UTA Arad

Balint a luat pe el înfrângerea cu sibienii: „Sunt principalul vinovat, nu a funcționat nici un compartiment cum trebuia”





După ce a învins echipe cu pretenții de play-off, ba chiar și pe Sepsi care e pe locul 4 în clasamentul Ligii I,  UTA s-a împiedicat de ultima clasată și rămâne în „horă” cu 6 etape până la finele stagiunii. Dincolo de factorul prospețime fizică, unul valabil și în cazul adversarului care a evoluat tot marți în precedentul meci de campionat, cu diferența că a făcut-o câteva ore mai devreme pe teren propriu, a intervenit și partea mentală.

De altfel, imediat după meci, Laszlo Balint a spus: „. În general, românul face nuntă dintr-o victorie și înmormântare după o înfrângere. Este o perioadă în care trebuie să ne păstrăm echilibrul, adică să ne revenim repede nu neapărat după această înfrângere. Doare și această înfrângere, dar pe mine, personal, mă doare mai tare exprimarea echipei și atunci trebuie să ne revenim foarte repede. În primul rând, trebuie să găsim cauzele pentru care am arătat atât de rău astăzi și să fim la un cu totul alt nivel marți, la Pitești”.

Marea parte a jucătorilor UTA-ei a evoluat modest inclusiv în prima repriză, iar antrenorul arădenilor a luat măsuri în cazurile lui Rusu și Albu. Prin ieșirea de pe teren a „închizătorului”, gazdele au pierdut la capitolul talie și forță, adică exact acolo unde Hermannstadt stătea deja mai bine încă de la primul fluier. Brazilianul Roger a jucat în premieră mijlocaș central cu sarcini pe ambele faze ale jocului și lucrurile nu au prea funcționat. „Din păcate, Albu nu a evoluat la nivelul așteptărilor. De fapt, nu a funcționat nici un compartiment cum trebuia. Nu am avut nici siguranță defensivă, nu am reușit să accelerăm acțiunile de atac, să avem dinamică la construcție, nu ne-a funcționat nici mijlocul. Nu-l găsim pe Albu singurul vinovat, cu toții suntem în aceeași oală. Cu siguranță, eu sunt pricipalul vinovat pentru această înfrângere. Am simțit echipa în această dimineață, am încercat să-i fac pe băieți să conștientizeze dificultaea meciului, să-i fac să conștientizeze că trebuie să jucăm ceea ce ne propunem pentru a spera la cele trei puncte. Știam cum cei de la Hermannstadt vor încerca să ne atace cei de la Hermannstadt și tocmai acolo am suferit. Adersarul și-a creat ocazii și a și marcat golul în urma unei faze fixe, chiar dacă vorbim despre faza a doua a unei afze fixe. Asta este, trebuie să ne păstrăm echilibrul, trebuie să ne revenim foarte repede, pentru că meciurile se succed cu repeziciune și trebuie să reacționăm, să acumulăm puncte. Acest play-out încă este departe de a fi jucat”, a mai punctat Laszlo Balint la conferința de presă organizată de LPF.

Utiștii s-au antrenat în această dimineață, iar după-amiază, de la ora 17,30 își vor urmări viitorii adversari din următoarele două deplasări în Astra – FC Argeș. Cel puțin trupa lui Prepeliță și Ianovschi va avea cu 24 de ore în minus la dispoziție să se pregătească de vizita de marți (ora 19) a arădenilor, însă, evită, bineînțeles o deplasare lungă pe care, de această dată, „Bătrâna Doamnă” o va face cu autocarul. Doar dus, căci la întoarcere se ia avionul. UTA – Chindia, din cadrul rundei a 5-a a play-outui, e programat în Sâmbăta Mare, de la ora 15, pe arena „Francisc Neuman”.

FOTO: Claudia Carp

15 comentarii

  1. Când la fiecare etapă schimbi rolul jucătorilor, cum să dea randament? Dl Balint de fiecare dată știe să-și ceară scuze. Păi hai să-și mai ceară de 6 ori și totul e ok? Și alții au pierdut, dar problema e că noi nu jucăm nimic.

    0
    0
    1. Bine punctat , antrenorul celor de la Sibiu spunea că UTA are mici probleme la construcție,dar eu cred că jucătorii nu sunt antrenați corespunzător ,ei nu știu construii un atac nu știu nici macar pasa și mai vor prime pt evitarea retrogradării. Ce o fi in capul lui Meszar și Grădinaru ??? Nu înțeleg de ce ,dacă doar atît se poate Balint cere mai mulți bani pentru ce ???? Din punctul meu de vedere Balint trebuie sa plece .

      0
      0
  2. BUHĂCIANU mereu în afara primului 11 de ce? De cate ori a fost introdus,golurile au plecat de la el,fie a marcat,fie a pasat sau a scos lovitura liberă (egalarea cu Chindia)

    0
    0
  3. Mereu v-am luat apararea cand vă cereau demisia unul si altul, acum chiar cred că ne insultati inteligența..e nevoie de un șoc la echipa asta, vă rugăm să îi dați curs..Bergodi ar trebui adus la Arad

    0
    0
  4. Asta cu luatul vinei exclusiv asupra lui Balint este o manevră ieftină …. dacă la înfrângere vina este exclusiv a lui înseamnă că la victorie meritul îi aparține în totalitate??? Ca să respectăm o logică … Sună un pic patetic acum… dar la.victorie va fi apoteotic!! Trist și apă de ploaie…

    0
    0
  5. nu stim ce a fost exact dar nu s a jucat corect.asta ma.mahneste suntem.in liga 1 dar nu suntem.deloc fericiti din pacate e.bine ca vom ramane.in liga1 dar spiritul uta ei nu exista din pacate!

    0
    0
    1. E prea devreme sa spui că UTA rămîne în Liga I. Mai sînt 6 meciuri oare vom mai câștiga împotriva cuiva ? Te bate ultima clasată și ai pretenții sa nu retrogradezi?

      0
      0
      1. D-nl Balint numai înțelege lumea nimic nu jucăm nimic nu avem un prim 11de bază jucători numai știe pe ce post joacă gata cu atâta experimente . La acest meci cu Sibiul trebuiea sa începeți cu Petre Buhaceanu și Voinea ca să vorbim de echipa cu talie . Nu știu ce să zic conducerea clubului nu zice nimic ! Succes UTA Arad.

        0
        0
  6. GYUSZI BALINT, mereu se victimizeaza la fiecare meci pierdut , ca, eu sunt principalul vinovatul principal , nu si jucatorii ? Inainte de meci zici ca, am incercat sa ii fac pe baietii sa constietizeze pe joc pt. a lua3 puncte puse in joc ? Cum adica am incercat sa ii fac sa inteleaga ? Pai ce ei nu stiau de acest lucru ? Auzi , sa ne revenim foarte repede ? Pai ce, acuma erati in adormire ?

    0
    0
  7. Pt meciul urmator Balauru poate sa se antreneze numai pt penaltiuri,sa il studieze bine pe Malele,iar Balint sa pregateasca echipa pt jocul in inferioritate numerica cam de prin min 15.In rest meciu asta a fost exact asa cum trebuia sa fie,un meci mizerabil intr-o mizerie de campionat iar suporterii sunt luati de fraieri.

    0
    0
  8. Tu nu joci absolut nimic Mister Balint,te bazezi doar pe noroc si pe Apostu,aiureala,nu te mai asculta nici macar jucatorii,haotici,ca sa nu spun habotnici,elefantii tai..Stafful tau este total depasit de situatie…Era gata,gata sa ne omori si promovarea,tot pe criterii dubioase de a alege echipa…Stii cum este???Trebuie sa pleci,cu toate ca nu stiu cine ar putea prelua condimentele…Cert este ca nu gestionezi bine situatia,absolut deloc…Zboara cate un Mourinho,Boloni,Lucescu jr,Olaroiu,Sumudica,despre ce discutam???
    Oricata consideratie am avea,Mister Balint,fata de dvs,trebuie un reset.Multumim,atat puteti..Clar!Stima si respect!Imi pare rau sa scriu asta,dar este realitatea….

    0
    0
  9. Nu încercați să ne păcăliți!!! O mare pată neagră după meciul cu rapid din playoff!! La trei puncte negre să plecați cu toții la snagov!!

    0
    0
  10. Corect spus mai am și eu două gânduri dl Balaur la Dinamo erai peste tot în poartă la acest meci parcă nu vedeai….și acum mă gândesc la ocazia Sibiului cu capul..mingea era în bară tu ai sărit jos pe linia porții ….ne-ati stricat sărbătorile ați avut mare noroc ca e pandemie ….dl ați avea obligația de Respect…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button