Arhivă articole

iunie 2021
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Salbă de medalii pentru judoka arădeni la naționalele de la Poiana Brașov! Carolina Szabo și Daria Tudorache – pe prima treaptă a podiumului!


Zilele trecute au avut loc în Sala Nato a hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov finalele Campionatelor Naţionale de juniori III, U16 individual şi cadeţi, U18 echipe. La startul concursului individual au participat aproximativ 300 de judoka de la peste 60 de cluburi din ţară.

Carolina Szabo, un nou titlu pe tatami

Deşi a schimbat categoria de greutate în acest an, Carolina Szabo (CS Universitatea Arad – CS Podgoria Ghioroc) nu a avut adversară pe tatami. Sportiva pregătită de tatăl său, Carol Szabo, a obţinut cinci victorii, toate prin ippon, prin procedee spectaculoase şi s-a încoronat campioană naţională la categoria 52 kilograme. Pentru Carolina urmează, pe 19 iunie, Cupa Europeană de cadeţi (Porec, Croaţia), unde speră să facă o figură cât mai frumoasă. Un alt judoka de la CS Universitatea Arad – CS Podgoria Ghioroc, Ştefan Tudor a devenit campion naţional cu echipa masculină de la CSM Ploieşti. În întrecerea individuală, cel mai aproape de podium au fost: Ana Maria Cuc (cat. 63 Kg), locul 5 şi Fabian Covaci (cat. 42 Kg), locul 7. Au mai participat Andrei Vîlcu şi Maria Dehelean.

Judoka CSM-ului au urcat de cinci ori pe podiumul juniorilor III, Daria Tudorache – medaliată cu aur

Și judoka de la CSM Arad au avut o prestaţie foarte bună, întorcându-se acasă cu cinci medalii, una de aur şi patru de bronz, după cum urmează: locul 1 – Daria Tudorache , cat.+70Kg, antrenor Lazar Loghin; locul 3, Tudor Barta, cat.-42Kg, antrenori Ionel Lazăr si Gabriela Botaş; locul 3 – Robert Roşca, cat.-46Kg, antrenori Lazăr Ionel şi Botaş Gabriela; locul 3 – Timeea Hegyi, cat.-40Kg, antrenor Dorin Drimbe; locul 3 – Cristiana Mercea, cat.-48Kg, antrenor Cristian Mercea. Pe locul 5 s-a clasat Greculeac Andrea, antrenor Drimbe Dorin, care a pierdut meciul pentru bronz la cat.+70Kg.

În competiţia pe echipe, sportivele de la CSM Arad au concurat pentru SCM Deva, astfel că echipa SCM Deva B în care a participat Cristiana Mercea s-a clasat pe locul doi, iar echipa SCM Deva A, în care a participat  Daria Tudorache, s-a clasat pe locul trei. „Urmează în luna iunie Cupa României, unde sperăm să obţinem rezultate bune. Sperăm ca din luna iulie, competiţiile să se desfăşoare cu spectatori”, spune antrenorul Dorin Drimbe.

Tuduce şi Kuba, medaliatele de la Sântana şi CSŞ Gloria

Ana-Maria Tuduce, de la Unirea Sântana, a urcat şi ea pe podium la CN de judo Under 16, devenind vicecampioană naţională în categoria 57 kilograme. Din păcate, o accidentare i-a frânt visul de lua aurul. După cinci succese şi o înfrângere, o altă talentată judoka arădeană, Amalia Kuba (CSŞ Gloria, antrenori Alin Moţ şi Iosif Takacs) a reuşit să cucerească medalia de bronz la categoria 52 kilograme din cadrul Campionatului Naţional Under 16. Rezultatul Amaliei este cu atât mai valoros cu cât ea a concurat la o categorie superioară de vârstă. Să mai spunem că, în ultima perioadă de timp, Amalia s-a pregătit la clubul din Felnac, alături de antrenorii Iosi Szilyer şi Daniel Voina.

 

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.