UTA Arad

Balint, în ceață după eșecul cu Poli Iași: „Se petrec lucruri inexplicabile, nu pot pricepe schimbările radicale la unii dintre jucători de la un meci la celălalt” + FOTO



În mare parte, Laszlo Balint a vorbit despre meciul cu Iașiul și mai ales momentul în care se află echipa sa după a 11-a înfrângere stagională pe teren propriu chiar în fața a aproximativ 50 de suporteri care au sosit îngrijorați, nervoși și nelămuriți în fața stadionului. Antrenorul „roș-albilor” a vorbit cu ei aproape 20 de minute, în care a spus că nu are nici el unele explicații pentru fluctuația de formă a jucătorilor săi de la un meci la altul.

Ca și în alte ocazii, Balint le-a transmis fanilor că echipa își va atinge 100% obiectivul, în timp ce în fața camerelor a recunoscut că echipa sa va juca cu cuțitul la os. „Este foarte greu să găsesc cuvinte, să găsesc explicații, pentru că, efectiv, se petrec lucruri inexplicabile. Nu pot pricepe aceste schimbări radicale la unii dintre jucători, de la un meci la celălalt. Imediat după meciul cu Astra le-am spus, de atunci, înainte să plecăm de la stadionul de la Giurgiu, le-am spus că vom avea un meci incredibil de greu. Degeaba am încercat în repriza a doua, am presat. Dacă nu respecți fotbalul, nici fotbalul nu te ajută. Ocazia lui Adi Petre, pentru mine, este bătaie de joc. Să tratezi munca unei întregi echipe de maniera la care a tratat-o Adi Petre… Îmi pare rău să o spun, dar asta e ceea ce simt, și eu în general spun ce gândesc. Mai avem două meciuri, șase puncte puse în joc. Dacă n-am vrut liniște, trebuie să jucăm cu cuțitul la os”, a spus Laszlo Balint la flash-interviuri.

Napoli: „Am suferit până la final, dar e bine că am câștigat”

Chiar dacă a bătut-o pe UTA la Arad, Poli Iași mai are de urcat un munte chiar și pentru a-și câștiga dreptul de a juca barajul de evitare a retrogradării împotriva unei formații din Liga 2-a. „Am început foarte bine, am avut 2-0 la pauză. În repriza a doua chiar am avut ocazie de 3-0, dar, din păcate, am luat gol și am suferit până la final, dar e bine că am câștigat. Mergem toată noaptea spre casă, nu ne-a felicitat nimeni, dar când ajungem acasă sigur vor veni să ne întâmpine fanii vechi care sunt alături de noi. Ne simțim foarte bine, avem următorul meci cu contracandidata pentru baraj, Hermannstadt. Va fi un meci tare, nu avem decât varianta câștigării partidei”, a spus și Nicolo Napoli, antrenorul italian al moldovenilor.

După runda din acest weekend, UTA a fost întrecută în clasament și de Gaz Metan Mediaș și ocupă acum locul 10, la 4 puncte peste Astra, formație aflată pe loc de baraj după succesul Viitorului cu FC Argeș. Iar dacă Voluntari trece de Chindia luni, prezența la baraj e la doar două lungimi de undă distanță.

Galerie FOTO UTA – Poli Iași 1-2, semnată Claudia Carp









29 comentarii

  1. I-auzi, o fi despre papusari si marionete?
    Asa joaca astia de la Efbet?
    Defapt stai, la ce „multi bani” baga in echipa, n-are cum…

    0
    0
    1. Si asa brusc, imi fugi mintea la operatiunea „licenta pentru cupele europene”.
      Stai ma, n-are cum, sigur e teoria constipatiei…

      0
      0
  2. Este clar, GYUSZI nu este ascultat de multi dintre jucatori, a pierdut vestiarul !!! Multi dintre ei au contracte pana in vara si nu le mai sta gandul la fotbal !!! Iasul chiar daca a castigat la Arad ,tot va retrograda direct pt. ca nu are cine, s-au trezit prea tarziu , ei si cu Hermastandt !!!

    0
    0
  3. Cred ca si jucatorii sunt in „ceata” dupa „modificarile radicale” si „inexplicabile” pe care le faci de la un meci la altul.
    Stau si ma gandesc daca nu ar fi mai bine fara antrenor si lasati jucatorii sa-si aleaga formula de start si sa joace fiecare dupa propria experienta.
    Am impresia ca daca nu-i incurci; batem tot pana la finalul campionatului

    0
    0
  4. Am lasat o zi sa treaca, sa nu vorbesc…” la cald”. Spun de ceva timp ca Balint nu-i capabil sa organizeze joc de atac. Acum isi revarsa mania …pe Petre. Uita ca el este habarnist in fotbal, ca l-a diistrus pe Buhacianu, ca in baga aiurea pe Rus, ca echipa lui , in aparare, daca e luata pe jos…e vraiste, ca bubuie aiurea tot. Situatia a devenit dramatica si din cauza celor l-au ridicat in slavi pe acest neica nimeni. Meszar , in primul rand, ( care si-a vazut doar de interesul personal, si nu-i niciodata conducator de prima liga),..apoi grupul de suporteri, care ” l-au pus pe Balint, pe un piedestal”…au ajuns acum sa vada..ce trebuia sa vada de mult. Acest Balint i-a alungat pe Ursu si Morar, ca sa il tina pe Nelutu Rosu, l-a adus pe Voinea, il tine pe Rus.Acum se vede cum e sa stai la mana unui singur impresar. Dintre noii adusi Antal face figuratie, Roger…tot mai slab. Balint nu poate pricepe ca rusul e fundas dreapta…nu stanga,( pe stanga e improvizatie), ca Ilie este un pericol la poarta noastra, I-a distrus pe Isac si Tescan, iar..Hrezdac a facut recidiva la incrucisate. Staful lui Balint…de toata jena, de tot rahatul e nonvaloare. L-a tot jucat pe Petre si l-a pus pe tusa pe Buhacianu Idei putine intr-un cap fara prea mult continut. Acum meciul cu Voluntariul devine capital,…fiind „care pe care”. Mira-m-as sa nu ia 2-3 boabe, la cit suflet pun. Nu-i vad pe mercenarii adusi de Apostu sa sufere, au banii la zi. Gaz Metan in mod normal ne va bate la Arad,….doar daca apare mila lui Dumnezeuu si a gazarilor. Jalnic antrenor, jalnica echipa, jalnica conducere. Asta este adevarul…adevarat.

    0
    0
    1. Bine ca le stii tu pe toate:)) Da am o solutie pt tine,vii tu la club-da incepi de jos,de la femeie de servici,ca ,ma gandesc ca nici aia nu i de liga1.Asa ca vii tu pe postu ei :)) dute lasa ne ,stii tu fotbal cat stiu eu face cipca ….

      0
      0
  5. Va salut pe toti UT_isti cu respect,vereau sa va trasmit un mesaj cat mai puternic celor mai tineri si sa
    intelegeti cat mai bine.Eu am aproape 56 de ani stiu ce inseamna sa fi UT-ist si mai stiu ca aradenii sunt cunoscatori de fotbal , prin anul 1983 sau 1984 pe vremea cand eram la liceu(sunt si eu aradean dar acum locuiesc in sibiu) in B am jucat cu Gloria RESITA am batut cu 3-0 jucatori resiteni au iesit de pe teren in aplauze iar UTA in huidueli.Va itrebati uni ditre voi de ce pt ca uta a castigat cu arbitrii prin aceste randuri am dorit sa spun ca UT-istul este un mare cunoscator al fenomenului si isi doreste victori adevarate, muncite si curate.Dl BALIT trezestei pe baieti nu mai conteaza ca ati cam esuat scoateti corabia la mal si terminati cu doua VICTORII.HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
    1. Imi aduc aminte acel meci, dar nu cred că a fost in 83, mai degrabă prin 88! In rest aveți perfectă dreptate!

      0
      0
  6. La toate echipele vezi ceva tactica , combinații,pase,suturi la noi vezi 2 pase după care se bubuie se pierde foarte repede mingea și urmează contraatacurile echipei adverse in care uneori se lasă cu goluri,cu faulturi cu cartonașe, 11m!Te incapatanezi domnule Balint in a pune greșit jucătorii in teren,Miculescu in loc sa fie jucat atacant central ca acolo se vede clar ca da randament bun e jucat in banda e doar un exemplu de cum sunt puși jucătorii in teren mai sunt și alții la fel puși unde nu dau randament,nu înțeleg de ce trebuie jucat cu doi jucatori la închidere?Nu ai jucător la mijloc sa dea pase la atacanți!Noi vrem sa vedem fotbal, ca echipa joaca fotbal nu turca!in schimb ce auzim după fiecare meci jucat acasa și bineînțeles pierdut , ca știți ce aveți de făcut ca echipa nu va retrograda dar cu jocul făcut e clar ca înspre retrogradare ne îndreptam, noi nu vrem sa vedem nici baraj nu vrem sa mai traim emoțiile date de jocul de baraj!Daca nu bateți pe Mediaș și pe voluntari va di groasa rău de tot!Ce folos ca ai bătut la Astra când tu ești conștient ca îți trebuie victorie cu Iași și pierzi lamentabil!Tare a-și vrea sa aud cum se explica tactica asta

    0
    0
  7. Și strategia asta de atac se face pe atacant de meserie cu un procent ridicat de forma ,un 80% Să-i luăm pe rând ,ca steagurile polițaiului Ghiță din Caragiale. C.Rus fara strălucire banca l-a coborât și mai mult ,golul de B e greu de obținut la A. Procent de forma 30% Voinea . Străin în propria echipa.Vrea să ajute ,dar ,,fanteziile” antrenorului ,îl opresc. Procentaj 40% .Petre. Stafia unui jucător promițător. Procent 10%. Denis Rusu. Prea ,,mic” pentru un război așa de mare . Procent 50% Antal sau păcăleala cu fata umana !Un joc bun,două proaste ,ca la tango . Procent50% . Hora .era jucătorul în care toți credeau. Nu se înțelege cu nimeni și nimeni cu el. Caută lovituri de gratie ,care așa cum le zice numele ,nu vin mereu . Procent 50% Roger e singurul care se apropie mereu de ,80% ,dar nu e atacant. E stilul rătăcitor ,mijlocaș ,,oriundi” Italia până și el exagerează în situații critice de gol. Atunci cine sa facă faza si golul ?? ERICO !! Tot Ghiță a lui Caragiale zice cum au procedat cei 7 atacanți. ,,Pupa- l în bot și papa tot”. !!

    0
    0
  8. Multumesc pt dreptate dar sa stiti ca meciul cu GL.RESITA a fost totusi in etapa 7 din div.B 1984-1985 din pacate UTA termina atunci pelocul 13 cu 33p a promovat U Cluj in acele vremuri erau minim 6-7.000 de spectatori iar recordul a fost 22.000 spectatori cu olimpia SATU MARE 3-2 pt UTA tot ani 80 dar nu mai stiu exact cand. Stadionul avea cap.17.500 bine inteles ca toata lumea statea in picioare, era plina si faleza unde erau cismelele de baut apa. HAIDE UTA ARAD

    0
    0
      1. Am fost la acel meci cu Satu Mare,din campionatul 1987 – 1988.Daca tin bine minte am condus cu 2- 0 si Satu Mare a preluat conducerea cu 3- 2.Eram student la Timisoara si pentru ca ma grabeam sa prind trenul de Timisoara de la ora 13.00 am fost chiar in spatele portii in care a marcat Cheregi in momentul golului de 4-3.Era ultimul minut al meciului.A fost ceva fantastic.

        0
        0
  9. VOLUNTARI – CHINDIA 0 – 0 !!! Un rezultat foarte bun pt. UTA !!! UTA nu trebuie sa piarda dinou meciul la Arad cu Gaz Metan pt. a sta linistita ultima etapa !!!

    0
    0
    1. Nu ajungem la baraj fiindcă echipele de sub noi joacă intre ele, chiar si cu două infrangeri cred că scăpăm

      0
      0
  10. Eu personal vad lucrurile în felul următor:Uta bate pe cine vrea și când vrea, am impresia ca sunt niște jocuri de culise în spatele multor meciuri, si-anume jocurile federației, care dictează rezultatele. Oare?……

    0
    0
    1. Ai dreptate,sunt multe rezultate dubioase,multe interese,nici nu mai sti ce sa crezi la un moment dat…

      0
      0
      1. 100 mii de euro este diferenta de bani din drepturi TV intre doua locuri din clasament … cati bani murari pot sa ofere unii ca sa te faca sa pierzi un meci? hai sa nu mai traim pe timpul lui Padureanu si altii care faceau scorurile inainte de meci, daca ati vazut aseara ce s-a intamplat in play-off cu CFR si FCSB, ar rtebui sa va linisteasca in privinat pariurilor …

        0
        0
        1. Lucian! Dacă citeai mai atent,observai ca nu la pariuri făceam referire. Mă gândeam la jocurile de culise a FRF. Iar meciurile de aseară, au fost de prost gust. Nici de mai jucau doua zile nu câștigau nici CFR și nici Fcsb. Asa trebuia sa fie, așa era comanda dată de mai sus.

          0
          0
          1. Comanda de sus ? Care ? Sa nu castige CFR si FCSB ? Daca tu crezi asta poate ne-ai da si finalul comenzii , sa nu castige ele doua ca sa iasa in castig cine ? Craiova e la ani lumina , deci ?
            Sau doar vorbin sa ne aflam in treaba ca romanu…

            0
            0
  11. Un lucru e clar, UTA dorește să învingă doar anumite echipe ( în funcție de punctele de care avem nevoie, pentru a rămâne în Liga I ), acest lucru se observă după cum este aleasă formația oficială și după nivelul de implicare a antrenorului în acele meciuri!
    Ați auzit ce au declarat cei de la Sepsi după ce au învins pe CFR?
    TOȚI cei intervievați au spus că că se muncește foarte mult la antrenamente, se exersează scheme ofensive, până le visează.
    SIGUR vom evita barajul, însă am un gust amar lăsat de inconstanța continuă a formei sportive, de haosul din jocul UTA-ei, de surprizele neplăcute care parcă apar voit!
    Iubesc brandul UTA, nu îmi place cum antrenează Balint și nu văd nici un progres la vreun jucător, doar regres!
    Pentru mijlocașii și atacanții UTA-ei :
    Uitați-vă la Rusescu cum a înscris cu FCSB-ul,”acoperind” mingea, nu pe călcâie…
    Îmi doresc să văd că cei care fac parte din aceasstă echipă de fotbal, să devină o adevărată FAMILIE, care are în gând, NUMAI VICTORIA!

    0
    0
    1. Ii suspectezi pe cei de la UTA de ceva… inteligenta (.” Un lucru e clar, UTA dorește să învingă doar anumite echipe..” ) Au batut doar pe cei care aveau probvleme sau nu aveau chef. La UTA nu se joaca fotbal, echipa doar se apara ( sta in careu si …bubuie),…nu stie sa atace, iar daca apararea „e luata pe jos”….e dezastru. In plus antrenorul …e doar de liga a doua…nu prea stie …cum si cu ce se „mananca fotbalul”. UTA e o palarie enorma …pentru el. Iar multi jucatori nu pun suflet…oricum au contract inca o luna , apoi pleaca, acum….au salarii bunicele…nici nu-i mai intereseaza primele.

      0
      0
  12. domnule Vali esti nesigur si bagat in ceata ca si dl Balit eu nu vorbesc de meciul de 4-3 ci de meciul din 5 aprilie 1981 et 22 cand am invins pe olimpia la arad cu 3-2 si unde au fost repet ,peste 22.000 de spectatori.HAIDE UTA ARAD

    0
    0
  13. Mai intai,ar trebui sa se trezeasca el,dar nu-i suna „desteptatorul”. Nici un meci castigat de UTA in acest campionat,nu i s-a datorat domnului Balint si analizelor tehnico-tactice,inainte si de dupa partide.Meciurile castigate sau egale,au fost rodul intamplarii si al reactiilor momentane ale unor fotbalisti cu experienta,dar cam plafonati,jucatori a caror reactivitate si reusita,se face simtita odata,de doua ori intr-un campionat.Orice antrenor,construieste jocul echipei,pe baza calitatilor jucatorilor utilizati.Cea ce la domnul Balint ,nu e cazul.Este evident ca la jocul de cap in careul advers,suntem deficitari.De aceea vine Erico in careul advers la faze fixe.Atunci tu antrenorule,gamdeste alt mod de a trata fazele fixe.Este evident ca tinerea lui Miculescu pe banda dreapta e o gresala.Baiatul are statura si calitati de varf.Din start jucam cu un om in minus.Pe cealalta parte,Denis Rusu: domnilor specialisti in fotbal,ultimul jucator de talie mica din lume este Lionel Messi si el a aparut acum aproape 20 de ani.Toate echipele mari au jucatori rapizi si cu talie,dar noi ne incapatanam cu jucatori de statura mica(care pot fi mingicari,dar fotbalisti nu).Deja jucam cu doi jucatori mai putin.Shliakov,fundas dreapta,este dezorientat fiind mutat cand pe o parte cand pe alta(rusul fiind unul dintre cel mai combativ jucator)Mai jucam cu o jumatate de jucator in minus.Mijlocul echipei,dupa un an,este inexistent:poate doar Isac si partial lituanianul(dar numai pe faza defensiva),iar mijlocasi de atac,nu exista.Orice antrenor daca nu are un jucator pe un astfel de post,transforma un jucator de atac,ca servant a celor din linia intaia.De un an de zile nimic.Mai avem un jucator si jumatate in minus.In aparare,Roumpulaku,este intradevar un baiat de treaba,dar ca fotbalist,poate numai la liga doua sau a treia,iar Ilie,este un jucator mai degraba de rugby-foarte bun la degajari-.si atat.In consecinta intram 11 pe teren,dar in realitate suntem 7,hai sa zic 8 jucatori.Am jucat 12 ani in fosta divizie B,am mai discutat si cu alti fotbalisti din generatia mea si parerea lor este unanima:antrenorul nu stie sa aleaga corect jucatorii si mai grav,nu stie sa-i pozitioneze in teren si sa le construiasca jocul dupa calitati.Cu parere de rau,daca norocul sau „bulanul”cum se spune intre fotbalisti,nu ne va ajuta,ajungem la baraj.Unde se poate intampla orice….

    0
    0
  14. Cu tot respectul,Mister Balint are mari probleme in a considera jucatorii sai,din propria ograda,ceruti,doriti si primiti,pe care nu ii poate gestiona,ba si mai mult,care se impun peste el,fac mofturi?….Ucenic,practicant la nivel de Liga I-i,cu ugerul plin…Ce cauta un asemenea staff incompetent,langa el,daca e bun???Ce rol are acest dubios,anonim Panzaru,pe lista,opis de salarii?Tot nu am prea inteles,logic?Cand isi da cu stangul in dreptul,apare Blandul Ben,in fata scutului..Dorin Stana,care dezamorseaza mereu situatia…pana cand il vor tot baga la inaintare???
    Tremuram,dar ne asigura ca 100% NU AVEM EMOTII???SERIOS???
    Pai atunci,din ce cauza am ajuns aici,atat timp cand puteam fi linistiti,cu mult timp inainte???

    0
    0
  15. Situatia echipei e foarte dificila,nu ne putem baza pe rezultatele altora insa dupa cum se vede jucatorii nu-si gasesc cadenta ,analize,amintiri de cand era uta mare ,nu merge,nu traim din amintiri,cu parere de rau recunosc si eu,dupa atata timp ca n am avut un un an trenor priceput si are si el un aport la acest record 18 meciuri pierdute acasa

    0
    0
  16. Draga Balint și Meszaros, va ofer o singura idee: Faceți contracte individuale, care sa nu mai permită pe viitor, exista unor situații inexplicabile, mai pe scurt, cu drepturi și obligații. Momentan nu exista,, obligatii” prin contractele,, futbolistiilor”.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button