UTA Arad

Utiștii, nerăbdători să-și reîntâlnească fanii pe stadion: „Sperăm să se rezolve, ne lipsesc și nu de ieri, de azi. Criticile? Sunt normale, trebuie să fim puternici”





Au trecut aproape 24 de ore de la declarația președintelui Klaus Iohannis, care le-a dat speranțe mari fanilor echipelor de fotbal din toată țara cu privire la revenirea pe stadioane încă din acest weekend, fără ca membrii Guvernului, respectiv Ministerele Sănătății sau a Tineterului și Sportului, să vină cu lămuriri prinvind condițiile în care tribunele vor fi ocupate la 25% din capacitatea lor.

Conducerile cluburilor au reacționat imediat, majoritatea sunt pregătite să deschidă porțile arenelor chiar începând de mâine, dar fără norme de aplicare zicerile președintelui României sunt vorbe în vânt. Există speranțe ca în această seară Florin Câțu să vină cu lămuriri, dar până atunci UTA și-a informat abonații să-și ridice cardurile de la club, iar echipa lui Laszlo Balint începe să se obișnuiască cu ideea că va avea parte de susținerea unei părți a fanilor duminică, cu Gaz Metan Mediaș.

Până acum, cel puțin „ultrașii” au fost în peluză doar la două dintre antrenamentele echipei pe arena „Francisc Neuman”, așa că senzația va fi nouă, unică, la ora disputei cu trupa lui Mihai Teja. „Deocamdată, nu știm sigur dacă vor fi spectatori, dar, bineînțeles, dorința noastră este să simțim acest sprijin al susținătorilor noștri din tribune. Ne lipsește acest lucru și nu de ieri, de azi, din păcate a trecut foarte multă vreme de când cei mai importanți participanți la fenomenul fotbalistic nu pot fi prezenți. Ne dorim din tot sufletul să se rezolve cât se poate de repede această situație, a fost acel anunț al președintelui Iohannis, sperăm să devină oficial și sperăm să apară și niște norme de aplicare a acestei decizii. Clubul și-a expus poziția față de aceste aspecte, deci așteptăm cu exactitate modalitatea prin care vor putea fi suporteri în tribune. Chiar dacă nu este deloc ușor să te organizezi într-un timp atât de scurt, existând și o doză de risc în tot ceea ce  privește sănătatea și siguranța suporterilor  noștri, suntem siguri că se vor găsi căile să iasă totul bine și să avem arădeni pe stadion duminică”, a spus Laszlo Balint astăzi, cu ocazia conferinței de presă ce a precedat disputa de acasă cu Gazul.

Dat fiind și ultimul rezultat, 1-2 cu Poli Iași și criticile apărute în rândul fanilor arădeni după acest joc, ar putea exista riscul ca fotbaliștii UTA-ei să fie puși sub presiune de susținătorii lor dacă nu le iese jocul în fața Gazului, duminică. „Presiunea există mereu la fotbal, mai ales dacă țintești către performanță. E normal să fim criticați, suporterii au avut așteptări de la noi, dar și noi am avut alte așteptări de la noi, pentru că am demonstrat de atâtea ori că putem mai mult. Trebuie să demonstrăm tărie de caracter toți, în frunte cu mine, să fim puternici. Indiferent de ce se va întâmpla, eu cred că toată lumea trebuie să înțeleagă că este un moment greu, dar nu imposibil de trecut. Noi am mai trecut peste momente dificile, aduceți-vă aminte de play-offul de promovare din Liga 2-a. Plecând dintr-o poziție, să spunem, confortabilă, am reușit, între ghilimele, să ajungem să jucăm ultimul meci sub o presiune fantastică. Și asta se întâmpla după ce am jucat cu Rapidul și am fost contestați de o manieră foarte aprigă de fani. Dar, am reușit să rămânem focusați pe îndeplinirea obiectivului și la fel se va întâmpla și acum. Poate asta este soarta noastră, să avem – cumva – acest ciclu. S-a întâmplat sezonul trecut să suferim până în ultima etapă, eu sper ca acum să încheiem acest ciclu cu o etapă înainte de final și să reușim la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaș să respirăm un aer mult mai curat decât respirăm acum. E adevărat că și suporterii și-au spus nemulțumirile, pe bună dreptate, pentru că  ar fi trebuit să ajungem la acest meci dintr-o cu totul altă postură legat de calcule. Deocamdată, e bine că suntem la mâna noastră și că putem să ne concentrăm efectiv la ce avem noi de făcut în acest meci”, a mai punctat Balint.

Dacă vorbele lui Iohannis se vor adeveri încă din acest weekend, duminică, la ora 14, pe nou arenă „Francisc Neuman” , UTA – Gaz Metan ar trebui să se joace cu aproximativ 2700 de fani arădeni în tribună.

3 comentarii

  1. Gradinaru si Dragan si-au dat demisia de onoare, fiind inculpati in proces de dare de mita, si alte foloase necuvenite ?

    0
    0
    1. mai fasole, ce treaba ai ce se intampla cu cei 2???pe tn te intereseaza scaparea UT-ei sau k aia merg la puscarie?vrei sa i vizitezi cu o prastie printre gratii le trimiti,CEE????pt noi conteaza DOAR k UTA sa RAMANA in liga1!!!

      0
      0
  2. Nu stiu ce sa spun,cat de mult si-ar fi dorit echipa sa fi avut spectatori?…si noi am fi vrut sa-i sustinem,dar una o stiu sigur,garantat..Probabil ca i-am fi ajutat mult ca sustinere,poate ca altele erau deznodamintele..dar in acelasi timp,dupa primele 2 infrangeri acasa,greu de digerat,ar fi vuit tribunele de huiduieli si fluieraturi,asortate cu injuraturi asezonate…Sa fim seriosi…Probabil ca nu ar fi fost suficiente fortele de ordine,la calmarea spiritelor…Imposibil de acceptat asa ceva….Am impresia ca Mister Balint si staff-ul sau ciudat,nu au habar ce ar fi urmat….Interesant..:-)))
    Interesante colocviile de presa…Vreau sa-l vad pe Panzaru la un interviu,ce hram poarta???Ce calitate de functie are???Ce acopera?In ce functie este incadrat,ce rol???Psiholog,sfatuitor,sau ce???Ce il recomanda la UTA???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button