând, suporterii să umple stadionul la fiecare meci!
    Cu modestie și cu perseverență, vom ajunge acolo unde am fost odată!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  4. UTA trebuie sa crească pe baze solide. Regula pașilor mici îndreptați într-o singura direcție. Avem un nume, avem o Academie care poate fi izvor de talente, așadar, la treaba. Trebuie sa ne dorim sa fim mai buni și sa fim și motivați. Cu UTA pana la moarte!

    0
    0
  5. Cineva în fotbalul românesc nu o iubește…dar Există cineva mai SUS DAR ASEARĂ NEA FOST PARTENER ….DOAMNE AJUTĂ
    .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button