Baschet

Un prim eșec dur în semifinală: CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad 83-55





Speranța e una și putința alta în cazul fetelor de la FCC FCC Baschet UAV Arad în semifinala Ligii Naționale de Baschet Feminin, cu CSM Satu Mare. Chiar şi fără Covile, accidentată, formaţia lui Miguel Lopez a făcut legea în primul meci din „careul de ași” disputat pe propriul teren. Trioul Bright – Cuic Pop – Solopova a fost de neoprit pe Sătmar, pe când dincolo, la „galben-albastre”, doar americancele Poole și Beadle au mai mișcat ceva.

Conturile erau încheiate încă de la pauza mare, când tabela indica 52-31,avantajul crescând la peste 30 de puncte după sfertul trei, 77-45! Abia în ultimele zece minute s-au mai relaxat şi sătmărencele, iar trupa lui Bogdan Bulj a câștigat  la limită în ultimul sfert. Per total, o victorie categorică a CSM-ului, scor final 83-55 (30-16, 22-15, 25-14, 6-10), a treia din tot atâtea meciuri directe cu Aradul în această stagiune. Deși fiecare meci ar trebui să aibă istoria sa, începând cu cel de joi seară, tot de la ora 19, impresia este că FCC-ul nu se poate ridica la nivelul unui adversar mult mai puternic. Totul pleacă de la bugetul generos al sătmărencelor, în comparație cu cel peticit al teamului de pe Mureș.

Dar, indiferent de rezultatul de mâine, semifinala se va mai muta și la Arad cel puțin pentru un  meci, cel de luni, 26 aprilie, de la ora 18. În cealaltă semifinală, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a învins-o în primul meci la fel de clar, scor 93-60 pe CSU Olimpia Brașov.

Formaţii și marcatoare:

Satu Mare: Bright 22, Cuic 20 (2×3), Solopova 17 (3×3), Goss 12 (1×3), Kilin 5 (1×3), Podar 5 (1×3), Popescu 2, Huţanu. Rezerve: A.Pop, Bota, Szmutku, Neagu.

Arad: Poole 14 (3×3), Hadzovic 12, Beadle 9, Akathiotou 6, Armanu 5 (1×3), Fodor 3 (1×3), Ardelean 2, Nagy 2, Karakasevic 2, Lipovan. Rezerve: Spinean şi Rotariu.

Arbitri: Andras Stretea, Vlad Potra, Laszlo Bukuresti. Observator: Radu Vaida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button