Fotbal judetean

Doi foști utiși – la primele goluri pentru liderul din Țara Zărandului, oaspeții au acuzat oboseala: ACB Ineu – CS Socodor 3-0 +FOTO





Declarațiile războinice ale celor de la Socodor nu au avut acoperire în Țara Zărandului. Ineul și-a valorificat statutul de favorită și a câștigat fără probleme disputa cu una dintre cele două formații neînvinse până azi în Liga 4-a. Mai mult, echipa lui Cristi Sculici a făcut cel mai bun meci de la începerea campionatului și ajunge la  cota 12 puncte, pe primul loc în clasament.

Raporturile de forță au fost cam clare de la început, în sensul că formația gazdă a dominat destul de clar otsilitățile și a și marcat după 11 minute. Atunci, senegalezul Ousmane s-a deblocat, în sfârșit, în tricoul Ineului, reluând cu capul la colțul lung o centrare a lui Dan Mâneran. Acesta din urmă, alături de Karmanoczky, au revenit în efectivul liderului după ce a scăpat de COVID și s-a simțit în exprimarea echipei lor. Gazdele puteau rezolva meciul încă din prima parte, dar Florea a reluat pe lângă din poziție de unu la unu cu portarul, dar situații bune de poartă au mai avut și Hulbăr, Lazea, Mâneran și Ousmane, în două rânduri.

Însă, lucrurile s-au clarificat repede în actul secund. În minutul 48, pe un contră, un al fost utist, Florin Lazea a înscris plasat din 14 metri, la colțul lung. La 2-0, amfitrionii au cedat deliberat mijlocul terenului, iar Balaci, Mâneran și Gavrilaș au avut alte oportunități, pe contre rapide. Scorul de neprezentare s-a realizat în minutul 63, când Burlă a centrat dintr-o lovitură liberă, iar fundașul Karmanoczky a înscris din plonjon, de la colțul scurt. Față de meciul cu Sântana, Socodorul a fost de nerecunoscut, acuzând în special probleme de ordin fizic. Mai mult, în minutul 89, trupa vizitatoare a terminat confruntarea în zece oameni, după ce portarul Ichim l-a faultat din postură de ultim apărător pe Garvilaș. Burlă nu a prins cadrul porții apărate de Rafila și disputa s-a terminat cu scorul de 3-0.

Sculici: „Avantajați de jocurile din 3 în 3 zile”

Ineul începe să-și intre ritm, iar mental pare a fi echipa din perioada de pregătire, când nu pierduse niciun amical și jucase inclusiv cu trei divizionare terțe. „Astăzi, numeric am fost toți, dar fizic nu au stat toți prea bine. E important că s-a terminat totul cu bine pentru noi. Una pesta alta, dacă nu avem îmbolnăviri cu COVID sau alte probleme de ordin medical, pe noi care ne antrenam zilnic ne avantajează meciurile din trei în trei zile. În plus, avem un lot echilibrat, oricare poate fi titular. Luni facem o revenire după efort prin antrenament, iar marți antrenament pentru tonus, e foarte important să-i ținem concentrați. Ne ajută mult acumularea pe care am făcut-o în perioada de pregătire, acum nu avem decât să îi ținem proaspeți la ora jocului. Miercuri ne așteptă o nouă finală, mergem la Curtici, o echipă bună, pregătită, cu jucători cu calitate, dar noi tebuie să țintim victoria pentru a rămâne în obiectiv”, a menționat Cristian Sculici, la finalul meciului din această dimineață.

Darasz: „Lipsă de prospețime, nu cedăm la prima înfrângere”

Așadar, CS Socodor pierde fără drept de apel primul ei meci în actuala ediție a Ligii a 3-a și se distanțează, deocamdată, de vârful clasamentului. „După un 13-14 luni de zile fără meciuri oficiale să jucăm acum din trei în tre zile este puțin cam mult pentru noi. S-a văzut o lipsă de prospețime la băieți, cu atât mai mult cu cât miercuri am avut meci greu cu Sântana. S-a și văzut, de altfel, că Dema a fost cel mai bun jucător al nostru, în condițiile în care el nu a evoluat în intermediară. Trebuie să recunoaștem că am făcut un meci modest, nici măcar ocazii nu am avut, Ineul a câștigat meritat. Pe lângă faptul că ei au jucat marți împotriva unei echipe de copii, au și aliniat câțiva jucători care nu evoluaseră acum 4 zile. Asta e, trebuie să muncim mai mult și să câștigăm meciurile ce urmează. Nu cedăm la prima înfrângere, încă mai sunt destule puncte puse în joc. Sper să nu avem probleme medicale, azi, de exemplu Vaida, a jucat puțin amețit după ce s-a lovit cu Sântana. L-am forțat, dar în repriza a doua a trebuit să-l schimb, iar juniorul ne-a luat roșu pe final”, a spus Tiberiu Darazs, antrenorul echipei din apropierea Graniției.

 

Formații:

Ineu: Merșca – Voștinar, Karmanoczky, Burlă, Hulbăr – Zdrențan  (80 Spătaru) – Gavrilaș (90 Deliman), Florea (80 Bîrdan), Lazea, Dan Mâneran (58 Manea) – Ousmane (58 S. Balaci). Antrenor: Cristian Sculici.

Socodor: Vaida (64 Ichim) – Cr.  Moldovan, Gherheș, Țoca, Miclea (64 Rafila), – Dema, Turcuș – Șulea (89 Chiș),  Pirtea, Purtan (80 Olariu)-  Faur (80 Tulcan). Antrenor: Tibi Darazs.

Arbitri: Alin Deac – Anrei Pîslaru, Paul Ardelean

Observator: Gheorghe Sfăt

 

Mini-galerie foto ACB Ineu – CS Socodor  3-o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button