UTA Arad

Conducerea UTA-ei și impresarul Apostu susțin că nu pot dialoga cu președintele Lipovei pentru transferul lui Denis Rusu: „Oferta încă există, dar va expira în curând”





Patru au fost jucătorii sub vârstă pe care UTA a contat constant în acest sezon de Liga 1, respectiv mijlocașii Damian Isac, Denis Rusu și David Miculescu, plus atacantul Adrian Petre. Din diverse motive, doar primul are șanse mari să continue în „alb-roșu” și campionatul următor.

Despre situația lui Petre v-am relalat pe larg și oricum el nu mai era eligibil ca Under, în timp ce pe adresa lui David Miculescu sunt așteptate oferte tentante, în special din străinătate. Iar, astăzi, Alexandru Meszar a afirmat următoarele: Dacă este o ofertă corectă, oricine este de vânzare. Adică pentru suma corectă orice fotbalist poate pleca de la UTA”. 

Cazul lui Denis Rusu este mai special și chiar puțin curios. Fotbalistul de 20 de ani a fost împrumutat de Șoimii Lipova la UTA până în vară, iar cele două cluburi nu s-au înțeles cu privire la transferul său defintiv. Mai mult, se aude că talentatul mijlocaș de bandă are de unde alege pentru a-și continua cariera în Liga 1, iar FC Argeș, nou promovata FC Universitatea Craiova și chiar și CFR Cluj i-au făcut propuneri tentate Lipovei în acest sens. Totodată, gruparea arădeană nu pare să insite mai mult decât a făcut-o, sub formă de o ofertă în bani, plus un procent de 50% la următoarea vânzare, în urmă cu aproape trei luni de zile. „Am insistat la un moment dat pentru Denis Rusu și, zic eu, am făcut o ofertă peste cele pe care le fac cluburile de Liga 1 pentru juniorii sau jucătorii neconsacrați care vin din eșaloanele inferioare. În primă fază, această ofertă a fost acceptată, ulterior nu s-a mai semnat acest contract. Din punctul nostru de vedere acea ofertă mai rămâne valabilă o perioadă scurtă de timp, dacă cumva clubul din Lipova dorește și are inițiativa să vină să semneze transferul. Bineînțeles, oferta va expira în curând, vom renunța la jucător dacă nu există interes din partea clubului cedent” , a declarat astăzi Alexandru Meszar, despre fotbalistul care a pus umărul la menținerea în Liga 1 cu două goluri și tot atâtea pase decisive. 

Nici impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, nu are noutăți concrete în ceea ce-l privește pe fotbalistul crescut de LPS Bihorul Oradea și cizelat de Șoimii Lipova la nivelul Ligii a 3-a începând din 2018. „Este o negociere între cluburi, eu din postura mea de agent pot să spun decât că prima opțiune pentru Rusu a fost, este și va rămâne UTA Arad. Mai departe e vorba despre negocierea dintre cele două cluburi, nu mai ține de mine. Știu că UTA a făcut o ofertă fermă pe care inițial cei de la Lipova au acceptat-o, după care președintele de acolo nu a mai răspuns la telefon. Eu nu am ce să fac mai mult de atât, nici domnul Meszar nu cred că poate face mai mult. E cumva deranjant si pentru mine lucrul ăcesta, nu e o problemă să refuzi o ofertă, dar e important să fim bărbați și să spunem lucrurilor pe nume. Nu știu cât de mult ne mai putem ascunde pentru că vine perioada de transferuri, iar Denis este reprezentat de mine până la urmă. Într-adevăr, m-a contactat Argeșul și alte mai multe echipe pentru el, dar nici măcar cu ei nu au mai avansat lucrurile. Nu am mai avut dialog cu președintele Lipovei, e un lucru nemaiîntâlnit în fotbalul românesc. Aș vrea să pot vorbi cu el măcar 5 minute, dar domnul de la Lipova e singurul la care efectiv nu are nimeni acces”, a spus Apostu.

Pentru transferul definitiv al Denis Rusu la alte formații din Liga 1 se înaintează sume cu cinci zerouri, pe când cea a UTA-ei era doar cu 4, dar numai pentru jumătate dintre drepturile federative ale fotbalistului. Contactat de sportarad.ro, Radu Pop, președintele celor de la Șoimii Lipova nu a avut nimic de declarat pe acest subiect.









9 comentarii

  1. Dragoste cu forta nu se poate face…indiferent de vointa Lipovei(la o adica de inteles,ca vrea sa obtina cat mai mult,si garantat joaca la NEVE,la mai multe capete)…Ca sa fim sinceri,mie mi-a placut titirezul Denis Rusu in primele etape,apoi,incet,incet,adversarii l-au citit si era previzibil si au inceput criticile,macar ca nu era nevoie,asupra unui copil,adus direct din Liga a 3-a…Prea mare presiune s-a pus pe el,timp in care Miculescu a fost „uitat” de catre critici si a putut creste in liniste in joc..Rezultatul se vede…
    Denis Rusu este apasat pe psihic,un mic pion,fara experienta,probabil total debusolat bietul copil..si in loc sa fie protejat,vulturii roiesc..este marfa pe taraba din vechea Piata Turceasca,istorica,din Lipova…Daca si cand va fi putea ridicata presiunea de pe D.Rusu(strict si doar prin prestatiile sale),o va prelua alt junior in care se vor pune sperante mari..asta este…
    Doamne ajuta..UTA-ei sa-i fie bine!Deciziile se iau la calm…
    PS:in Romania,jucatorii devin sclavi,exact patania lui Romario Moise…conducerea,Mister Balint,l-au vrut,el si-ar fi dorit sa ramana la UTA…dar nu tot ce zboara se si mananca,din pacate….Cine stie,cand si cum,daca va mai reaparea vreo-data…daca…Caile fotbalului sunt foarte incurcate…O miscare gresita si cariera unui fotbalist de mare perspectiva,poate fi garata intr-un garaj uitat de lume,din pacate…

    0
    0
  2. Cine pariază pe Rusu ? La pariu se pun bani și se emit supoziții de succes ! Ca la orice pariu riscurile la început sunt egale cu un eventual câștig De aceea trebuie sa te gândești de două ori. Deocamdată Denis a trecut de doi fundași din 16 !! La postul lui e un avantaj că e mărunțel,nici Messi nu e mai mare. E receptiv la combinații ,dar slăbuț la deposedări și tot așa. Un pariu ca orice pariu !!!

    0
    0
  3. As vrea sa ii aud pe postacii care il dadeau mare Utist pe nea Pop de la Lipova. Probabil nici nu e decizia lui, ci si a CL Lipova. Am spus la un alt articol, ca pentru bani si ursu joaca, deci nu are rost sa o mai „scaldam” cu Soimii. E clara treaba daca nici la telefon nu raspunde, pana la urma asta face dovada caracterului. Inteleg ca e ocazie unica pentru Soimii sa incaseze multi bani, alt jucator nu vor mai avea pe teava in urmatorii 5 ani; dar sa transmita, am primit oferta Argesului si baiatul va merge acolo si cu asta basta. Caracter zero

    0
    0
    1. O sa spuna Pop ce are de spus dupa ce se termina campionatul. Eu stiu doua lucruri foarte sigure. Primul este ca UTA nu a facut oferta de cumparare pentru Rusu, ci a oferit 10 mii de euro pentru 50% din drepturile jucatorului iar clubul din LIpova doreste sa-l vanda integral si sa mai detina procent la o eventuala revanzare. Al doilea lucru este ca nu l-a sunta NIMENI pe Pop sa discute despre Rusu. Restul sunt povesti, jucatorul nu este dorit la UTA.

      0
      0
      1. Boss, normal ca si voi aveti varianta voastra. Ca doar nu ati spune: da, asa ii cum zice UTA. Daca e cum zici tu ca nu-i dorit, atunci asteptam 30 iunie, se incheie contractul de imprumut si la revedere – fiecare cu p**** masii. Cert e ca de cand s-a discutat vanzarea baiatului, a scazut in forma, s-a vazut clar ca l-a afectat, dar ce sa mai intereseze pe careva, cand banii sunt in fata ochilor. Asta e un aspect mai trist, din pacate. Din punctul meu de vedere, sper ca baiatul sa confirme in continuare la nivelul Ligii 1, indiferent unde va juca si cariera lui sa fie una de success. Restul, boss, e cancan.

        0
        0
        1. Cum poti sa crezi ca nu raspunde la telefon? Apostu l-a sunat o singura data de cand e impresarul lui Rusu, ca sa-i comunice interesul lui FC Arges. Atat.

          0
          0
          1. Boss, e mai putin relevant cine nu raspunde la tel. E simplu: in presa, UTA cu agentul jucatorului au declarat o varianta; daca e alta, Soimii ar fi trebuit sa declare ceva, nu? Asa ca si mod de lucru, fiind topic de interes public, vorbim de cluburi finantate din bani publici. Scrie sportarad ca l-a contactat pe Pop si nu a avut declarat nimic, el fiind presedintele clubului. Suntem departe de fotbalul mare…din toate punctele de vedere, si in speta de mentalitate

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button