Arhivă articole

După Voluntari, încep negocierile pentru prelungirea contractelor la UTA, dar țintele se pun și pe transferuri: „Vom mai ridica nivelul, dar nu spectaculos!”„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a câștigat dreptul de a juca și la anul pe prima scenă a fotbalului românesc cu o etapă, iar arădenii își pot face deja planuri pentru viitorul apropiat. Sigur, Laszlo Balint cere concentrare și pentru deplasarea de la Voluntari, există și o miză a banilor din drepturi TV pentru campionatul viitor, iar conducerea a suplimentat prima în cazul unui succes miercuri, însă riscul unui rezultat negativ există atâta timp cât ilfovenii vor juca cu săbiile pe masă, încercând să scape și ei de baraj.

S-au descurcat fără bani publici de la începutul anului

Și, până la urmă, „oficialii” UTA-ei au treabă multă, atâta timp cât mai au sub contract doar zece fotbaliști, străinii Shlyakov, Roger și Vorobjovas, plus Peteleu, Antal, Petre, Isac, Miculescu, Hrezdac sau Negoescu. Fiindcă aproape toți ceilalți fotbaliști sosiți vara trecută la Arad sunt impresariați de Bogdan Apostu, un oarecare control există asupra lor și, până la urmă, aceștia nu ar avea motive să plece în altă parte, atâta timp cât gruparea arădeană și-a respectat la timp toate angajamentele din acest sezon. Și a făcut-o în condițiile în care de la promovarea în Liga 1 a primit de la autoritățile locale arădene doar cele două milioane de lei câștigate pe baze de proiect în luna noiembrie a anului trecut. „Pentru anul 2021 încă nu am primit nici o finanțare de la nici o instituție local, nici de la Primărie, nici de la Consiliul Județean. Discuții au fost, până la urmă nu s-au finalizat. Tocmai din aceste motive, rezultatul și îndeplinirea obiectivului este cu atât prețioasă, deoarece am reușit ca acest minus din buget să nu îl resimtă nici echipa, nici angajații clubului. Și să nu uităm că au fost 5 luni și jumătate foarte încărcate, cu un întreg retur de sezon regulat, plus play-outul de 9 meciuri”, a precizat Alexandru Meszar, conducătorul numărul unu al echipei fanion a Aradului.

Apostu lucrează la a treia campanie de achiziții la UTA: „E meseria mea, e normal să mi-o fac la cote înalte”

Sigur, vor exista și fotbaliști la care stafful tehnic va renunța, căci, conform lui Meszar, până la ora actuală nimeni nu a spus că nu mai ar mai vrea să continue în „alb-roșu”. Ar mai fi și categoria jucătorilor aflați sub contract, iar numele acestora e Evgheniy Shlyakov, Modestas Vorobjovas și Roger jr., care ar putea fi lăsați să plece pentru suma corectă. Iar Bogdan Apostu susține că e pregătit să-și suflece din nou mâinile pentru formarea unui lot mai competitiv. „Am fost mereu pregătit și voi fi mereu și de aici înainte. E meseria mea până la urmă și e normal să mi-o fac la cote înalte. Nu cred că am dezamăgit până acum pe nici unul dintre cei aflați la această masă (n.a. Alexandru Meszar și Laszlo Balint) și vă asigur că așa se va întâmpla și de aici înainte. E clar că dacă am acceptat să continuăm acest proiect, să mergem mai departe pe această linie, vom face tot ce ține de noi pentru a crește nivelul lotului, în primul rând. Iar aici, eu personal am toată încrederea mea în Gyuszi, atât ca persoană cât și ca antrenor. El va aduce un plus considerabil în următorul sezon, cu un lot de jucători cumva îmbunătățit. Gyuszi Balint și cei din conducerea clubului vor decide ce-și doresc exact pentru sezonul ce vine, eu nu pot să fac altceva din postura mea decât să încerc să aduc jucătorii cei mai potriviți pe pozițiile cerute. Astăzi am înaintat doar niște idei generale, niște principii de bază, rămânând ca după ultima etapă să aprofundăm acest aspect. Sigur, majoritatea fotbaliștilor care sunt azi la UTA au și alte propuneri, dar e clar că și acest sentiment al stabilității și al continuității poate cântări decisiv în alegerea lor, chiar în detrimentul unor oferte cumva mai avantajoase financiar”, a spus Apostu, care a mai ținut să specifice că pe rusul Shlyakov îl consideră printre primii cinci fundași stânga din Liga 1, dar și că asocierea sa cu proiectul UTA nu ar trebui să-i închidă ușile la alte cluburi. „Eu mereu îmi voi încuraja jucătorii să evolueze la maxim indiferent de adversarul pe care-l întâlnesc. Cel mai bun exemplu este Răzvan Onea de la Iași, care a marcat golul victoriei aici în sezonul regular și care a scos penalty-ul din al doilea meci, tot aici la Arad. Mai mult decât atât, FC Argeș a câștigat la Arad cu golurile a doi jucători pe care îi reprezint, Sylvain Deslandes cât și Antun Palici, așa că nu ar trebui să existe dubii în dreptul profesionalismului cu care îmi fac treaba”, a adăugat fostul atacant.

Albu se întoarce la Chaijna: „ Nu prea contează atât de mult ce-și dorește el sau ce-mi doresc eu”

Pe lângă Denis Rusu (Șoimii Lipova), UTA mai are un fotbalist împrumutat de la un alt club. Este vorba despre Alexandru Albu, care e cotat la 650 de mii de euro de transfermarkt, dar care trebuie să se întoarcă după meciul de la Voluntari la Concordia Chiajna. Iar dacă arădenii îl vor în continuare îi costă nu mai puțin 375 de mii de euro. „El e jucătorul UTA-ei până la 30 iunie, mai departe rămâne de văzut ce va fi. Voi avea o discuție cu Cristi Tănase, președintele Chiajnei, trebuie văzut ce gândesc ei. Nu prea contează atât de mult ce-și dorește el sau ce-mi doresc eu, contează foarte mult și ceea ce vrea Chiajna, club de care aparține și cu care mai are contract. Oferte va avea, asta e clar”, mai susține Bogdan Apostu.

Balint nu vrea schimbări radicale la nivel de lot: „Mi-aș dori să rămânem într-o formulă cât mai apropiată de cea actuală”

Despre strategiile de viitor a vorbit și Laszlo Balint, dar a făcut-o la modul general. „Discuțiile le-am inițiat doar în această dimineață pentru că am rămas cu toții foarte concentrați pe prezent, pe îndeplinirea obiectivului și, bineînțeles, pe asigurarea continuității la nivel de prima ligă a clubului. Deoacamdată,  am stabilit doar niște coordonate, știm că ne așteaptă o vară dificilă, pentru că încercăm să identificăm cele mai bune soluții ca să devenim puternici din toate punctele de vedere. Eu plec de la partea de pregătire, pentru că sunt foarte bucuros că o să avem un proces de pregătire pre-competițională normal, în care putem să mergem și într-un cantonament, să disputăm și câteva meciuri amicale, deci să parcurgem toți pașii necesari pentru pregătirea optimă a echipei înaintea unui sezon competițional. Începând de aici, vom continua cu partea de întărire a lotului. La această oră, totul este foarte relativ, pentru că evaluarea nu o putem face în funcție de meciul cu Gazul sau cel de la Voluntari. Se va face o evaluare foarte corectă, foarte obiectivă, mai ales că sunt destul de mulți jucători la final de contract. Am mai spus-o, noi ne dorim să rămână cât mai mulți fotbaliști din acest grup pe care îl avem, multe echipe din România au avut dificultățile ci care ne-am confruntat și noi, așa că ne dorim să rămânem într-o formulă cât mai apropiată de cea actuală. Bineînțeles că asta nu depinde doar de noi, pentru că intervin niște negocieri. Ne dorim și noi să avem un buget cât mai consistent, din păcate vremurile sunt cum sunt, bineînțeles că se va ridica un pic nivelul și din acest punct de vedere, dar nu spectaculos. Adică aș vrea să se înțeleagă că suntem foarte atenți la orice cheltuială și s-a deschis această conferință cu principiile clubului, iar unul dintre acestea este stabilitatea. Acesta este foarte importantă, ca și continuitatea, sunt două principii de bază pe care mergem la UTA  în acest proces de dezvoltare al clubului”, a punctat antrenorul UTA-ei, care și-a prelungit chiar azi contractul până în vara anului următor.

Se întorc la Rogla, în Slovenia

După deplasarea de la Voluntari, toată delegația arădenilor revine la bază, unde vor urma câteva zile de negocieri cu jucătorii cărora le expiră contractele și vor mai fi doriți la club. Din informațiile noastre, Gyuszi Balint vrea să le dea vacanță elevilor săi până pe data de 14 iunie, pentru ca după partea de reacomodare cu efortul să se plece într-un cantonament în Slovenia. Practic, „roș-albii” se vor întoarce la Rogla, acolo unde s-au pregătit în vara anului 2019, pregătind sezonul promovării în Liga 1.

10
0
loading...

38 comentarii la articolul: “După Voluntari, încep negocierile pentru prelungirea contractelor la UTA, dar țintele se pun și pe transferuri: „Vom mai ridica nivelul, dar nu spectaculos!”

 1. Greu de crezut,cel putin momentan….fata de cantonamente…Nu se stie ce tari raman in scenariu de risc,cel putin galbejor,deci nu ai cum sa gandesti cantonamente,cu atat mai putin rezervari…Slovenia fiind inca in scenariu rosu…
  O spun repetitiv…Sper ca,sa se analizeze bine raportul salarii/calitate/aport si raport/contributie…Asa au declarat trio-ul Meszar,Balint,Apostu,astazi,la conferinta de presa…Nu trebuie facuta ultima imagine de brio,”Magna cum Laude”,ci asa cum s-a spus,o totala analiza,infipta adanc…pe tot ce s-a gresit,cine nu s-a reportat,cine ar fi putut altceva,cat ,cum,in ce conditii…Trebuie si Mister Balint sa-si faca analiza proprie,autocritica,in liniste,meci cu meci,unde a gresit,din ce motive…pentru ca a gresit enorm si des…
  Gata..La Voluntari mergi cu portar Mociu,neaparat,sa nu cumva sa lipseasca Negoescu debutat….Sa se mearga la victorie….Nicicum altfel….Miculescu sa joace liber,ca pasarea cerului,cum vrea el,acolo unde i-ar fi locul,sa zburde,cu Roger lejer,in spatele sau…
  Pana la urma ajung sa cred ca Bogdan Apostu are cel mai mare merit…

  21

  2
 2. Nu doresc sa jignesc pe absolut nimeni,dar exista elefanti parsivi fata de UTA…Unul dintre ei este Albu…El nu doreste prelungire,imprumut la UTA,vrea afara(de inteles)…Joaca la doua capete…Daca nu am oferte,raman la UTA,sunt sub contract..Dar nu stie cu cine este sub contract,mai exact,Apostu ii aduce aminte ca este pana la 30 Iunie…Nu vrea inapoi la Chiajna,sub nici o forma,dar nici la UTA nu se prea inghesuie sa semneze…Despre astfel de jucatori,trebuie sa ne debarasam…Albule,Albule….Du-te linistit….la noi,la UTA,nu ai scris absolut nimic….Pe la noi ai ajuns la nationala,unde nu vei mai ajunge curand….Elefantule…

  21

  12
  1. Comentariul tau este rautacios, ca sa scriu elegant. Albu nu poate refuza UTA decat daca i se face o propunere de prelungire a contractului.Din cate stiu acest lucru nu s-a intamplat inca. Ce va place unora sa improscati cu noroi in jucatori si cand nu merita!

   10

   2
   1. Scuze,@Cornel..comentariul meu nu este rautacios ci doar obiectiv…Noi am mai trecut prin asa ceva cu Romario Moise…Imprumutat,dorit,dorea si el si Balint sa fie pastrat si degeaba dorinte si memorii depuse…Nici la Astra nu a ramas si nici cu Petrolul nu a facut mare branza….Caz clasat si anii trec peste cate un jucator care ar fi avut alte perspective…Atat doream sa scriu…Raman reticent fata de jucatorii imprumutati,in general…Cand se apropie de sfarsitul imprumutului si par ca nu pot fi pastrati,sau nu confirma,GATA….nu iti mai joaca nimic…Si nici nu mai poti sa-i motivezi….Cam asta ar fi ideea….

    1

    1
 3. Grija mare la elefanti…raport calitate-salariu/prestatii…Normal ca toti vor unde este plata la zi,cascaval….UTA nu este sanatoriul nimanui si nici mama ranitilor….Pot sa ramana Hora,Antal,dar in alte conditii de performanta,nu la ce au incasat…Gata cu prosteala si mimarea….Balint,Apostu cu supervizarea lui dl Meszar,nu trebuie sa lase loc experimente….Trebuie reconsiderate salariile,in functii de performanta….Punct!

  25

  1
  1. Giro…cind ai dreptate…trebuie sa ti se dea. Asa e, la UTA exista unii care nu au pus mult suflet, unii care au stat mult, venind cu o fragila stare de sanatate, unii…care vor fi vrut, dar nu au putut,.. destui cu salarii mari, care nu le-au onorat prin joc. Apoi paguboasa atitudine a conducerii de a nu face contracte mai lungi, macar la cei care au pus suflet, nu e buna. La fel, nu a fost mare colaborare pe planul juniorilor cu echipele de C, iata , acum dupa ce Rusu „a scos capul”…jucand la UTA,…Lipova poate face nazuri, dar daca UTA avea acolo , imprumutati, 3-4 tineri…era altceva. As reinfiinta echipa de C UTA…poate la Pancota sau la Siria, cu ajutor judetean si local.Trebuie reactii rapide la aducerea de jucatori ( apropos …Onea ar fi tare util, Romanpoulaku a cam dezamagit ), Shlyacov e mai bun ,in dreapta. Apoi, cu toata stima fata de Academia UTA & Atletico, ne-ar ( mai ) trebui 3-4 tineri , under 21…care sa fie adusi, ( Rusu si Tescan sint exemplu ca nu doar aradenii pot ajuta),1-2 tineri, poate chiar aparatori, si nu trebuie, neaparat impinsi, cei inca necopti,…de la UTA, care au 18-19 ani. Eu cred ca G. Balint, la ce jucatori si ce conditii a avut , la Arad a produs minimum…acceptabil. M-a deranjat, in special lipsaa jocului de constructie, a stiintei de a avansa prin pase, ( cu putine ocazii create prin joc, nu prin faza fixe) , asta si din cauza fragilitatii , cu mingea jos ,a fundasilor centrali. Aici trebuie gandit bine , eu zic ca doar Erico ar merita sa ramana titular, restul ori pleaca toti, ori accepta sa fie rezerve, desi as dori un stoper tanar bun ( l-am avut pe Celea, la UTA si nu i s-au dat sanse). Nu putem ramane cu toti atacantii de azi ( Petre,Hora, Rus,Voinea, Buhacianu )..toti centrali, doar Hora- sa recunoastem asta- a adus eficienta, iar Buhacianu a fost…marginalizat. I-as pastra pe Mode, pe Roger, poate si pe Antal ( ca a venit nepregatit si dupa accidentare, dar a dat goluri importante, desi a jucat putin, deci are valoare ). Ne trebuie ,…ca aerul, un mijlocas tehnic ( poate de tip Purece ), Pacat, Hrezdac este scos din discutie 1 an, nu stiu daca Isac dar si Tescan si Rusu, raman under 21. In concluzie astept reactii rapide,..la UTA, .nu sa luam ce ramane neluat de altii, poate chiar din zona ex-yugo,..am putea gasi ceva util. Satisfactia enorma , pentru mine este ca jucand in prima liga …voi putea vedea meciuri,si sa revad atmosfera din stadion, daca am fi retrogradat,…cine stie cind mai promovam. Imi voi reactiva cele 2 abonamente, si voi incerca- daca se va putea- sa ma apropii de conducere, pentru evaluari medicale la noii veniti si accidentati…daca vor avea nevoie. ….Dupa multa vreme…urmeaza un meci pentru UTA ,…dar si pentru mine,….fara emotii, dar cum nu-i sufar pe cei din Voluntari, mi-as dori o compaortare …decenta. Totul e bine cind se termina bine !. Eu mereu am spus ca e bine sa iti saruti copiii ,…noaptea, cind dorm…sa nu vada. Ar criticat mult UTA, cre ca am fost cinstit si obiectiv, in stilul meu, semnalele dinspre conducere sint ca au citit ce le-am spus, si au fost des, deranjati, dar nu e bine sa auda doar …”corul laudatorilor”…!

   18

   4
   1. Avem nevoie de un mijloc puternic de acolo se leaga totul. Mie unul imi plac foarte mult Petrisor Petrescu de la Hermanstadt, Ronaldo Deaconu de la Gaz si Cordea de la Academica Clinceni.
    Plus inca un jucator in centrul apararii.

    11

    0
    1. Petrescu și Cordea sunt jucători prea buni pentru liga secundă, dar mediocri pentru prima ligă, deocamdată nu fac ei diferența pozitivă pe teren… dacă UTA vrea performanță pe prima scenă…HAIDE UTA!

     9

     0
    2. Mie nu… si nu mai vreau jucatori expirati,elefanti,expirati de la alte echipe perisate…Ma bucur enorm ca Rapid vor sa aduca elefanti de genul fratilor Herea,Sapunescu,sau Sapunaru…in total,ca varsta,deodata cu Biblia,primul testament si Arca lui Noe…Eu le-as propune inclusiv pe Rica Raducanu in poarta si pe alcoolicul Pancu atacant…Toata sustinerea in acest caz,din partea mea….Muszai trebuie reinstalat ca antrenor Alexa,nu vad alta varianta….Cica se aude ca inclusiv Copos,si-a cusut buzunarele,ca sa fie sigur ca nu vine Sumudica,cu aia mica….cu pliculetul anti-carcel…:-)))))

     0

     1
   2. Noi,suntem doar suporteri din inima,nimic mai mult si aceste pareri ale noastre nu trebuie bagate in seama,neaparat…Dar ce se vede si s-a cam vazut,nu poate fi contestat nici de catre antrenor,nici de catre conducere….Nu este nevoie sa ai prea multa stiinta fotbalistica,ca sa-ti dai seama ca angrenajul a scartait rau de tot,din toate incheieturile si balamalele posibile…Cand a functionat apararea,nu am avut posesie si atac..Cand am mers peste adversari,a clacat apararea,pe gafe doar personale,nu neaparat pozitionale….Nu am avut un mijloc sanatos,aproape niciodata….Mijlocasii fac tot jocul,in general,fiind tamponul care joaca sus sau jos,in functie de tactica…Indiferent ca ar fi defensivi,de inchidere,sau de constructie…La noi,la un eventual pressing al adversarului,solutia era pasa la portar si BUFF inainte….peste mijlocasi….Niciodata nu va putea un,de exemplu, Roger,ca 90 minute sa alerge pe tot terenul,pe lung, ca si vechiul joc al copilariei,”Sus-Jos”.Nu exista asa ceva,niciodata!Never-Ever!Are nevoie de minim 3 minute,dupa statistici,ca sa reintre in parametri fizici,suflu sistolic,si asta daca pregatirea fizica este ca de manual…Ca sa glumesc mai departe,in rest devine jocul „Piticot”…Avansezi o pozitie,calci gresit si te intorci cu cateva casute inapoi…doar pentru simplul fapt ca ai calcat gresit…Asa este ca devine interesant?O pasa gresita,pe atac,un dribling esuat,o complicatie in plus,o floricica,pe sustinere si te trezesti cu un contraatac,in care mijlocasii nu se regasesc….Si am luat gol….Pai????

    1

    0
  2. In principiu,aveti dreptate.Dar,analiza nu este suficienta,trebuie plecat de jos,pana sus la conducere(spun urmatoarele in memoria tatalui meu,fost membru al comisiei tehnice numita de baronul Neuman pentru constructia stadionului,in 1945) si anume:
   -culorile clubului sunt rosu-alb,dar cineva fara sa tina seama de istoria UT-ei,a inventat echipamentul gri,fara nici o legatura cu Aradul.
   -o buna parte dintre „elefanti”(carora nu le tin partea) sunt „direct raspunzatori”,de punctele castigate de UTA(cred ca este vorba per total, de 14 puncte).Fara punctele respective eram la brat cu Iasul spre Liga 2.
   -Primaria Arad(pentru ca da bani publici clubului) sa numeasca o comisie formata din specialisti,care sa faca analize amanuntite a urmatoarelor activitati:
   -analiza fiecarui meci disputat de UTA in acest sezon si evaluarea tuturor,atat jucatori,dar mai ales antrenor(sa nu uitam meciurile cu Argesul si Iasul din tur,cand in min.88 aveam meciul in mana,iar in min.90+3,eram echipa invinsa).Analiza trebuie efectuata mai ales la meciurile castigate sau egale,in care am marcat in prelungiri,de multe ori cu foarte multa sansa(vezi meciul cu Chindia).
   -analiza conducerii clubului:presedintele Voinea,director general Gradinaru,director sportiv Dragan,Dorin Stana.
   -analiza modului in care dl Meszar Alexandru,fost conducator al clubului UTA,actualmente director al Directiei Judetene de Sport si Tineret,a sprijinit in continuare activitatea clubului.
   -analiza jucatorilor adusi pe filiera Apostu si randamentul acestora.
   -contactarea si a altor agenti de jucatori,pentru diversificarea ofertei sportive.
   -bugetul de venituri si cheltuieli al clubului sa fie dat publicitatii,avand in vedere faptul ca UTA este finantata in principal din bani publici(numai bugetul UT-ei nu este publicat).
   -contractele clubului cu terti,inclusiv vanzarea drepturilor federative ale jucatorilor,sa fie facute publice.
   -contractele jucatorilor,precum si primele de joc sa fie publice,din acelasi motiv.
   -aportul sponsorilor,precum si contractele de sponsorizre,de asemenea sa fie publice.
   -pentru viitor,gandirea unei strategii,in care 49%din actiuni sa fie achizitionate de suporteri,iar 51%,sa fie achizitionate de un investitor-patron,asa cum se intampla la marile cluburi europene. Si aici nu ma refer la asa zisii”finantatori”,care isi umplu buzunarele,dar distrug cluburile.Pentru ca daca dorim o echipa in Cupe Europene,nu putem sa ramanem in continuare beneficiarii banului public.Pe de alta parte,UTA nu poate ramane o „afacere in trei”, Meszar-Balint-Apostu,pentru ca UTA este nu doar un brand al Aradului,ci este un brand national.Si in primul rand,un brand ca UTA,trebuie respectat de toata lumea,incepand cu primarul Bibart,cu presedintele CJ,Cionca,de consilierii locali si judeteni,de directorii din institutiile deconcentrate,de conducatorii clubului,de antrenori,de jucatori,dar si de cei care intr-un fel sau altul intretin relatii comerciale sau sportive cu acest club.
   -infiintarea unui dialog permanent si civilizat cu suporterii,la care sa participe antrenorul si unul dintre conducatorii clubului….Restul altadata….

   7

   6
   1. Din pacate pe langa multe lucruri pertinente pe care le spui se strecoara altele total gresite sau neproductive. Si voi aminti doar doua.
    1. Primaria sa analizeze jocurile UTA-ei!!! Cine de la Primaria Arad?
    2. Chiar daca sunt de acord ca e nevoie de o transparenta mai mare la club, nu as merge pana la publicarea contractelor jucatorilor.

    7

    1
    1. Pai nu ti se pare normal daca bagi bani intr-o firma sa sti ce se intampla cu ei ?
     La toate marile cluburi europene contractele sunt publice.Si tine cont de faptul ca sunt cluburi private,cea ce la UTA nu e cazul.

     2

     2
    2. Nu se va dori nicidata alt agent in afara de apostu si ce ai zis eu am zis demult ai perfecta dreptate

     0

     0
   2. Bravo,Parneava,in sfarsit un comentariu la obiect si de viitor pentru clubul UTA.
    Nu mai vrem sa dicteze in Arad trio-ul Meszar-Balint-Apostu.Sa fie contactati si alti agenti de jucatori.Daca acest lucru nu se va vrea,e clar ca cei 3 emumerati mai sus au interese proprii.
    Si in primul rand trebuie cautat un sponsor puternic,pentru a putea evolua in cupele europene,fara asa ceva nu o sa fie posibil.Dar mie tare mi-e teama ca nu se prea vrea asa ceva.
    Are dreptate Parneava 49% actiuni ale suporterilor si 51% un sponsor puternic.Hai UTA !!!!
    Da doamne romanului,mintea ceea de pe urma….

    8

    4
 4. Până la urmă calitatea lotului depinde de actuali și noii veniți. Balint vrea un nucleu , ceva mai consistent ,realitatea vrea o schimbare totala de joc și atitudine. Semne bune sunt. Rezultă că antrenorul pune mare baza pe pregătire ,declarând că nu umbla după mari schimbări. Vreo doua piese ar fi păcat să plece.Astea au căutare. Rusul și Roger. Sunt buni niște bani ,dar cine îți dă garanția că pot fi înlocuiți ? Cert e că Apostu are și jucători buni ,dar aceștia sunt de plecare mai departe,au nevoie de scenă și expunere. Așa nu termini niciodată . De fapt Mediașul ,Voluntari,Iașul ,Viitorul , prin acest fenomen s-au distrus

  30

  1
 5. Ar fi o prostie sa plece Shlyakov si Roger, au fost cei (sau printre cei) mai buni. Ar mai trebui adusi vreo 2 ca ei, nicidecum sa plece ei !

  43

  0
 6. Inca o data FELICITARI TUTUROR celor implicati in mentinerea pe prima scena a fotbalului,asa cum este el, din Romania.Dar haideti sa fim corecti:vede cineva vreun jucator indispensabil? Io cred ca nu.Cu CONDITIA sa aduci ceva mai bun! Iar daca va vine,asa rapid,cineva in minte,derulati ,va rog, meciurile si mai ales momentele cand v-a fost lumea mai draga…
  HAIDE UTA!!!

  11

  1
 7. Si Modestas, un mijlocasi devensiv puternic foarte bun la recuperari. Nu-i un mare pasator sau mingicar dar de luptat luptă băiatul pînă la ultima picătură. Trebuie să rămână si el neaparat.

  34

  0
  1. eu zic daca nu se acidenta hrezdac era peste el si hrezdac nu mai putea fi tinut la arad ghinion pacat avea viitor frumos

   0

   0
 8. Felicitari jucatorilor, conducerii tehnice,(care include absolut toti antrenorii, doctorii, masorii, etc) si nu in ultimul rind conducerii clubului pentru salvarea matematica de la retrogradarea din Liga 1. E mult, e putin, eu personal cred ca este o realizare foarte buna considerind aceasta pandemie care a dat peste cap notiunea de „normalitate”, mai ales in parcursul incarcat de o presiune inimaginabila asupra UTA-ei de a juca barajul de promovare in Liga 1, a transferurilor in fuga pentru ridicarea nivelului tehnic al echipei in vara anului trecut si alte transferuri in iarna pentru a ridica calitatea lotului. Nu sint lucruri usor de gestionat, cind ai securea deasupra capului, dar AM REUSIT. Balint si Apostu, doi fosti jucatori de valoare ai UTA-ei, au avut intradevar curajul nebun sa-si lege destinurile si carierele lor de acest club acum 3 ani cind echipa se balacea pe la mijlocul clasamentului in Liga 2. Ceea ce au realizat ei in acesti trei ani la UTA, este de domeniul SF. Uitati-va la echipa domnului Becali care a beneficiat de serviciile celor mai buni impresari, a avut un buget nelimitat de achizitii si salarii, nu numai pentru jucatori dar si pentru intreaga banca tehnica si totusi, nu si-au indeplinit obiectivul si anume acela de a cistiga campionatul sau cupa Romaniei. Fotbalul profesionist in ziua de astazi nu are mama, tata, patrie adorata si este cu atit mai laudabil ca o echipa cu un buget limitat ca al UTA-ei sa promovezi si sa reusesti sa te mentii in Liga 1 dupa primul an. Asta inseamna ca intr-un timp extrem de scurt avut la dispozitie, in conditiile unei pandemii devastatoare, Meszar, Balint si Apostu au reusit sa gestioneze si sa scoata un maxim absolut din resursele umane si materiale ale acestui club. Eu unul, ca fan si fost jucator al clubului nu pot decit sa le multumesc si sa le doresc succes in continnuare in readucerea acestui club acolo unde ii este locul, campioana a Romaniei si participarea in Liga Campionilor Europeni.

  27

  1
 9. Trebuie sa ne respectam blazonul si sa castigam si ultimul meci. Politica clubului e una corecta si trebuie sa apreciem asta, fiindca suntem printre putinele cluburi din prima liga unde exista stabilitate financiara. Pe viitor, daca vom avea noroc sa vindem si jucatori pe bani, sigur ne vom intari si pozitia in clasament.
  Felicitari tuturor si sa ne vedem cu bine pe stadion! Haide UTA!

  12

  0
 10. În meciul cu Voluntari, este momentul prielnic să joci cu cei ce nu prea au confirmat ( mai puțin Roșu ) deoarece nu li s-au dat minute suficiente, sau cărora nu li s-au dat minute deloc.
  Ar trebui să nu lipsească din primul 11, Mociu, Voinea, Buhăcianu, Petre etc, pentru a arăta antrenorului că au valoare!
  Vina că ei nu au arătat consistență în joc este și a antrenorului…de aceea, acum în ceasul al douăsprezecelea ei trebuie să fie în teren, cu niște idei foarte clare și constructive trasate de antrenor.
  Hai UTA!

  5

  3
  1. In meciul cu Voluntari poti pierde pana la 400.000 de euro din drepturile de televizare. Eu as folosi cea mai buna echipa. De aceasta suma poti cumpara un jucator bun care sa te ajute campionatul viitor sa obtii puncte importante.

   12

   0
 11. Pe partea de tineri jucatori am putea să fructificam relația bună a lui Sanyi Meszar cu autoritățile din Ungaria printr-o colaborare cu Academia Pușkaș cu siguranță ar fi un câștig foarte mare.

  8

  2
 12. Este fain sa discuti dupa ce ai sacii in caruta.Inchipuiti-va cu multi spectatori la meciurile UT-ei de acasa, si sa pierzi meci de meci.Atunci si galeria Ultras si ceilalti spectatori ,abonati sau neabonati, sufera pe buna dreptate cand UTA are rezultate slabe acasa.Degeaba se bucura la TV cand UTA bate sau are rezultat bun in deplasare.Noi ,nu suntem nici Clinceni, nici Voluntari, nici Viitorul, nici Chindia, nici Hermanstadt,nici Gaz, nici macar Botosani.Noi ne luptam cu Rapid, Dinamo, Craiova,Sepsi, etc.
  PS Daca ar fi si Poli Tm, Crisul Oradea, Resita, Olimpia Satu-Mare, ar fi mult mai frumos si acasa si in deplasare, Haide UTA, Hai Aradul, hai sa nu ne facem de cacao nici in sezonul urmator.Abia astept amicalele ca sa pot merge la stadion, unde sunt si voi fi abonat la Tr.2.

  5

  0
 13. O intrbare , cine este acest postac Giro , care el pune problema si tot el raspunde, cred ca este un redus mintal si se baga in seama de cate ori se iveste ocazia .El e Giro, nu e Ioan,nu e Gheorghe, nu e Marius,nu e Ovidiu, nu e Adrian, etc .El e pur si simplu Giro specialist in UTA, un frustrat din toate punctele de vedere, drogat, homosexual, si foarte fricos in raport cu altii.E tare doar sub pseudonim pe Sport arad.!

  6

  11
  1. Subscriu doar putin cu dvs..si incep doar de la marea dvs greseala..Culorile UTA-ei nu sunt ROSU-ALB ci total invers..ALB-ROSU…sa incepem doar de aici….(Echipamentul este ales,la o adica,dar sponsorul tehnic,in cazul nostru,SALLER,ofera,dar si propune..varianta de rezerva)…Si cand te gandesti ca Baronul Neuman ar fi ales culoarea verde si intr-o scurta sedinta in sectorul de trefilare a fabricii,pur si simplu,verdele a fost considerata culoare nazista,deci a fost exclusa imediat…
   Felicit pe domnul Meszar,care e inconjurat in conducere de persoane loiale culorilor UTA-ei,fara mercenari si nu s-a lasat coplesit niciodata de dubioase persoane,gen Florin maneA,Stan,etc…Au roit si inca mai roiesc tot felul de persoane…Capul sus…ochii inainte…Felicitari din toate punctele de privinta!

   1

   0
   1. Daca consultati primul statut al clubului UTA(din 1945),o sa vedeti ca alegerea culorilor a fost rosu-alb(ca si la Arsenal,al carui suporter era din studentie,baronul Neuman) si nu alb rosu.Am acasa minuta incheiata in 1945 de baronul Neuman,impreuna cu prieteni apropiati,privind alegerea culorilor.Cand a fost infiintata Dinamo(in 1948,din fuziunea Unirea-Tricolor-Ciocanul),au vrut sa aleaga culorile rosu-alb( rosu de la Ciocanul si alb de la Unirea Tricolor),dar nu li s-a permis deoarece UTA avea aceste culori din 1945.De altfel la inregistrarile ulterioare la Oficiul de stat pentru inventii si marci,culoarea clubului a fost definita drept ROSIE,pentru ca albul si negrul nu erau recunoscute drept culori.Cat despre culoarea verde de care vorbiti dumneavoastra,este o mica „legenda”,(asta ca sa fiu elegant)a domnului profesor Piros-pe care-l cunosc si-l stimez-dar de care ma delimitez in aceasta privinta.Domnul Piros avea 14 ani si nici o tangenta cu fotbalul,atunci cand tatal meu a participat la sedinta de alegere a culorilor si la sedinta tehnica de construire a stadionului.Niciodata baronul Neuman,n-ar fi acceptat decat culorile lui Arsenal.Restul e can-can,pentru ca e mai la indemana sa spui alb-rosu,decat rosu-alb.

    0

    0
  2. Da..eu nu pot fi nici Zamfirache,Calache,Mitica,ca si tine si nici macar jignitor ca si tine..Eu sunt si Ioan,Gheorghe,Marius,Adrian si Ovidiu…cam toti la un loc si nu sunt anonim,lasa frustrarile…Raporturile mele cu UTA,sunt foarte bune,comunicative in privat,la fel ca si cu redactorii site-ului @sportarad..Jignirile tale,ma fac doar sa zambesc…Ai vreo frustrare???Se reduce sau se schimba personalul???Ha,ha,ha….:-)))
   Drum bun!

   1

   0
 14. Din pacate pe langa multe lucruri pertinente pe care le spui se strecoara altele total gresite sau neproductive. Si voi aminti doar doua.
  1. Primaria sa analizeze jocurile UTA-ei!!! Cine de la Primaria Arad?
  2. Chiar daca sunt de acord ca e nevoie de o transparenta mai mare la club, nu as merge pana la publicarea contractelor jucatorilor.

  1

  0
  1. Daca citesti atent ce-am scris,o sa vezi ca eu n-am afirmat ca Primaria sa analizeze jocurile UT-ei.Am spus si o spun in continuare,ca Primaria ar trebui sa numeasca o comisie de specialisti,care sa analizeze jocurile.Si evident ca nu din cadrul Primariei.Pentru ca Primaria care plateste cheltuielile de mentenanta al stadionului,impozitul pe stadion,curent electric,incalzire,deplasari,arbitri ,observatori si multe altele,este verificata financiar de Curtea de Conturi,iar pe plan sportiv,de nimeni.Si pot da un exemplu elocvent:prin anii ’90,Consiliul judetean Arad,a alocat o suma de bani pentru Baschet Club Arad.Dupa circa doua luni,Curtea de conturi facand o analiza la CJA,a sustinut ca suma de bani acordata Baschet Club Arad,nu avea si un memoriu de performanta.Drept pentru care,presedintele CJA-dl.Dan Ivan si contabila sefa a CJA d-na Cristina Barbu,au primit o nota de imputare si au adus banii de acasa.Si sa sti ca legea este aceiasi,doar ca organele de control mai inchid ochii.Intrebarea este pana cand?. De aceea am postat acel punct din analiza mea.

   0

   0
 15. 400000 diferenta intre locul 8 si 12 ar asigura bugetul pe vreo 2 luni!! Plus că vrem razbunare pt barajul pierdut cu ei, si să-i inchidem gura lui Andone care declara Duminică la sport.ro că in ultima etapă vor bate fără probleme UTA!

  10

  0
 16. Si eu sper din tot sufletul ca, UTA. sa castige maine la Voluntari si sa ii strice seara dinamovistului Andone !!! FORTA UTA ARAD !!! VICTORIE !!!

  5

  0
 17. Lasa ca asa sa fi sef pe bani de la primarie sau alti e usor , asa se bage mana in buzunar sa scoata bani pt echipa, ce i ce o conduc sa mearga bani de e man la echipa ca daca nu venea la uta din liga a 4 unde jucau?jucau pe fz pe strada hunedoarei sau ii imprumuta prin liga a 3 la aradene

  1

  1
 18. strategia pentru sezonul care urmeaza ar trebui gandita putin diferit,,,o sa avem meciuri cu spectatori si nu ne putem prezenta ca si cu astra,iasiul sau sibiul…sper sa vina jucatorii care ne sunt necesari ca sa imbunatatim calitatea jocului si sa aduca rezultatele pe care ni le dorim cu totii

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.