UTA Arad

Miculescu a îngropat Dinamo cu prima sa reușită din Liga 1: „Un moment special pe care nu-l voi uita toată viața, îi mulțumim și lui Dragoș Balauru”





Pentru a doua oară într-un sezon, UTA a învins-o pe Dinamo în „Șoseaua Ștefan cel Mare” și este și mai face un pas hotârât spre îndeplinirea obiectivului, menținerea în Liga 1. Paradele lui Dragoș Balauru au fost decisive pentru a apăra prima reușită în elită a lui David Miculescu (19 ani). Acesta nu mai marcase într-un meci oficial pentru arădeni din luna iulie a anului trecut, în eșecul intern din play-outul Ligii a 2-a, 1-2, cu Rapid.

„Gol împotriva unei echipe de mare tradiție, într-un moment foarte important al campionatului”

În Liga 1, „decarul” arădenilor debutase tocmai contra „câinilor roșii” la București, iar cele mai importante ocazii ale sale de a sparge gheața le-a avut tot în urma unor loviuri de cap, respectiv bara cu Hermannstadt și reluarea din finalul disputei cu FCSB parată de Vlad. De această dată, juniorul „Bătrânei Doamne” a plasat balonul acolo unde norvegianul Kongshavn nu a putut ajunge, centrarea aparținându-i rusului Shlyakov. „E un sentiment unic, un moment special pe care nu-l voi uita toată viața. Mi-aș fi dorit ca acest prim gol al meu să vină mai repede, poate chiar am fi ajuns în play-off dacă aș fi marcat cu Sibiul sau cu FCSB, dar mă bucur că s-a întâmplat și acum. Am înscris împotriva unei echipe de mare tradiție, într-un moment foarte important al campionatului pentru noi, sper să mai legăm și alte victorii. Stăm destul de bine în clasament, dar încă  mai avem nevoie de puncte, vom face totul să mai luăm și vineri trei cu Hermannstadt acasă”, ne-a declarat Miculescu.

Poate a vrut Dumnezeu să răzbun alte ocazii mari avute tot cu capul”

Crescut de la 15 ani de UTA la grupa lui Sandu Gaica, David Miculescu a dat cel mai bun randament în spatele vârfului, post pe care s-a afirmat și în Liga 2-a. Ieri, contra lui Dinamo, tânărul utist a reapărut în mijloc, însă după 25 de minute, Laszlo Balint l-a trecut din nou în banda dreaptă. La gol, a apărut din acea zonă, câștigând fără probleme duelul fizic cu Filip. „M-am simțit foarte bine în ambele poziții. În spatele atacantului am jucat de la juniori, iar pentru a-mi face treaba și în partea dreaptă m-am antrenat mult și cred că acest lucru începe să se vadă. Chiar dacă nu sunt tocmai mic ca înălțime nu mi-am imaginat că primul mei gol în Liga 1 îl voi da cu capul, dar mă bucur că a ieșit așa. Poate așa a vrut Dumnezeu să răzbun și acele ocazii mari avute tot după lovituri de cap. Golul e gol, cu atât mai mult cu cât au venit și cele trei puncte, dar pentru asta trebuie să-i mulțumim cu toții și lui Dragoș Balauru, căci a fost impecabil în poartă. A apărat și un penalty într-un moment cheie al jocului, dar ne-a scos și în final”, a adăugat utistul.

Pentru familie și suporterii UTA-ei, de ziua clubului

Tatăl lui David, Vali Miculescu, a promovat cu UTA în Liga 1 în 2002, dar nu a continuat în „alb-roșu”, ci a trecut granița la Elore Bekescsaba, în elita fotbalului maghiar. „Bineînțeles că am vorbit cu tata imediat după meci, era foarte bucuros pentru mine și el și mama. Chiar aș vrea să le dedic acest prim gol în Liga 1, căci m-au susținut și mă susțin de mic și știu cât s-au consumat în unele momente când, poate, nu am avut evoluții atât de bune. Totodată, le dedic acest  gol toți suporterilor UTA-ei,  mai ales că această victorie frumoasă a venit la două zile după aniversarea de 76 de ani a clubului. În ceea ce mă privește, simt că am ceva mai multă încredere, un moral bun și aș mai dori să am și alte realizări în acest play-out, dar cel mai important este să ne îndeplinim obiectivul cât mai repede posibil”, a încheiat „decarul” Bătrânei Doamne”.

Până ieri, David Miculescu nu a mai prins minutul 90 pe teren din postura titularului. În locul său a intrat Adi Petre, fotbalist care încă nu a marcat în Liga 1 pentru UTA.

FOTO: gsp.ro

10 comentarii

  1. Bravo David!Sper sa vina și alte reușite pentru tine in tricoul UTEI pentru ca potențial ai mare,fizic ai,ai ceea ce îți trebuie pentru a fi un fotbalist mare ( nu jucător ca așa sunt mulți)multă munca,seriozitate și fa mândra familia UTEI din care face parte și tatăl tău Vali! Eu tot zic ca locul lui David in teren e cel de atacant nu pe alt post( părerea mea)

    0
    0
  2. Felicitari David Miculescu ! Este golul pe l-ai asteptat cu mare nerabdare ! Vor urma si altele daca te vei pregati corespunzator si vei avea o viata extra sportiva adecvata. Mult succes in meciurile viitoare!

    0
    0
  3. Miculescu, imi confirma inca o data,ca este VARF(sau imediat in spatele acestuia) si in nici intr-un caz jucator de banda,de travaliu.Am mai afirmat acest aspect si in alte comentarii,dupa discutii avute si cu alti fosti fotbalisti,iar parerile erau unanime:este varf. Cred ca si dl Balint s-a convins acum de acest lucru si sper sa nu-l mai chinuie pe benzi.Felicitari David Miculescu,ai tot ce-ti trebuie sa devii un fotbalist de top.

    0
    0
  4. …..PARCĂ ACUM ÎL VĂD PE TATĂL TĂU MARCĂND PE DAN PALTINISANU CE MECI CE TULBURARE IN TRIBUNE ……CE BUCURIE IN SECTORUL NOSTRU LA GALERIE CEILALTI ARADENI GREU MAI STĂTEAU în TRBUNE PRINTRE SPECTATORI TIMIȘORENI DAR SE SIMȚEA MURMURUL SATISFACȚIE…..FORȚA UTA FELICITĂRI DAVID ….URMEAZĂ VOINEA SAU PETRE DRUM CATRE CASĂ

    0
    0
  5. Nu,nu…nu Miculescu a ingropat Dinamo,e mult prea mult spus,dar ma bucur enorm pentru reusita sa si ii doresc mai multe realizari…Balaurul din basme a fost maxim…Fat Frumos Minamo,nu i-a facut fata..Totul a iesit bine,total invers fata de basmele romanesti in care Balaurul este decapitat…Presiunea trebuie sa scada meci de meci,presiune care nu este pe UTA,de acum…dar nici de neglijat…Felicitari baietilor!

    0
    0
  6. Felicitari David Miculescu pt. prestatia avuta. Vezi ca, se poate Davide cu multa munca si seriozitate !!! Pe MINAMO a ingropat-o toata echipa care au jucat super !!! Felicitari si lui GYUSZI si secunzilor lui !!! FORTA UTA ARAD , BRAVO BAIETII !!!

    0
    0
  7. l am criticat era indolent acum se vede mai multa atentie si concentrare are calitati certe dar depinde de el sa munceasca mai mult sa devina mai bun fara munca nu realizezi nimic sper sa nu o ia iar in jos sa devina tot mai matur un pic daca ar lucra la viteza ar fi super doar ca e greu jucatorii inalti sunt mai lenti…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button