UTA Arad

Balint recunoaște că s-a imflamat după acuzele unor „așa-ziși suporteri”, dar: „Suntem îndeajuns de puternici încât să nu ne aplecăm după fiecare piatră”





După două succese grele în play-outul Ligii I, cu Viitorul și Dinamo, UTA s-a încurcat pe teren propriu cu Hermannstadt, fosta „lanternă roșie” a campionatului. Arădenii au cedat chiar la Arad după două succese consecutive fără gol primit și unii suporteri au vorbit despre un eșec suspect.

„Scopul nostru este să ducem lupta cu bine la finalul acestui sezon, în ciuda tuturor care latră pe marginea drumului pe care pășim noi”

Au fost zeci de comentarii în mediul online care au ținut să sublinieze că arădenii nu s-au omorât cu firea în fața sibienilor pentru că…așa a trebuit să iasă. Astăzi, Laszlo Balint a fost foarte ferm când fost rugat să comenteze pe seama speculațiilor venite din partea unor fani. „Pot eu să comentez niște idioțenii? Cine comentează lucrurile astea să vină cu probe concrete. Eu am recunoscut că a fost un meci foarte slab, poate cel mai slab meci făcut de UTA în acest sezon. Nu ne am dorit acest lucru, am încercat să identificăm și cred că am identificat cauzele care au dus la evoluția noastră. Nu odată am spus-o, se poate pierde în fotbal, în sport, dar ideea este cum pierdem și pe noi asta ne-a durut, modul în care ne am prezentat. Dar asta nu înseamnă că putem fi arătați cu degetul de o asemenea manieră. Cine spune așa ceva să vină aici, în fața mea, și să prezinte argumente. Nu așa că se pricepe la fotbal și că am jucat slab și că am dat meciul. Nu vreau să vorbesc să vorbesc urât…pentru că m-am inflamat foarte tare când am văzut acele comentarii de la așa-zișii suporteri care, la primul insucces, vin și dau cu pietre. Dar, consider că suntem îndeajuns de puternici încât să nu ne aplecăm după fiecare piatră, ci să ne vedem de drumul nostru. Dacă ne-am apleca după fiecare piatră cu care se aruncă după noi nu am mai ajunge la destinație. Scopul nostru este să ducem lupta cu bine la finalul acestui sezon. Adică să ne îndeplinim obiectivul, în ciuda tuturor care latră pe marginea drumului pe care pășim noi”, a spus astăzi antrenorul „Bătrânei Doamne” la două zile după eșecul cu trupa lui Beza și la două înaintea disputei cu FC Argeș.

„Meritam să fim urecheați de suporteri, dar despre cei care înțeleg fenomenul”

Întrebat dacă-și reproșează unele greșeli tactice în disputa cu Hermannstadt, Balint a adăugat: „Au fost și anumite probleme de ordin tactic pe care le-am menționat, nu neapărat ca și ca explicație, doar ca și o scurtă analiză, iar acum vreau să încercăm să lăsăm în urmă ceea ce a fost. Eu nu trec așa ca rața prin apă. Încerc să învăț din fiecare meci, indiferent că e vorba de înfrângere, egal sau victorie, pentru că doar așa putem să progresa. De cele mai multe ori avem mai mult de învățat din eșecuri decât din victorii și mereu ne-am tras învățămintele de rigoare. Am fost urecheat de suporteri, probabil că și meritam, dar mă refer la acei suporteri care într-adevăr înțeleg fenomenul fotbalistic. E vorba despre suporterii care au înțeles că poate să vină o zi proastă în viața și evoluția unei echipe și partea sportivă primează, fără să existe niciun alt fel de conotații, altele decât evoluția proastă a jucătorilor. Ne-am asumat criticile, ne-am asumat greșelile, mergem în continuare și încercăm să reacționăm. Asta este singura modalitate prin care noi putem demonstra că putem ține fruntea sus în acest play out”.

„Multe provocări în acest prim sezon la revenirea în Liga 1 și vor mai veni și altele”

În fine, Laszlo Balint a vorbit și despre formatul acestui sezon de Liga 1 și pretențiile fanilor arădeni. „Știu că sunt unii care se așteptau să ne batem la campionat la revenirea în Liga 1 după foarte mulți ani. Bravo lor, înseamnă că au încredere că noi putem să fim foarte buni, dar trebuie totuși să ținem cont de absolut toate aspectele care au influențat într-un mod sau altul partea sportivă a tuturor echipelor. Și aici eu sunt în fața dumneavoastră ca antrenor al echipei și vă spun că am avut parte de foarte multe provocări în acest sezon de primă ligă și, cu siguranță, vom mai avea până la finalul acestui play-out. Dar, cu siguranță, vom termina cu fruntea sus și cu obiectivul îndeplinit, mai mult sau mai puțin”, a închieat tehnicianul „roș-albilor”.

UTA va termina și etapa a treia din play-outul Ligii I pe locul 2, dar are meci direct cu Argeșul marți, de la ora 19, pe arena „Nicolae Dobrin”.

24 comentarii

  1. Duceți il pe Bergodi de pe acuma,sa își poată face echipa pentru sezonul viitor. Una e sa zici prost si sa te bată CFR sau SEPSI si una e sa te bată ultima echipă din Liga 1. Fără determinare,parca eram morții.. nu am legat 2 pase,nu am făcut presing…si ce echipa ne-am batut!! Nici acuma nu mi am revenit după meciul de Vineri…in fine,probabil ca nu va fi nici o schimbare si vom câștiga la Fc Argeș.

    0
    0
  2. Vdedem ce va fi si cu FC. Arges o echipa foarte incomoda, o echipa care joaca dur ,echipa care a castigat la Astra cu un singur sut pe poarta tot meciul si acela din 11m fara sa atinga plasa portii, o echipa care a castigat cu ajutorul arbitrului,tolerand multe faulturi ale pitestenilor fara a le da cartonasul galben si fara a da fault la jucatorul argesului care a lovit cu cotul umplandu-l de sange pe jucatorul Astrei !!! Sper ca, UTA sa nu aiba un astfel de arbitru cu argesenii !!! Deci argesul este o echipa foarte agresiva nu in bunul sens !!! Atentie la Malele asta, care din nimic te poate curenta cand nu te astepti !!! Sper ca, baietii sa se mobilizeze la maxim si sa scoata un rezultat cat mai bun . La acest meci zic ca, ar trebui bagat Buhaceanu care are viteza ,un Buhacianu care le-a facut zile fripte argesenilor de fiecare data !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  3. Stai linistit, Balint, ca pana si Domide a fost acuzat de lucruri murdare, cica s-a dat accidentat la meciul cu Buzaul, ca sa se piarda meciul. Sa nu mai vorbim de Jivan, cate belesteme s-au trimis in directia sa, dupa meciul de la Rm.Valcea (ma refer la sezonul din 78-79, cand a retrogradat echipa pentru prima oara).
    Nici Tisza n-a scapat de acuzatii nedrepte, dupa atata munca cat a depus pentru UTA, asa ca sa nu te-astepti vreodata de la marii suporteri vechi si cunoscatori ai echipei sa te sustina la greu, da’ de unde, mai degraba ii gasesti pe aia care doar stau la panda si mereu gata sa bage batul prin gard.
    Respect pentru adevaratii suporteri, insa astia care strica sunt destui ca sa arunce o umbra urata peste tot, ii gasesti la meciuri de nu poti viziona meciul din preajma lor la cat de tare „sustin” echipa.

    0
    0
    1. Nu imparti suporterii pe criterii de varsta pentru ca gresesti atunci cand generalizezi. Sunt suporteri care sustin echipa indiferent de rezultat,chiar daca uneori o critica pentru o evolutie singulara si ” suporteri” care pe moment sunt atat de suparati ca uita tot ce s-a intamplat bine in ultimii 2 ani pentru UTA.
      Hai sa incercam sa-i ajutam sa inteleaga ce vrea UTA sa realizeze in fotbalul romanesc,dominat in continuare de interese de grup, straine de ideea de competitie bazata pe criterii de valoare. Si nu am dovezi pentru asta, doar ma uit la meciuri, din tribuna sau din fata televizorului de vreo 40 de ani.

      0
      0
      1. My fault, trebuia sa pun in ghilimele „marii suporteri vechi”. M-am exprimat asa pentru asa se recomanda ei mereu, nu pentru ca eu as imparti suporterii pe criterii de varsta, e asa cum spui tu: exista suporteri buni si suporteri care nu sunt deloc suporteri la greu.
        Din pacate, eu nu mai cred ca „pot fi ajutati sa inteleaga”.

        0
        0
  4. Viața antrenorilor ! Înțelegi pe Balint în virtutea unei zbateri omenești .Echipa nu merge in plina ,,furtuna” competițională. Curg cum e și normal nemulțumiri și contestații. Chiar dacă nu ai citi ce se scrie pe aici ,există o ,,intelighentia” a orașului care nu se vede ,dar are cuvânt greu.! Eu am vrut sa scriu de mai multe ori că Balint va pleca. Dar după obiectiv. Acum am o certitudine văzând argumente la el cu ocazia unui atac direct la oamenii care l-au umplut de bilete virtuale. Motivul va fi că vrea și alte provocări . Și ele sunt. Brașovul , proiect bănos ,și de lungă durată și relansarea Tg Mureșului , cu finanțare Orban

    0
    0
  5. 1 „Eu am recunoscut că a fost un meci foarte slab, poate cel mai slab meci făcut de UTA în acest sezon.” Asta au spus si suporterii,…doar ca ei au cautat si …explicatii. Cind regu;a e ca UTA pierde acasa Balint sa nu vorbeasca de ” zi proasta”. 2. „.Eu nu trec așa ca rața prin apă. Încerc să învăț din fiecare meci, indiferent că e vorba de înfrângere, egal sau victorie, pentru că doar așa putem să progresa. De cele mai multe ori avem mai mult de învățat din eșecuri decât din victorii și mereu ne-am tras învățămintele de rigoare „…Cu tot respectul…Balint nu a aratat ca a invatat ceva din esecuri..UTA , mai mereu pierde la Arad, jocul la Arad des este foarte slab. 3. „Dar, cu siguranță, vom termina cu fruntea sus și cu obiectivul îndeplinit, mai mult sau mai puțin”, Sper ca obiectivul de a nu ajunge la baraj sa fie indeplinit,daca va fi mai putin….nu va fi bine. 4. Totusi, Dl Balint ar trebui sa explice jocul simplist, in care aparatorii „bubuie”, mijlocasii paseaza doar lateral si inapoi, iar atacantii nu ajung in fata portii, sint 2-3 ocazii pe meci. Nu poti astepta sa dai mereu gol din faze fixe, iar pierderea imediata a posesiei aduce adversarul din nou peste tine, mereu adversarul are multe ocazii. Cam asta e problema, ca jucatori de calitate exista …nu si joc. Nu cu nervozitate trebuie sa explice Dl Balint, ci cu argumente…ca UTA are cel mai slab joc de posesie din prima liga.

    0
    0
  6. Nu sunt de acord că s-ar fi vindut meciul , ci că jucătorii nu sunt antrenați corespunzător,efectiv cînd jucăm acasă ne faci peri albi meci de meci . Jucătorii nu știu construii un atac (despre asta dece nu spui nimic) că nu ești capabil să-i antrenezi! Cît privește vorbele tale ,,așa zisi suporteri,, mai încet ,,oule,, nu cred că ai vrea să ți ridici in capul tău ,Cînd eram pe stadioane și cintam împreună cu întreg stadionul tu balinte te jucai cu găletuța în nisip, habar nu aveai ce înseamnă UTA ARAD. Așa că mai încet cu jignirile la adresa suporterilor indiferent că te critică sau te susțin. Te vedem noi cît de mare antrenor ești marți la Argeș . Cred că te vei întoarce cu mîinile goale de la Pitești. Daca ai ceva de comentat ,comentează-ți jocurile de acasă !

    0
    0
    1. Marele antrenor ,,Cineva”tu vorbești? Tu care te ascunzi sub numele de cineva….. adică un NIMENI !

      0
      0
      1. Iartă-mă că îți răspund Ghiță B. Tu înțelegi care este subiectul discuției ,sau te bagi că prostul că să fi și tu băgat în seamă ? ,???

        0
        0
        1. Mare nerusinat mai esti ! Unde ai fost cand a castigat echipa ? De doua saptamani n-ai mai aparut pe comentarii sa te bucuri de victorii, te rodeai pe unghii de ciuda si asteptai echipa sa dea chix.
          Asa-zis suporter ce esti. Rusine !

          0
          0
  7. După 9 înfrângeri ACASĂ spui că nu treci ca rața prin apă d-le Balint. Sunt de acord că sunt f mulți critici la care nu este nimic bine, dar să știi că la Arad pretențiile sunt foarte mari comparativ cu echipele pe care le-ai antrenat dumneata. Noi am văzut echipa antrenată și de alți antrenori, dintre care regretatul Coco Dumitrescu era ceva ce dumneata nici măcar în vise nu poți să-ți imaginezi, așa că nu ne lua de proști. Dumneata rămâi cu inflamatul, iar noi cu echipa. După ce ne-am mâncat sănătatea în acest an, tu vii să ne faci afoni în materie de fotbal. Să știi că te-am apreciat f mult, sunt de acord că ai făcut multe lucruri bune pt această echipă, dar acum cred că ai exagerat. Nu uita că nu ai reușit până acum să-ți cristalizezi un prim 11, ai început meciul cu Sibiul fără nici un vârf autentic, ai lăsat pe bancă 3 jucători de atac (Hora, Buhăcianu, Petre), care nu au fost cu nimic sub Antal. Și atunci spune că nu au unii dreptate să spună că faci jocurile pt Apostu ?Poate că nu, dar aparențele parcă sunt altele. Și ar mai fi ceva. Pt a crește un salariu, cred că acel angajat ar trebui să-și depășească obiectivele. Dumneata crezi că le-ai depășit? Doar întreb.

    0
    0
  8. Domnule Balint ai luat bataie de doua ori acasa cu ultimele clasate , UTA nejucand nimic. Am impresia ca nu ai nici o autoritate in fata jucatorilor. Mie in locul Dumitale mi-ar fi putin rusinica. Deci atentie !!!

    0
    0
  9. Acesti asa-zisi suporteri si-au facut mii de abonamente cu scopul de a ajuta clubul atunci cand paduraru se scarpina dupa ureche,asa ca mai usor cu apelativele astea,treaba matale e sa pregatesti echipa sa joace fotbal,ceea ce din pacate nu prea am vazut sezonul asta,iar daca dupa o gramada de meciuri te prezinti cum te-ai prezentat vineri inseamna ca e o mare problema.Ai avut curiozitatea sa te uiti astazi la Chindia sa vezi cum a jucat?Omul ala nu are la dispozitie nici pe departe jucatorii pe care ii ai matale dar joaca altceva iar Florea face ceea ce trebuie sa faca un varf de atac,nu doarme pe teren cum fac Antal,Hora sau Petre.Voi ati atras asupra voastra valul asta de suspiciuni prin prestatia avuta in ultimul meci,tocmai cand ajungi sa joci aproape fara nici o presiune sa te prezinti in halul asta mi se pare de neconceput.Echipa ar trebui efectiv sa zburde pe teren,platiti la zi sunteti,conditii aveti,suporteri aveti iar doar simplul fapt va jucati la UTA ar trebui sa fie de ajuns ca si motivatie!!!!As fi vrut eu sa te fi vazut daca erai la Rapid de exemplu pe unde scoteai camasa dupa o asemenea prestatie,ar fi mers suporterii peste voi si va luau cu fulgi cu tot pe sus.

    0
    0
  10. Domnul GYUSZI, trebuie sa stie ca, niciodata nu va castiga meciul impotriva suporterilor si nu numai el ci toti antrenorii !!! Asta este cand esti antrenor, cand castigi esti in gratiile suporterilor, cand pierzi si te mai mai periaza suporterii de echipa nu merge bine, mai ales la Arad pe Francisc Noiman cand apar numai esecuri, si tot dumneata te superi !!! Asta este viata de antrenorilor pana la urma !!! Uite, CHINDIA joaca meciurile de acasa numai pe terenuri straine si uite ce rezultate are cu Sandoi la timona cu jucatori sub cota de valoare a UTA-ei !!! Sper ca lucrurile se vor linistii si urmatorul meci cu FC. Arges sa fie victorie pt. UTA ARAD !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  11. Uu unul sunt un abonat al Utei și am acuzat acest meci BALINT îmi cere argumente eu îi cer lui argumente prin care să îmi demonstre contrariul poate……….

    0
    0
  12. Un așa zis antrenor, DAR UN DEOSEBIT MOTIVATOR, s-a inflamat după acuzele unor „așa-ziși suporteri”.
    Mi-e teamă că după ce vor veni 1-2 fotbaliști, coordonatori de joc, vom juca doar datorită fanteziei și inspirației jucătorilor și nu datorită „antrenorului”!
    Jocurile pierdute sunt din cauza „așa zisului antrenor”!
    Putem fi contraziși dacă iei atitudine când jucătorii fac figurație, așa cum ai făcut cu Roșu, cu Ilie ( până și-a mai schimbat atitudinea, dar nu în totalitate) etc. și nu mai pierdem nici un meci în cele 6 meciuri rămase.
    O dai sus și tare că tu ești vinovatul la înfrângeri…dar nu vedem nici o schimbare în bine la următorul meci…aceiași jucători pasivi, lenți, neconcentrați și lipsiți de ATITUDINE.
    ATITUDINE, pe care tu o ceri și nu o vezi…și tot nu shimbi NIMIC!
    Îmi doresc să învingem Argeșul, și să nu mai pierdem sub comanda lui Gyuszi, să vedem o echipă cum a fost odată, să devii un super antrenor și să ne bucurăm de bătrânețe, tu ca antrenor al UTA-ei și noi să fim cei mai fericiți suporteri!
    Forza UTA…BRANDUL UTA !

    0
    0
  13. Care primul insucces, Mister?
    Te respect și vreau să continui cu noi, dar cred că ai obținut cam puțin. Condiții bune, salarii plătite la zi, lot de playoff…și, totuși, te calcă Sibiul pe cap in halul in care a făcut-o.
    Normal că suntem in dubii, dar treaba ta nu-i să răspunzi suporterilor, nu pentru asta ești plătit, ci să faci echipa să JOACE.
    Se pare, Mister, că ți-ai ca luat aripi și nu mi se pare in regulă atitudinea asta. Idem și pentru Apostu, același tupeu și la el.

    0
    0
  14. Ai văzut Ciobotariu s-a simțit si a plecat de la Sibiu, tu nu vrei să antrenezi steagu brasov, sau măcar shefield?? Deja ti-au crescut aripi, dar si nasul, dar UTA cu tine are cel mai inestetic joc, ai avut timp la dispozitie, nu suntem in etapa a cincea! De playoff cine au vorbit primii ai fost tu si Apostu! Așa că deja ai ratat obiectivul ,,mai mult sau mai putin”

    0
    0
  15. diusi draga, am impresia ca nu-ti mai cunosti lungul nasului. ca si apostu de altfel.
    cei care nu-l considera pe diusi dumnezo se pot regasi in cuvintele: „idioțenii“, „așa-zișii suporteri“, „care latră pe marginea drumului“… foarte neinspirat discurs.

    0
    0
  16. Fara indoiala acesta este cel mai mare derapaj al lui Gyusi de cand a venit la UTA. Totul s-a rupt la pauza, odata cu schimbarea lui Albu si retragerea lui Roger in zona centrala.
    Totusi, Roger ce joaca la noi? Eu cred ca e privat de adevarata sa pozitie in teren si plimbat dintr-o partea-n alta a terenului, plus ca ar da randament mult mai bun in zona centrala din spatele varfului.
    Poate vad si alti jucatori daruirea sa…

    0
    0
  17. sunt fan UTA de mic, m-am tot uitat de cateva ori la reluari si mi s-a parut al naibii de suspect golul luat! Nu ai voie sa iei asa gol pe la coltul scurt dintr-un unghi care tinde spre 0 grade. E foarte greu sa dai si sa iei asa gol. Ori e o gresala imensa a portarului care nu are nici o treaba, ori au lasat-o asa sa intre in poarta incetut…pentru ca sutul ala a fost o beshina, sa fim seriosi. S-au uitat la minge ca la o pana fluturand prin aer. Mi s-a parut cel putin suspect, daca nu mai mult, dar judecand dupa cate puncte au sibienii, e greu sa nu te gandesti la un complot. Poate nu impotriva noastra, dar impotriva lui Dinamo, a lui Iasi, etc…. Oricum sezonul asta a fost un paradox total, pierdem tot acasa si batem tot in deplasare… Pai daca eram si noi pe stadion, ieseam campioni sau locul 2-3? 🙂 🙂

    0
    0
    1. Mingea a fost deviata de Balauru, nu a lasat-o nimeni sa se scurga. Nu mai sunt blaturile din timpul Cooperativei, acum daca vrei sa dai meciu, pur si simplu nu joaca echipa intreaga sau o majoritate, se gresesc pase simple, nu sari la cap atunci cand trebuie si se asteapta tavalugul celeilalte echipe

      0
      0
  18. Bravos băieți! Toti sunteti antrenori de top….deduc din comentariile voastre! Analize tehnico tactice, observații mai bine decat VAR-ul, soluții moderne……. Mancati fotbal pe și cu pita! Cu voi, UTA, ar lua și nou infiintata SiperLiga! Da…. care din voi o jucat vreodată fotbal!? Nu FIFA 2000, nu pe net!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button