Arhivă articole

Figura lui Mihai Botez – evocată la Sindicate, pe 1 Iunie copiii sunt așteptați în Parcul Europa pentru a descoperi tainele judo-ului!Ziua Copilului va fi sărbătorită în orașul nostru printr-o serie de evenimente în special în aer liber, iar lumea judoului arădean s-a mobilizat și ea. Cu atât mai mult cu cât pe 31 mai, părintele artelor marțiale, Mihai Botez, ar fi împlinit 99 de ani.

99 de ani de la nașterea lui Mihai Botez și un deceniu de la dispariția sa

Marele maestru a încetat din viață pe 9 decembrie 2011, iar discipolul său pe linie de ju-jitsu, Hanshi Pavel Milovan, aduce în actualitate figura sa. „Mâine, la ora 10, ne întâlnim la poarta cimitirului Eternitatea și vom face un parastas la mormântul iubitului nostru maestru. A trecut aproape un deceniu de la dispariția sa, iar familia artelor marțiale dorește să-i aducă un pios omagiu. Apoi, vom intra cu copiii în sala de la Sindicate, o să vorbim despre viața lui Mihai Botez, despre cum preda tehnicile de luptă și apărare, o să servim un cremeș și un suc. Lui Misa Bacsi i-a plăcut foarte mult cremeșul, l-ar fi împărțit cu drag copiilor în sală”, spune Milovan.

Din Parcul Europa, la sala de judo Panda Team, de la bazinul „Delfinul”

Silviu Turc, organizator al competițiilor de judo în Arad, regretă că nu a putut lega Ziua Judoului Arădean cu data la care acum 99 de ani se năștea Mihai Botez, dar restricțiile legate de pandemia de COVID amână totul pentru luna decembrie. În schimb, omul de afaceri arădean s-a implicat în organizarea evenimentului de marți, din Parcul Europa, acolo unde sunt așteptați judoka de toate vârstele, dar mai ales copiii care doresc să descopere tainele acestui sport. „Chiar de 1 Iunie, de Ziua Copilului, vom face o demonstrație în aer liber, în Parcul Europa. În primul rând, ne propunem să-i învățăm pe copii școala căderii, iar dacă o parte dintre ei vor să facă performanță o să-i selecționăm pentru cursurile intensive de la clubul Panda. Acesta funcționează în sala de sport din incinta bazinului de înot „Delfinul” . În perioada de vară, ne propunem să facem cât mai multe grupe, îi așteptăm în special pe copiii din zona Polivalentă, dar nu numai. Poate nu mulți știu, copii și părinți, că există o sală de judo dotată pentru performanță la bazinul Delfinul, ne-am bucura să o umplem în perioada ce urmează”, a precizat antrenorul Dorin Drîmbe, care, marți, îl va avea alături și pe colegul său, Arpad Nagy.

Întâlnirea pentru evenimentul din Parcul Europa e prevăzută pentru ziua de marți, 1 Iunie, începând cu ora 17.

1
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.