Fotbal feminin

Șefe pe „Banatul” și în fața moldovencelor: AC Piroș Security – Universitatea Galați 2-1



Etapa a patra a play-offului Ligii I le-a adus față în față pe arădencele de la Piroș Security și gălățencele de la Universitatea. Acestea din urmă tocmai opriseră  campioana Olimpia Cluj pe teren propriu și se anunțau o nucă tare pentru „roș-albe”. Doar că „leoiacele” au făcut din terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic o adevărată fortăreață și au obținut un succesul ce le-a readus pe locul 2 în clasament.

În toamnă, chiar meciul cu Galațiul a fost ultimul în „iarbă” pentru Florin Bugar, care mai apoi s-a îmbolnăvit de COVID și a pierdut lupta cu viața în spital. Astăzi, cele două echipe au ținut un moment de reculegere în memoria fostului antrenor al Aradului, dar și al echipei de tineret al României.

Ca și cu Becicherecu Mic sau Vasas, „leoiacele” și-au luat tare adversarele și au deschis tabela repede. În minutul 7, Olariu a insistat la o minge lungă, i-a furat mingea portarului Bobocea și a trimis în poartagoală. Același „decar” al gazdelor a executat mai apoi o lovitură liberă de pe „16” în plasa laterală, dar ocazii a mai avut și Bălaș, dar finalzările acesteia din unghi au fost telefonate.

Scăpate basma curată, moldovencele au intrat treptat în joc și puteau egala înainte de pauză, dacă Mardari ar fi cadrat finalizarea din 12 metri lateral stânga. Ocazii și mai mari de poartă au apărut, însă, la poarta gazdelor în debutul reprizei secunde. Dar, Condrea nu a putut relua cu capul din doar 5 metri, iar Postol a reluat doar în Marcea, din postură de unu la unu cu aceasta. În minutul 55, puteam asista la golul campionatului, dacă „foarfeca” lui Sucilă din 10 metri nu ar trecut de puțin peste poartă.

Lucrurile s-au mai liniștit pentru echipa de pe Mureș în minutul 63. Atunci, Parlak a „timis-o după țigări” pe Petrovskaya și a profitat de ieșirea hazardată a lui Bobocea și a trimis elegant cu latul în plasă din 12 metri lateral dreapta. La faza următoare, Drăgan a fost aproape să-și dea un autogol de toată frumusețea, dar bara le-a salvat pe gazde. Răduc i-a dat ceva emoții cu două șuturi de la distanță lui Bobocea, care nu a prins cea mai bună zi a sa. Finalul de meci s-a aprins după ce Galațiul a redus din diferență. În minutul 84, Topal a centrat în careu și Bențoiu a trimis cu capul imparabil: bară-gol.

Chiar dacă a urcat-o și pe fundașul central Ana în careu, Universitatea nu a mai găsit forța să egaleze, iar Piroș Security scapă în câștigătoare pentru alte trei puncte importante în Liga I.

Formații: 

Piroș Security: Marcea – Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Drăgan – Bozian, Sucilă, Răduc (90+2 Voinea) – Bălaș (82 Sîrbovan), Olariu (90+2 Prodan), Parlak (74 Tomescu). Antrenor: Dan Cuedan

U. Galați: Bobocea – A. Ivan, Ana, Oprică, Petrovskaya (78 V. Ivan) – Condrea, Topal, Bențoiu, Mardari (84 Surcică) – Postol, Sfetcu. Antrenor: David Asandei

Arbitri: Adrian Pal – Cristian Gozman, Alexandru Bogdănel (toți din Oradea)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button