Arhivă articole

Curticiul rezolvă dramatic ecuația promovării în Liga 3-a în fața lui Hermannstadt II! Anca: „Atitudine și  determinare” v.s. Zotincă: „Naivități, copilării”În mod dramatic, Frontiera Curtici a obținut rezultatul ce o readuce, după 16 ani, pe scena eșalonului trei al fotbalului românesc. După succesul cu 2-1 de la Rășinari, „grănicerii” au pășit pe gheață subțire în returul cu Hermannstadt II, în minutul 82 fiind la două goluri distanță de fericire.

Anca: „Dacă crezi în tine până în ultimul minut…”

Dar, „alb-albaștri” au crezut până la final în șansa lor, au luptat pentru fiecare minge și au avut în Remus Avrămuțiu un fotbalist în mare formă, care avea să marcheze golul de 2-3 și penalty-ul din care Gligor a înscris pentru 3-3. „A fost un meci cu tensiune, am crezut până în ultimul minut. Chiar le-am spus lui Norbi (n.r. Varga) și Neluțu (n.r. Hanc),  care au intrat pe final, că putem să egalăm și ați văzut ce s-a întâmplat. Cu toate că în repriza a doua vântul a fost împotriva noastră, am reușit prin atitudine și  determinare, ca și în meciul tur, să trecem de echipa din Sibiu. I-am atenționat pe băieți că meciul va fi de două ori mai greu decât săptămâna trecută, au copii care aleargă, pasează, au jucat în Liga a III-a și s-au antrenat zilnic. Mulți chiar fac parte și din lotul primei echipe, în Liga 1, așadar era clar că va fi un meci foarte greu, dar noi nu am avut nimic de pierdut. Dacă crezi în tine până în ultimul minut, poți să îți atingi obiectivul”,a precizat Radu Anca, antrenorul principal al curticenilor.

Zotincă: „Dezamăgirea e mare, dar trebuie să continuăm”

De partea cealaltă, banca tehnică a sibienilor a trecut de la extaz la agonie. „Suferim la capitolul experiență și de aceea am și ajuns aici, la acest baraj. Toată lumea a spus și în campionat că am jucat foarte bine, dar – din păcate –  ne-au trădat naivitățile și copilăriile. Dar, e normal, copiii ăștia au toată viața înainte, tot viitorul fotbalistic și trebuie să o luăm de la capăt. Ei acum sunt prăbușiți, noi trebuie să fim mai lucizi, să începem din nou să ne antrenăm, cu toate că dezamăgirea este mare. Felicit echipa gazdă pentru dăruire și pentru că au făcut un meci foarte bun în tur. Faptul că am pierdut acasă ne-a costat această retrogradare, iar aici se pare că nu am putut, unii dintre noi, să trecem peste presiunea enormă care era asupra noastră. Știm că există posbilitatea să fim din nou invitați în Liga 3-a, ca și echipă satelit al unei prim divizionare, dacă echipa mare va rămâne în Liga 1 și eu zic că va rămâne, dar e mai puțin important acest lucru.  Noi oricum o luăm de la capăt. trebuie reținut că acești copii trebuie să aibă viitor. Pe noi ne interesează rezultatul doar ca urmare a jocului, noi nu vrem să câștigăm evoluând urât. Cred că s-a văzut și astăzi, am jucat fotbal cât am putut și mai departe vom vedea”, a punctat Dorin Zotincă, antrenorul celor de la Hermannstadt II avându-l la dispoziție la curtici și pe stranierul sârb, Ante Aralica. „Și-a dorit foarte mult să vină să ne ajute, prima echipă are liber. Și el și Buzan și-au dorit să aibă jocuri în picioare și atunci au venit să ne ajute, au dat tot ce au putut, au avut realizări, dar – din păcate –  cei mici au fost problema”, a adăugat Zotincă.

De menționat ar mai fi că în barajul de promovare / menținere în Liga 3-a dintre Frontiera Curtici și FC Hermannstadt II, au evoluat nu mai puțin de șapte foști fotbaliști ai UTA-ei. Gligor, Calvin, Avrămuțiu, Varga și Petcuț (doar la juniori), la „grăniceri”, respectiv Popescu și Oroian, la sibieni.

1
0
loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.